Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Szenior és gyógykúra ajánlatokSzenior és gyógykúra ajánlatok További ajánlatok

Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is

2017. 05. 14. 09:14
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mi is tehetne romantikusabbá egy kellemes hétvégi fürdőzést, mint egy tóparti séta vagy egy kellemes csónakázás? Tudták, hogy számos olyan termálfürdőt találunk, melynek területén csónakázó, vagy horgásztó is vár minket? Alighogy kilépünk a medencéből, már szállhatunk is a csónakba. Hadd ajánljunk közülük néhányat!
A Dombóvártól pár kilométerre található Gunaras Fürdő egy gyönyörű, észak-déli irányú lejtő mentén épült és fantasztikus, ősfás, zöld környezetben várja vendégeit. A szolgáltatásait egy 8 hektáros parkban kínálja a fürdő, a park fő látványossága a közel egy hektár területű tó, melynek partján árnyas fák alatt pihenhetünk. A tóban csónakázni, sőt horgászni is lehet, nagyszerű élmény, hogy alighogy kilépünk a pihentetető vízből, vagy kiugrunk a csúszdarendszer adrenalin kavalkádjából, azonnal indulhatunk a zöldellő fák közt kéklő tó felé.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Gunaras Fürdő
A HungaroSpa Hajdúszoboszló területén talán nincs is olyan vízzel kapcsolatos szolgáltatás, amely ne várná a kikapcsolódni vágyó vendégeket. A csodás medencék, az élményfürdő, a nemrég épült „tengerpart” és a gyermekvilág mellett kiemelt ékessége a fürdőnek a csónakázó tó, amelyen fürdőzés előtt vagy után kiélhetik szenvedélyüket a vízi sportok szerelmesei. Külön érdekesség, hogy a hajdúszoboszlói tóban nemcsak csónakázni lehet, de szezonon kívül, kora ősztől késő tavaszig a horgászokat is szeretettel várják. A termálvíz melege miatt a tó télen sem fagy be, ezért akár fagyos időben is hódolhat horgász szenvedélyének, aki erre vágyik.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
HungaroSpa Hajdúszoboszló
A Tófürdő Szombathely egy modern, de ligetes környezetben található fürdő, amely hatalmas zöldterületével ideális kikapcsolódást nyújt minden korosztálynak. A medencék mellett gyerekek és felnőttek kikapcsolódását szolgálja számos csúszdájával és játékával az élményfürdő, de a strand területén szárazföldi játékokból sincs hiány. A fürdő területén található a csónakázó tó, ahol a nap levezetéseként csónakok és vízibicikli bérlésére is van lehetőség.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Tófürdő Szombathely
A Szolnoktól nem messze található tiszaligeti Liget Termálstrand és Élményfürdő az 1960-as években épült, az építés helyéül Szolnok legszebb részét a belvároshoz közeli, mégis attól jól elkülönülő fás, parkos területet szemelték ki. A '80-as '90-es években a gyönyörű park, a szépen növő fák, a fürdőhöz tartozó csónakázó tó, a kapcsolódó étterem és büfé egységek, és nem utolsó sorban – termálmedencék, úszó- és gyermek medencék – komoly vonzerőt jelentettek. A fürdő mára csodás megújuláson esett át, óriási élménypark, számos csúszda, vízi játék, valamint sokféle sportolási lehetőség vár minket. A romantikát őrzi azonban a fürdő területén található gyönyörű csónakázó tó, amely igazán kellemes kikapcsolódás kínál a nyugalomra vágyó látogatóknak.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Liget Termálstrand és Élményfürdő
A Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő legtöbben gyógyhatású, alkáli-hidrogén-karbonátos, jódos gyógyvize miatt keresik fel, amely igen jó hatású a mozgásszervi megbetegedésekben szenvedőknek, és alkalmas a balesetek utáni rehabilitációra is. A hatmedencés strand és kétmedencés fedett termálfürdő mellett azonban nem szabad elfeledkezni a medencéket körülvevő csodaszép parkról sem, melynek területen csónakázótó is várja a vendégeket.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Berekfürdő
A Hajdúnánási Gyógyfürdő csendes, árnyas parkosított zöld területeivel kedvenc helye a pihenésre, gyógyulásra vágyóknak.  Már az 1930-as években megállapították, hogy Hajdúnánás alatt gazdag hévízkincs rejtőzik, de csak az 1950-es évek végén nyílt lehetőség ennek kiaknázására. A fúrások nyomán felszínre törő vizet egy már meglévő csónakázó tóba vezették és a helyiek itt fürödtek mindaddig, amíg az új strand meg nem nyitotta kapuit. Ezt követően a tó környékét és a közepén levő kis szigetet parkosították, fásították, üdülő házakat építettek. A fürdő 2003-ban történt teljes rekonstrukción esett át, amelynek eredményeként Kelet-Magyarország egyik legkorszerűbb fürdőjévé vált, melynek közepén a régi korok emlékét őrzi a kedves csónakázó tó.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Hajdúnánási Gyógyfürdő
A Sellye Városi Termálfürdő 3,2 hektáros parkosított területen várja a pihenni, kikapcsolódni, valamint sportolni vágyókat. Az aktív pihenés kedvelői számára a szaunázás és úszás mellett számos sportolási lehetőséget biztosít a létesítmény. Az idelátogató sétát tehet a termálfürdő területén található csónakázó-tó körül, ahová nyáron sokféle gyermekprogramot, sőt nyári tábort is szoktak szervezni. Aki este sem szeretne szabadulni a romantikától, az a fürdő területén, a tó mellett szállást is foglalhat magának.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Sellye Városi Termálfürdő
A Polgáron található Strandfürdő ideális környezetben, erdőkkel övezve, parkos-ligetes kialakításával, nyugalmat árasztó hangulatával igazi felfedezésre váró kincs. Gyógyvizes termálmedence, tanmedence és gyermekmedencék várják a fürdőzni vágyókat, emellett modern szabadtéri sportkomplexum is kínálja szolgáltatásait. A fürdő igazi különlegessége, hogy a sporthorgászokat 2,7 hektárnyi tóval, kiépített, beülőkkel, stégekkel, és főzési lehetőséggel várják.
Nyolc fürdő, melynek területén csónakázhat is
Strandfürdő Polgár
 

Szóljon hozzá