Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Sós vizű medencével is bővült a Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentruma

2019. 08. 05. 19:04
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Átadták a Zalakarosi Fürdő teljes körű rekonstrukción átesett gyógycentrumát. Beltéren egy különleges sós vizű medencét, valamint gyógyvizes és termálvizes medenceegyüttest, kényelmes pihenőtereket is kialakítottak.
2018. októberben elindult a Zalakarosi Fürdő egyik legikonikusabb épületegyüttesének, a több mint 25 éves gyógycentrum kupolás medenceterének és a hozzá tartozó gyógykertnek a teljes körű rekonstrukciója. Az épületszerkezetet, gépészetet, belsőépítészetet is magába foglaló beruházás tíz hónap alatt készült el, közel 1000 négyzetméteren, amelynek összértéke közel 1 milliárd forint volt.
A több mint fél évszázados Zalakarosi Fürdő életében alig akadt olyan év, amikor ne fejlesztette volna szolgáltatásait, ne újult volna meg egy-egy részlege. A 2500 méter mélyről feltörő, Európában is egyedülálló összetételű gyógyvíz és a gyógyvízre épülő balneológiai szolgáltatások széles palettája kiemelt szerepet tölt be a turisztikai desztinációban.
„A gyógycentrum kupolás medencetere és a vele közvetlen kapcsolatban álló gyógykert mindig a fürdő egyik zászlóshajója volt, a komplexum kiemelt szolgáltatásait képviselte a nyitását követő két évtizedben, így van ez most is.” - nyilatkozta Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója.
Sós vizű medencével is bővült a Zalakarosi Fürdő megújult gyógycentruma
Cziráki László, a Zalakarosi Fürdő Zrt. vezérigazgatója

Folyamatosan szépült a fürdő

Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően a fürdő számos része megújult, fejlesztette az élményt nyújtó családbarát szolgáltatásait, megújult a fedett fürdő, most pedig eljött az ideje, hogy visszanyerje méltó fényét az egyik legimpozánsabb épületrész, a gyógycentrum épülete, amely több, mint 25 évig állt a vendégek szolgálatában.
Cziráki László vezérigazgató hangsúlyozta, a teljes rekonstrukció az épületrész egyedi atmoszféráját, formavilágát, és stílusjegyeit megtartva történt. Új tetőszerkezet épült, cserélték a nyílászárókat, teljesen új burkolat került kialakításra, megújult a fogadótér, beleértve a hozzá tartozó vizesblokkokat is. Beltéren egy különleges sós vizű medencét, valamint gyógyvizes és termálvizes medenceegyüttest, kényelmes pihenőtereket is kialakítottak.
A gyógycentrum megújult kupolás medencetere (Kattintson a képekért!)

A megújult gyógykert tavasz óta látogatható

„A késő őszig nyitva tartó gyógykertet már Húsvétkor a vendégeink rendelkezésére bocsátottuk, ahol megújultak a járdafelületek és a napozóterasz burkolata, a gyógykertet és a strandot elválasztó kerítést teljes hosszában kicseréltük. A gyógykertben a meglévő ősfákkal övezett parkban a kert is megszépült, új növényzettel várja a pihenni vágyókat.”  - mondta el a vezérigazgató, majd hozzátette, „ami az épület vendégek által nem látható részeit illeti: megerősítették az alapot, megújult a gépészet, új fűtési rendszer, légtechnika, uszodatechnika került beépítésre, tehát az épület mozgatórugója teljes felújításon esett át. Az energetikai fejlesztéssel lehetővé vált a költséghatékony üzemeltetés: modernizáltuk az elektromos hálózatot, energiatakarékos ledes világítás került beépítésre. Ezek a munkák a rekonstrukció jelentős hányadát tették ki, és kiemelten fontosak üzemeltetési szempontból.” 
A megújult gyógykert Húsvét óta látogatható (Kattintson a képekért!)

Csendes pihenőzónát kaptak a vendégek

Az épület felújításával a fürdő vendégei részére egy magas színvonalú pihenőzóna alakult ki, távol a zajosabb élményektől, ahol a középpontban a minőségi pihenés, csendes környezetben való kikapcsolódás és feltöltődés állnak. Kényelmes pihenőterekkel, hangulatos környezetben élvezhetik a világszínvonalú gyógyító vizet a vendégek.
A gyógycentrum komplex belépőjeggyel látogatható, amely tartalmazza a közelében lévő szauna udvar használatát is 2019. év végéig.
Zalakarosi lakosoknak a megszokott, érvényben lévő 50% -os kedvezmény vehető igénybe.
A beruházás lezárulásával a Zalakarosi Fürdő Zrt. elindítja az Európai Fürdőszövetség (ESPA) EuropeSpa Med ötcsillagos nemzetközi tanúsítvány megszerzésének folyamatát is.
Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide