Kétszintes szaunabirodalommal bővül a Zalakarosi Fürdő

2019. 05. 28. 20:28
Forrás: Turizmus.com
Fürdőzés
Új részleg épül a Zalakarosi Fürdőben a wellness és a szaunázás rajongóinak. A közel 200 fő befogadására alkalmas, új szaunákkal, gőzkabinnal, pihenőterekkel és medencékkel felépülő, hatalmas szaunavilágot már ez év végén birtokba vehetik a vendégek.
Ilyen részlege eddig nem volt a Zalakarosi Fürdőnek – idézte Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatójának szavait a turizmus.com. A vezérigazgató a Szaunavilág alapkőletételén elmondta, hogy az új Szaunavilágot, ahol a fókuszban a pihenés, a wellness, a relaxáció, a kikapcsolódás állnak, várhatóan 2019 végén adják át.

Egy 40 férőhelyes és egy tágas rönkszauna is épül

A kétszintes Szaunavilág közel 200 fő befogadására lesz alkalmas. Az emeleten gőzkabin, aroma bioszauna, élményzuhanyok kapnak helyet, és egy infra pihenőteret is kialakítanak. Az épület alsó szintjére egy 40 férőhelyes, szauna ceremóniák tartására is alkalmas szauna épül, mellé hideg és meleg vizes merülőmedencék, jakuzzi, fűtött padok és hangulatos pihenőterek kerülnek. Az udvarra egy tágas rönkszauna épül, amely szintén alkalmas lesz szaunaprogramok tartására.
Kétszintes szaunabirodalommal bővül a Zalakarosi Fürdő
A Szaunavilág látványterve (forrás: Zalakarosi Fürdő)
A beruházás a belépőjegyrendszer átalakítását is maga után vonja majd. Többek között bevezetnek majd egy új, „all inclusive” belépőjegy típust, amellyel minden szolgáltatás elérhető lesz. A szaunaceremóniákra, szervezett programokra külön jegyet váltani és regisztrálni kell majd.
A beruházás összértéke 300 millió forint, amelyből a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretein belül vissza nem térítendő nettó 100 millió forint támogatást nyert el Zalakarosi Fürdő Zrt., a fennmaradó részt saját forrásból finanszírozza.
A Zalakarosi Fürdő hétéves stratégiai terve alapján zajlik a termék- és attrakciófejlesztés,  a második ütem fejlesztései a fentiekre épülnek. A tervek között szerepel a tetőteraszon egy panoráma medence kialakítása, élménymedence, kerti szaunaház, kerti jakuzzi és sok más kényelmet és a szaunázás élményét fokozó wellnesselem – írja a turizmus.com.