Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek

Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben

2017. 07. 12. 20:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Aki végig szeretne csinálni egy teljes fürdőkúrát, annak bizony a kezelés teljes árát figyelembe véve, elég mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Jó azonban tudni, hogy évente kétszer igényelhetünk 15 alkalomra szóló orvosi beutalót, mellyel jelentős kedvezménnyel vehetjük igénybe az adott fürdő szolgáltatásait.
A kedvezményről részletesen már írtunk, most pedig összegyűjtöttünk néhány fürdőt, ahol részesei lehetünk az orvosi vényre fürdőzés örömeinek. A fürdők teljes listáját megtalálják a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő oldalán.
A Dombóvártól nem messze található Gunaras Fürdőben számos szolgáltatás várja egész évben a látogatókat. Két gyógy-, két gyógykezelő-, két úszó, szauna mártózó, valamint idényjelleggel hét szabadtéri medence vehető igénybe. A fürdő terültén feltörő 62 fokos hévíz fluoridot és alkáli-hidrogénkarbonátot tartalmaz. A gyógyvíz jótékony hatással van a mozgásszervi betegségekre, gyomor-, bél- és epebántalmakra, nőgyógyászati-, fogíny- és szájbetegségekre, és egyes bőrbetegségekre. Továbbá alkalmazható bizonyos légzőszervi, valamint szív-és érrendszeri  betegségek kezelésére is. A fürdő honlapja szerint Gunarason medencefürdő igénybe vehető orvosi vényre a kádfürdő, az iszappakolás, a súlyfürdő, a szénsavas fürdő, a masszázs, a tangentor, a csoportos víz alatti torna és a különböző fizikoterápiás kezelések.
Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben
Gunaras Fürdő
A Harkányi Gyógyfürdőben évtizedek óta gyógyulnak a reumatikus betegségekben szenvedők, a frissen műtöttek és a balesetből gyógyulók. De Harkányban nem csak a gyógyvíz spontán hatása érvényesül, természeti adottságai kitűnőek: kedvező éghajlata, a gyógyfürdő mikroklímája, és az évi 2100-2200 napsütéses óra kiváló kiegészítője egy gondosan megtervezett fürdőkúrának. Az ionokban gazdag termálvízben nagymennyiségű oldott karbonyl szulfid és kén található, mely vízben oldott és légnemű állapotban 150 000-szeresen szívódik fel, és nagymértékben hozzájárul a reumatológiai betegségek és a meddőség kezeléséhez. Hatékonyan csökkenti a gyulladást, gyorsítja a sejtek regenerálódását és a gyulladt területek öntisztulását is. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során. A fürdő honlapja szerint jelenleg kilenc fizikoterápiás gyógykezelést (természetes gyógymódokkal való orvoslást): gyógyvizes gyógymedence használatot, gyógyvizes kádfürdőt, iszappakolást, szénsavas fürdőt, orvosi gyógymasszázst, víz alatti vízsugármasszázst, víz alatti csoportos gyógytornát, és a komplex fürdőgyógyászati ellátást támogat a társadalombiztosítás.
Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben
Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
A főváros leghíresebb fürdője, a Széchenyi Gyógyfürdő nemcsak a turisták, de a gyógyulni vágyók körében is nagyon népszerű, tekintve, hogy a gyógyászati kezelések széles skáláját kínálják az ideérkezőknek. A kádfürdőktől a masszázsokon át a víz alatti tornáig rengetegféle kezelést kínálnak, melyek orvosi beutalóval elfogadható áron vehetők igénybe. A fürdő vízellátását az 1938-ban átadott II. számú Szent István-kút biztosítja. Nátriumot is tartalmazó kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, szulfátos hévíz, melynek fluorid- és metaborsav-tartalma is jelentős. Az ivókút vize kalcium-magnézium-hidrogénkarbonátos, kloridos, szulfátos, alkáliákat és jelentős mennyiségű fluoridot tartalmazó gyógyvíz. Fürdő formájában ajánlják ízületek degeneratív betegségeinek, idült és félheveny izületi gyulladásoknak a kezeléséhez és ortopédiai, baleseti utókezelésekhez.
Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben
Széchenyi Gyógyfürdő
A Sárvári Gyógy-és Termálfürdő is az Országos Egészségbiztosítási Pénztár szerződött partnere. Ennek megfelelően 9 féle TB által támogatott kezelés igénybevételére nyílik lehetőség évente két alkalommal.  Megfelelő indikáció esetén gyógyászatukon rendelő reumatológus szakorvosok felírják a panaszoknak leginkább megfelelő kúrát. Előre időpontot egyeztetni nem szükséges, a vizsgálat ingyenes, előzetes beutaló sem kell. Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43°C-os, 2000 méterről magas sótartalmú 83°C-os gyógyvíz tör fel. A 83°C-osan feltörő, magas sótartalmú gyógyvízből lepárlással állították elő a híres Sárvári Termálkristályt. A sós kádfürdő hatékonyan alkalmazható egyes mozgásszervi, nőgyógyászati és bőrgyógyászati megbetegedések esetén. Évtizedek óta ismert a gyógyvíz nagyon kedvező hatása elhúzódó alhasi fájdalmak, összenövéssel járó krónikus nőgyógyászati gyulladásos betegségek kezelésében. A másik itt fellelhető, 43°C-os alkáli- hidrogénkarbonátos gyógyvíz főként nátriumkloridot, hidrogénkarbonátot, nyomelemeket tartalmaz, ként és radont azonban nem. Kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések gyógykezelésére, rehabilitációra, sportsérülések utókezelésére, neurológiai tünetegyüttesekre, izomlazító fürdésre.
Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben
Sárvári Gyógy-és Termálfürdő
Az európai viszonylatban is egyedülálló makói Hagymatikum fürdő 2012. január 20-án nyílt meg. A marosi gyógyiszap és -víz hatását már az 1900 éves közepén felismerték, 1956-ban el is indult a kútfúrás és a fürdőépítés Dr. Batka István reumatológus főorvos kezdeményezésére. A marosi iszap 1961 óta használhatja hivatalosan is a gyógyiszap minősítést; mozgásszervi és reumás betegségek kezelésére alkalmas – akárcsak a 41 fokos, alkáli-hidrogén-karbonátos makói hévíz. A Hagymatikum weboldala szerint a fürdőorvosi szakrendelést a vendégek hétköznapokon vehetik igénybe 13 és 19 óra között az épület Makovecz téri, gyógyászati bejárata felől. Igényelhető többek között medencefürdő, iszapkezelés, súlyfürdő, masszázs, tangentor és komplex fürdőgyógyászati kezelés is, de részt vehetünk víz alatti csoportos gyógytornán és gyógyúszáson is.
Relaxáljon rendelvényre a gyógyfürdőkben
Hagymatikum
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Nyári füdőtippek

Tombol a nyár! Élvezze a strandmedencék, csúszdák, a melengető termálvíz, a kényeztető wellness kezelések és a széleskörű gyógyszolgáltatások különleges hatását! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem