Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében

2023. 08. 09. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
A strandszezonban az a legjobb, hogy egyszerre mehetünk a természetes tavainkhoz, és csobbanhatunk fürdőink hűsítő kültéri medencéiben. Tavainkhoz közeli fürdők a témája következő összeállításunknak.

Annagora Aquapark, Balatonfüred

Balatonfüred az egyik legrégebbi balatoni üdülőhelynek számít. Mediterrán klímáját kedvelte Jókai Mór és Blaha Lujza is, akiknek villái és nyaralói is itt találhatók. Szívkórháza a helyi gyógyvízkincsre épül, és híres savanyúvíz forrása is. A vízpart mellett fákkal szegélyezett Tagore-sétányon végigsétálva fagyizhatunk, vagy a Kiserdőben biciklizhetünk, és ha netán megunnánk a Balaton partját, akkor irány az Annagora Aquapark, ahol 12 csúszda várja a legbátrabbakat. Időnként még éjszakai fürdőzést is tartanak.
Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében
Annagora Aquapark

Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda, Sopron

A Világörökség részeként számon tartott Fertő-tó Európa legnagyobb sztyeppetava. Mivel nyáron hamar felmelegszik, ezért strandolásra is tökéletesen alkalmas, bár a jobb strandok inkább a tó osztrák oldalán találhatók. A tótól 15 km-re fekszik a hűség városa, Sopron. Jelképe a barokk hagymakupolás 58 méter magas Tűztorony. Árkádos udvarokkal teli belvárosa és műemlékekkel teli Fő tere vonzza az ide látogatókat, az olimpiai bajnokról, Csík Ferencről elnevezett uszodája pedig a pihenni vágyókat. A 100 éve épített fürdő 33 méteres versenymedencével, élménymedencével és csúszdákkal is rendelkezik.
Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében
Lővér Fürdő

Agárdi Gyógy- és Termálfürdő, Gárdony-Agárd

A Velencei-tó az ország harmadik legnagyobb tava, és egyben a legmelegebb is sekélysége miatt. Mivel ásványi anyagokban gazdag, ezért a reumatikus fájdalmakkal küzdőknek is ajánlott a tóban való fürdés. A tótól nem messze Gárdonyban megtekinthetjük az Egri csillagok írójának, Gárdonyi Gézának a szülőházát, és a könyv helyszínének kicsinyített mását, a gárdonyi rönkvárat. Agárdon a központból induló sétányon andaloghatunk, és a Pálinkafőzdébe is ellátogathatunk. Az Agári Gyógy-és Termálfürdő egyedülálló természeti környezetben helyezkedik el, és egész évben várja a gyógyulást, regenerálódást kereső vendégeket, és a kikapcsolódni vágyó családokat.
Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Thermal Strand- és Gyógyfürdő, Tiszafüred

Az ország legnagyobb mesterséges tavát, a Tisza-tavat az Alföld északi részén találjuk, partján 6 szabadstrand is működik. A tó fővárosának Tiszafüredet tartják, Madárrezervátuma szigorúan védett természeti érték, csak csónakkal lehet megközelíteni. A népművészet szerelmeseinek ajánljuk a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházat, ahol a híres tiszafüredi fazekassággal lehet megismerkedni. A klasszicista stílusú Lipcsey-kúria az ország első falumúzeuma volt. A Magyarok Nagyasszonya templomot sem szabad kihagyni a városnézésből, majd csobbanunk a termálfürdőben, ahol 5 medence, 3 szauna is várja a megfáradt vendégeket.
Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében
Thermal Strand- és Gyógyfürdő

 

Tatai Fényes Fürdő és Kemping, Tata

Tatán, az Öreg-tó mellett találjuk az Angolparkban a romantikus hangulatú Cseke-tavat, mely 23 hektáros, és bővizű források vizével hozták létre. Igazi horgászparadicsomnak számít, de Vértesszentkereszti apátság maradványait és török mecsetet is találunk itt. Tatát a vizek városának is hívják, nevezetessége az Öregvár, híres az Esterházyak által épített kastély is, és a vízimalmok. A Kálvária-dombon egy kis kápolnát, egy 40 méter magas egykori sörétöntő tornyot és egy Geológiai múzeumot is találni. Meseszép területen fekvő fürdőjébe kedvező áron juthatunk be, a gyerekekkel a gyerekmedencében játszhatunk, a strandmedencében lazulhatunk.
Remek fürdőket választhatunk tavaink közelében
Tatai Fényes Fürdő és Kemping
Nyitókép: Lővér Fürdő - Csik Ferenc Uszoda, Sopron

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...