Épül az ország egyik legnagyobb fürdőkomplexuma

2019. 05. 20. 20:20
Forrás: MTI
Fürdőzés
Miskolctapolcán építik fel az ország egyik legnagyobb wellness központját. Nyolc beltéri és két kültéri medence kap majd helyet a legkorszerűbb fürdőtechnikát és szolgáltatásokat felvonultató családi élményfürdőben, amelyet várhatóan jövőre avatnak fel.
A Modern városok programja keretében 12,7 milliárd forintból épül meg Miskolctapolcán az ország egyik legnagyobb wellness- és élményfürdő komplexuma, a létesítmény alapkövét május 16-án helyezték el. 
Gyopáros Alpár, a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos az eseményen elmondta, a Modern városok program az ország legnagyobb vidékfejlesztési projektje, keretében Miskolc és környéke 336 milliárd forint kap, amelyből eddig több mint 144 milliárd forintot fizettek ki, ezzel a magas kifizetési aránnyal a borsodi megyeszékhely élen jár a megyei jogú városok között.
Kriza Ákos Miskolc polgármestere rámutatott, sehol a világon nincs még egy olyan helyszín, ahol egymástól pár lépésnyi távolságra található egy természetes barlangfürdő, egy hagyományos strand, és egy izgalmas, európai mércével is kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló élményfürdő és wellness-központ.
Az öt, ellipszis alakú épületben sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medence, és külön egy élménymedence, a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér valamint két kültéri medence is épül. A fejlesztés 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent Miskolcnak.
A strandfejlesztésen kívül több mint 600 millió forintból megújul a barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt.
A Borsod Online a tapolcai fürdőkomplexum alapkőletételén drónvideót készített:

Forrás: boon.hu

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide