Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni

2017. 08. 11. 20:11
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mindannyian jól tudjuk, hazánk termálkincsekben rendkívül gazdag, kiváló adottságokkal rendelkező térségben fekszik. Ezt a gazdagságot mi sem bizonyítja jobban, minthogy mindig találunk egy-egy remek fürdőt, amit eddig még nem próbáltunk, amire rácsodálkozunk. Higgyék el, rengeteg rejtett kincs van, hadd ajánljunk önöknek néhányat!
A berettyóújfalui Bihar Termálliget már hosszú évtizedek óta várja a fürdőzőket, de mai formáját, korszerű és kényelmes megjelenését csak néhány éve nyerte el. A fürdő egyaránt kínál sportolási és szórakozási lehetőséget, többféle medence, gyógyfürdő és szauna is várja a látogatókat. A leghíresebb és leglátványosabb része a fürdőnek a „leventemedence”, amely a 2000-es évek elején kapott új arculatot, amely mellé az elmúlt évek folyamán öt új medence épült és számos wellness és spa szolgáltatás társult. A Bihar Termálliget hévizét 1997-ben hivatalosan is gyógyvízzé nyilvánították. A fürdő egy közelben található gyógyvizes kútból kapja az utánpótlást, a mélyből feltörő termálvíz 63 fokos. Az itt található nátriumos, hidrogénkarbonátos, metakovasavas víz elsősorban degeneratív mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmazható.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Bihar Termálliget
Szintén valóságos rejtett kincs és a környéken járva kihagyhatatlan lehetőség a Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő, amely egész évben várja a látogatókat. A fürdőben különféle medence és wellness szolgáltatás biztosítja a vendégek pihenését és feltöltődését. A fürdőkomplexumban egy 36 fokos termálmedence, egy 36-40 fokos gyógymedence, egy 30 fokos tanmedence, egy 28 fokos úszómedence és egy 32 fokos pezsgőfürdő szolgálja a fürdőzők kikapcsolódását. A gyógyfürdőben továbbá wellness-, fitnessz és alternatív gyógyászati szolgáltatások várják a látogatókat.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Szarvasi Szent Klára Gyógyfürdő
A Salvus gyógyvíz jótékony hatásáról már biztosan mindenki hallott, de a bükkszékfürdői strandot talán kevesebben próbálták, pedig érdemes. Többféle medence, gyógyvíz és egy gigahosszú csúszda park várja a szórakozásra és pihenésre vágyó vendégeket. A pihenéshez, strandoláshoz és gyógyuláshoz remek atmoszférát kínál a település, amelyet egyre többen keresnek fel az ország minden pontjáról. A Strandfürdőben egy gyógyvízzel töltött medence, egy úszómedence, egy élménymedence, egy gyermekmedence és Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája vár minket.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Bükkszékfürdő Strandfürdő
Az országhatár mellett fekvő Lipót Termál- és Élményfürdő úszómedencékkel, termálfürdővel, csúszdákkal és többféle sportolási lehetőséggel várja a látogatókat. A fürdőt 2002-ben újították fel, azóta az ország egyik legmodernebb létesítményeként tartják számon. Két termálmedence, egy négycsúszdás strandmedence, gyermekmedence, élmény- és gyógymedence várja az idelátogatókat. A fürdő különleges megjelenéséhez nagyon sokat hozzátesz a strand területén csordogáló patak, vízimalom és a kis sziget is. A fürdő parkjában a sportolni vágyókat minigolf, strandröplabda, mini foci, kötélpálya, játszópark, asztalitenisz, animációs programok várják. A fürdő gyógyvize jól alkalmazható mozgásszervi, reumatikus, gyulladásos panaszok enyhítésére.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Lipót Termál- és Élményfürdő
Hatalmas, 1700 m2 vízfelülettel, 6 élménymedencével várja a pihenni vágyókat az ajkai Kristályfürdő, mely helyet ad az egész évben üzemelő 2 medencés uszodának is. A 2006-ban felújított fürdő az elmúlt évek fejlesztései során valódi élményparadicsommá nőtte ki magát. ahol a család minden tagja felüdülhet. A fürdőzés mellé rengeteg programot, wellness kezeléseket és sokszínű sportolási lehetőséget kínálnak a parkban.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Kristályfürdő 
A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark hét fedett medencével várja a látogatókat, a beltéri részben szaunák, gőzkamrák az emeleten lévő szépségfarmon pedig a beauty szolgáltatások mellett és különféle frissítő és szépítő masszázsok állnak a vendégek rendelkezésére. A nyári időszak sztárja természetesen a szabadtéri rész, ahol öt medence és egy 74 méter hosszú csúszda található. A fürdő legnagyobb medencéje 1340 m2  vízfelületű, melyet különféle élményelemekkel szereltek fel. A fürdő Európa szerte ismert gyógyvize jól alkalmazható mozgásszervi, ízületi, gerinc és hátproblémák gyógyítására. Bioenergetikus természetgyógyászok szerint a Szent György Energiapark különleges gyógyító erejű energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik – ennek köszönhetően a fürdő vendégei hatékonyabban tudnak kikapcsolódni, felfrissülni, gyógyulni.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark
A Balatontól nem messze, akár a hűvösebb napon az itt nyaralóknak is remek kikapcsolódást nyújthat a Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont, amely egy hatalmas parkban helyezkedik el. A fürdőben úszó-, gyermekmedence, valamint termál és gyógymedencék szolgálják a kikapcsolódni érkezők igényeit. A kényeztetésre és felfrissülésre vágyókat egy szauna, egy gőzkabin, egy hideg vizes merülő medence  és egy jakuzzi várja. Az aktív pihenést előnyben részesítők igényeit négy teniszpálya, két strandkézilabda és strandröplabda pálya, valamint kosárlabda pálya szolgálja. A fürdő 50.000 m2-es parkja napozáson és sportoláson túl kiváló feltöltődési lehetőséget biztosít.
Hét fürdő, amelyről talán még nem hallott, pedig érdemes kipróbálni
Marcali Városi Fürdő és Szabadidőközpont

Nyitókép: Lipót Termál- és Élményfürdő


Szóljon hozzá