Páratlan fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán

2018. 11. 19. 19:50
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az ország egyik legnagyobb wellnessközpontjává válhat a Miskolctapolcai Strand, amely nyolc beltéri és két kültéri medencével bővül. Az új fürdőben valamennyi korosztály számára lesz külön részleg. Mutatjuk a látványterveket.
A Miskolctapolcai Strandot a Modern városok program keretében 12,7 milliárd forintból bővítik, a beruházás a strand fejlesztésének második ütemeként valósul meg 2019-2020-ban - közölte Kriza Ákos a város polgármestere az MTI-vel.
A polgármester tájékoztatása szerint a „futurisztikus fürdőkomplexumba” nyolc beltéri és két kültéri medencét terveznek, az új létesítmény "szerves egységet alkot majd" a strandfürdő 2015-ben átadott első ütemével.

Négyévszakos családi élményfürdő

A tervek szerint a fürdőben valamennyi korosztály számára lesz újdonság, a különböző életkori igényeknek megfelelő szolgáltatások külön épületrészbe kerülnek, így épül majd gyermekvilág, egy a tizenéves korosztályt kiszolgáló önálló egység, de az idősebbek, a pihenni, vagy éppen gyógyulni vágyók számára is külön részlegek épülnek.
„Miskolctapolca így egyszerre lesz az önfeledt, hangos szórakozás és a nyugodt pihenés exkluzív központja, ahol a wellnesstől a konditermen, vizes játszótéren, úszómedencén át a kanyargó csúszdaparkig minden megtalálható, és természetesen a strandélményre vágyók sem csalódnak majd: hatalmas, napozásra alkalmas zöldfelületek, teraszok, csúszdák, dögönyözők és ezernyi élményelem várja majd a pihenni vágyókat az új fürdőkomplexumban. Az álomberuházás nemzetközi tervező konzorcium munkájaként valósul meg” – idézi a polgármester szavait a minap.hu.
Lapozzá át a galériánkat, és nézze meg, hogyan fest mindez képeken:
A Miskolctapolcai Strand a fejlesztést követően – látványtervek
Az új létesítmény 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent majd Miskolcnak és a miskolctapolcai üdülőövezetnek.

A Barlangfürdőből kap vizet

Az új élményfürdő vizét elsődlegesen a Barlangfürdő vágataiban található termálforrás biztosítja majd. A vízellátást eredetileg egy új termálkútból tervezték megoldani, ezért még 2017-ben a strand egykori gyermekmedencéjének helyén kútfúrásba kezdtek, ahol végül nem találtak termálvizet.

Megújul a fürdő környezete is

„A miskolctapolcai fürdőkomplexum megépülésével 2020-tól egy kisvárosnyi terület szolgálja majd a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat, megújul ugyanis a Barlangfürdő melletti, sétányokkal tarkított őspark is a csónakázótóval együtt. Az idevezető utak mindegyikét korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárút is épül.” – hangsúlyozza Kriza Ákos.
Páratlan fürdőkomplexum épül Miskolctapolcán
Forrás: MTI/minap.hu; látványtervek: MIDMAR Nonprofit Kft. - Miskolc turisztikai szervezete