Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Fürdő, wellness és szauna: a megszeghetetlen fogadalmak

2022. 01. 23. 07:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
Egészségtől kicsattanó, energikus és friss új esztendőt szeretne? Még nem késő beírni az újévi elhatározásai közé az alábbi szuperegészséges és kellemes teendőket.
A fogadalmak már-már elmaradhatatlan részei minden évváltásnak. Az új esztendőre meghozunk pár fontos döntést, melyeket aztán rendszerint hamar megszegünk. Az alábbi fogadalmakat viszont egyáltalán nem lesz nehéz betartani.

Gyakori szaunázás

A szauna az egyik legegészségesebb és legüdítőbb dolog a világon. Ha valaki egyszer rákap az ízére, egészen biztosan rajongójává válik. A szauna szolgáltatás ma már nagyon sok helyen elérhető, érdemes is igénybe venni. A szauna jó hatással van a szívműködésre, immunrendszerünkre, bőrünkre, de idegrendszeri problémák: stressz, álmatlanság ellen is jó módszer. Mind a száraz (finn) szauna, mind a gőzfürdő segíti szervezetünket a salakanyagoktól való megszabadulásban. Előbbi jobban megterheli szervezetünket, ám részben emiatt - az erőteljesebb izzadás révén több salakanyag távozhat el bőrünkön keresztül, mint a gőzfürdőben -, részben mert a forró és száraz levegőben elpusztulnak a baktériumok és vírusok. Heti két-három alkalom és garantáltan új embernek érezzük majd magunkat!

Fürdőbe menni, amikor csak lehet

A termálvíz és a fürdőzés jótékony hatásait hosszú oldalakon keresztül sorolhatnánk, de legyen elég annyi, ha csak hetente egyszer ellátogatunk valamelyik kiváló hazai gyógyfürdőbe, már rengeteget tettünk egészségünk és frissességünk megőrzéséért. A kellemesen meleg víznek már önmagában izomlazító, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatása van. Ráadásul a vízben könnyebb a mozgás, így a fájdalmas, merev ízületek is átmozgathatók. A vízben lehet gyakorolni az esetleges betegség, inaktivitás miatt kiesett ízületi funkciókat. A gyakori fürdőzés révén edzettebbé válhat a szervezetünk. A víz által okozott ingerhatás, a benne végzett mozgás ugyanis kondicionálja, erősíti a szervezetet, növeli a fizikai teljesítőképességet. Nemcsak az izmok edződnek, hanem az érrendszer, a légzőszervek, így a betegségekkel szemben is ellenállóbbá válik a szervezet. A fürdőzés hatásos lehet például idegesség, álmatlanság, feszültség, jó néhány emésztőrendszeri betegség és egyes alkalmakkor magas vérnyomás, vagy asztma esetén is.

Az újdonság varázsa

Érdemes beírni a fogadalmak közé, hogy ezentúl minden hónapban kipróbálunk egy-egy új wellness szolgáltatást. Rengeteg újdonság vár a fürdők és wellness központok szolgáltatásai között, amelyekről talán még nem is hallottunk, pedig érdemes esélyt adni nekik, hiszen lehet, hogy valamelyik régóta húzódó problémánkra jelentenek megoldást. Az ellazulást és kikapcsolódást garantálja a floating spa, a mozgásszervi panaszokra gyógyírt jelent egy jó iszapfürdő vagy pakolás, de egy speciális masszázs, a súlyfürdő vagy a sószoba is nagyon hasznos lehet szervezetünk számára. Nézzenek körül a fürdőben, ahol éppen járnak, érdeklődjenek és próbáljanak ki mindig egy-egy újdonságot. Biztos, hogy hamarosan meglesz a kedvencük.
Fürdő, wellness és szauna: a megszeghetetlen fogadalmak
Sószoba

Ki a szabad levegőre!

A rendszeres mozgás állandó pontja az újévi fogadalmaknak. Érdemes ezt kiegészíteni egy kis friss levegővel. A mozgás sokkal hatékonyabb, egészségesebb, ha szabad levegőn végezzünk. Nem kell semmi furfangra gondolni, elég akár napi fél óra séta, vagy egy kis kocogás, de érdemes felkeresni a télen is üzemelő szabadtéri medencéket vagy uszodákat a hazai fürdőkben. Akár lazulni vágyunk a meleg vízben, akár egy kicsit sportolni, sokkal hatékonyabb lesz a felfrissülés a szabad ég alatt. Érdemes kipróbálni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...