Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók TOP 10 őszi fürdőtippTOP 10 őszi fürdőtipp További ajánlatok

Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni

2017. 07. 16. 08:37
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Ha a következő hét fürdő közül választanak, a legkisebbek is csodás napnak néznek elébe!
Ha gyerekekkel indulunk a fürdőbe vagy strandra, nem árt előre utánanézni, vajon csemeténk tényleg jól érzi-e majd magát a kiválasztott fürdőhelyen. Ha a gyerkőc nem találja meg a számítását, ha hamar elunja magát, tönkremehet a csodásnak induló családi nap. Szerencsére ma már a legtöbb fürdőben gondolnak a legkisebbekre, játékok, medencék, csúszdák és foglalkozások sokasága várja őket.
Debrecenben az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található, amely a rengeteg trópusi növénynek köszönhetően tényleg úgy néz ki, mint egy trópusi vízi paradicsom. A legkisebbeket speciális klórmentes bébimedencével, a nagyobbakat gyerekmedencével, kültéri és beltéri gyermekjátszóval várják. Az élményfürdőben van még hullám- és élménymedence is, melyek mellett nem maradhatnak el a kanyargós óriáscsúszdák és mászófalak, de van vízicsopper és waterball is. Még játékfelelősre sincs szükség, a debreceni fürdő annyi szórakoztató élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, hogy a nap végére talán végére sem érnek a rengeteg játéknak.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Aquaticum Debrecen
Debrecen mellett az alföldi régió másik óriási gyermek oázisa a szegedi Napfényfürdő Aquapolis. Elég, ha csak annyit mondunk, hogy az élményfürdőben 13, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a kalandot és szórakozást kereső fürdővendégek rendelkezésére. A fürdő büszkesége a 30 méteres toronyból induló 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszda, ami Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb, valamint a 223 méter hosszú, zárt óriáscsúszda kamikaze szakasszal. Itt még a legkisebbekre is nagyon figyelnek, a fürdő egyedülálló baba-mama világában szép és csendes környezetben biztosítanak altatási lehetőséget kisgyermekek számára az élményfürdőn belül, de van babakonyha, árulnak bébiételt és babaápolási eszközöket is.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Napfényfürdő Aquapolis
Magyarország legnagyobb fürdő komplexuma, a Hungarospa Hajdúszoboszló természetesen nem hiányozhat a sorból, ha gyerekbarát fürdőkről van szó. Rengeteg játék, kaland és sportolási lehetőség várja itt a kicsiket és a nagyobbakat is. Itt található Magyarország első csúszdaparadicsoma, amelyen négypályás versenycsúszda, kamikáze, hidrocsúszda, csavarcsúszda, feketelyuk és őrült folyó, valamint big hole, Niagara,  twister is várja azokat, akik szeretik vízi száguldással megemelni adrenailszintjüket és sikoltva csobbanni a tiszta vizű medencébe. Vannak extrém csúszdák is a nagyobbaknak és a bátrabbak a sziklamászást is kipróbálhatják a fürdő területén. Az Aquaparkban a gyerekek szórakozásáról  nemcsak a medencében álló élethű elefántok, gyermekcsúszdák, játszótér, hanem a 6-12 évesek számára épült kalandmedencék is gondoskodnak. Rönkvár csúszdával és masszázsdézsával, valamint Bástya vár ágyúkkal, borító dézsával és csúszdával rengeteg kalandot ígérnek. Egész egyszerűen nincs olyan álom, amely ne teljesülne, ha a kicsik eljutnak a Hungarospa Hajdúszoboszló területére.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Hungarospa Hajdúszoboszló
A Zalakarosi Fürdő Vizipók-Csodapók mesestrandjának is csodájára járnak a kis fürdőzők az ország minden területéről. A víz alatti mesevilág jól ismert hőse, Vízipók-Csodapók és barátai egyenesen behálózzák a gyerekeket, akik pókháló kötélen juthatnak el az egyik élménytől a másikig. Több mint 60 féle vízi attrakcióval, 400 m2-en többszintes medence komplexummal várja a kis kalandorokat. A kétszintes medence alsó szintjén napvitorlák árnyékában pancsolhatnak, a vízi világ rejtelmes barlangjárataiban úszhatnak, vízpermetet locsoló kapuk és virágok alatt bujkálhatnak. Különböző színű és formájú csúszdák kínálnak kalandot, az anakonda és a mini fekete lyuk mellett szivárványcsúszdák invitálják a merész vállalkozókat, a harcosabb kedvű gyerekek pedig vízágyúkkal vívhatnak csatát.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Zalakarosi Fürdő 
A Gyulai Várfürdő már megjelenésével is kalandot ígér, nem is beszélve a 2013 év végén megnyílt óriási vízi paradicsomról, az AquaPalotáról. Az AquaPalota élményfürdő tervezése során külön figyelmet fordítottak arra, hogy ne csak a baráti társaságok hangos nevetése töltse meg a teret, hanem a családok önfeledt kacaja is. Az óriási kesze-kusza medence lubickolásra és csobbanásra szolgál. A beépített számtalan élményelem – sodrófolyosó, különböző víz alatti masszázsok, a pezsgő ülőfürdő gejzírek és buzgárok, hidromasszázs eszközrendszerek – igazi wellness élményt nyújt. Az AquaPalotában baba- és gyermekmedence, két vízágyú, kalózhajó vízicsúszda, két vízköpő kisállat, rekreációs úszómedence, élménymedence, fekvő masszázspadok, vízfüggöny, sodrófolyosó, két masszázsfülke, nyakzuhany, buzgárok, gejzírek, ugrómedence és csúszdák biztosítják a feledhetetlen szórakozást.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Gyulai Várfürdő
A Dunántúl északi részén érdemes Bükfürdő felé kalandoznia annak, aki gyermekei részére keres megfelelő fürdőzési lehetőséget. A Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum 14 hektáros, árnyas fákkal borított parkterületen fekszik, félig fedett és nyitott medencék csábítanak fürdőzésre. Az ingyenes szabadtéri csúszdakomplexum négy pályája felejthetetlen élményeket kínál. Az anakonda csúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésű kamikáze a bátrabb vendégeknek ajánlott, a családi csúszdán akár többen is csúszhatnak egyszerre, míg az egyedülálló hagyma csúszdán centrifugaszerűen pörögve érkeznek a vízbe. A színes játékokkal felszerelt játszószobában, illetve a modern játszótéren a gyermekek biztosan megtalálják a kedvükre valót. Ezen kívül pancsoló medencék és egy három elemből álló beltéri élménycsúszda-rendszer is várja a legkisebbeket
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Bükfürdői Gyógy- és Élménycentrum
A fővárosban – ha gyerekekkel akarunk fürdőzni – egyértelműen az Aquaworld viszi a prímet. A fedett élményfürdőben télen és nyáron 15 medence és 11 darab, összesen közel 1 kilométer hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást. A fürdőtérben kialakított gyermekbirodalom változatos programot kínál a kis vendégek számára – a totyogóktól a kamaszokig – a gyermekmedencével, csúszdákkal, csobogókkal és száraz játszótérrel.
Csúszdák, játékok, szórakozás – hét fürdő, ahonnan a gyerekek garantáltan nem akarnak hazamenni
Aquaworld Resort Budapest
Borítókép: Zalakarosi Fürdő