Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői

2018. 08. 16. 19:44
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az ország legnagyobb megyéje a Duna és a Tisza között számtalan fürdőt kínál, a vízi paradicsomtól kezdve a kisebb, eldugott strandokig csúszkálhatunk, kipróbálhatjuk a búvárkodást, a különleges szaunákat, de akár egy homokos tengerparton is érezhetjük magunkat.

Kunszentmiklósi Strandfürdő

A Kiskunság északi részén, a megye határon terül el Kunszentmiklós, melynek Strandfürdője egy úszó-, egy gyermek- és termálmedencét kínál az idelátogatóknak, ezenfelül búvártanfolyamra is be lehet iratkozni. Gyógyvizében pihenve főként ízületi- és izomfájdalmakra (reuma), valamint nőgyógyászati panaszok kezelésére találhatunk gyógyírt. 2 éves kor alatt ingyenes a belépés, de a felnőtt jegy is 1000 forint alatt marad.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Kunszentmiklósi Strandfürdő

Csajda Fürdő

Kalocsán már 1927-ben is volt fürdő, de mai formáját a Csajda 2002-ben érte el, amiben már gyógyászati részleg is működik. A fürdőben két 35 fokos termálvizes medence, egy 28 fokos úszómedence és egy 30 fokos tanmedence található. A magas nátriumklorid-tartalmú, jódos és bromidos gyógyvizet inkább mozgásszervi, nőgyógyászati, urológiai betegségben szenvedőknek javasolják, emellett kipróbálhatjuk a hidro-, balneo-, elektro- és mechanoterápiát. A belépés 3 éves korig ingyenes, a felnőtt jegy 1100 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Csajda Fürdő

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő

A Tisza egyik nagy kanyarulatában elterülő tiszakécskei fürdő gyógyvize reumatikus, ízületi, mozgásszervi megbetegedésekre, műtétek utáni rehabilitációra és nőgyógyászati problémák kezelésére ajánlott. Emellett persze fedett és nyitott medencék sora, többek között gyerek-, strand- és úszómedencék, jakuzzi nyújt szórakozást az év minden napján. Kipróbálható a magyar fürdőkben különlegesnek számító tepidárium, stollen szauna, az illatterápiás kabin, a víz alatti csoportos torna vagy az iszappakolás is. Bérelhetünk kerékpárt, igénybe vehetünk egy lávaköves masszázst, amíg a gyerekeket animátorok szórakoztatják. 3 éves korig a belépő ingyenes, a felnőtteknek egész napra csak mindössze 2100 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő

Dávodi Strandfürdő

A település legelső artézi kútját 1914-ben fúrták, amiből 37 fokos hévíz érkezett a felszínre, egy fogorvos pedig a gyógyvíz jótékony hatásának tulajdonította a tényt, hogy a településen nincsenek rossz fogú emberek, ezért gyógyfürdőt építettek ide, ami azóta már egy 9 hektáros parkká nőtte ki magát. Van termál-, úszó- és élménymedence, amelyben különféle masszázselemek, pezsgőágyak, nyakzuhanyok, vízesés és sodrófolyosó található. A gyermekpancsolóban vízi csúszdák, vízi gomba, csúszda és spriccelő élményelemek biztosítják a kicsik szórakozását. A csúszdaparkban pedig több, izgalmas hosszú csúszda adhat adrenalin löketet a látogatóknak. A belépő 4 éves korig ingyenes, a felnőtt napijegy pedig 2090 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Dávodi Strandfürdő

Halasthermál

Hazánk egyik gyógyhelye és a világhírű halasi csipke városa Kiskunhalas, melynek fürdője egész évben várja a fürdőzni vágyókat. A komplexum fedett és nyitott úszómedencékkel, nyitott termálmedencékkel és gyermekmedencékkel is rendelkezik. Gyógyvize jól alkalmazható reumatológiai megbetegedések kezelésére, nőgyógyászati panaszok enyhítésére, baleseti sérülések utókezelésére egyaránt. Ha aktív kikapcsolódásra vágyunk, röplabdázhatunk vagy focizhatunk, ha szépségkezelést kívánunk, szolárium, pedikűr és manikűr is elérhető a fürdő területén, ahova a felnőtt napijegy mindössze 1100 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Halasthermál

Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő

Természeti értékekkel teli alföldi város Kiskunmajsa, 20 hektáron elterülő élményfürdőjében minden korosztály önfeledten szórakozhat, ugyanis a 11 medence között vannak fedett és nyitott térben termál-, úszó-, gyerek- és hullámmedencék, 5 csúszda és 5 szauna. Nőgyógyászati gyulladásokra, mozgásszervi betegségekre kiváló megoldás lehet az 1200 méter mélységből feltörő gyógyvíz. Gyerekeknek 4 éves korig ingyenes a belépés, felnőtteknek az egész napos jegy 2500 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő

Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

A dél-alföldi régió legszebb vízi paradicsomát Kecskeméten találjuk, ahol a 2170 főt befogadó fürdőben úszhatunk az 50 méteres úszómedencében, pihenhetünk a termálban, csobbanhatunk az élményben, 2 hónapja pedig egy teljesen új, 86 méter hosszú, 12 méter magasból induló Karmin Turbó csúszdán is csúszhatunk. Egy természetes tó mellett mediterrán, tengerparti hangulatú homokos plázst alakítottak ki, de más helyszínen is napozófelületeket alakítottak ki. 3 éves korig a belépő ingyenes, egész napra a felnőtt 1600 forint, ha a csúszdát is korlátlan szeretnénk használni, úgy pedig 2800 forint.
Bács-Kiskun megye fergeteges fürdői
Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark

A nyitókép a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben készült.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Ősz Kehidán!

Meneküljön el a nagyvárosok nyüzsgésétől, egy teljes testi-lelki felfrissülésre, a Zalai dombok ölelésében, a gyógyvíz megújító erejével! Megnézem