Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Teljesen megújul a kiskunhalasi fürdő

2018. 11. 15. 19:20
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Új fürdőépületet, medencéket, óriáscsúszdát, csónakázótavat és parkolókat is építenek a Halasthermál felújítása során, amely új nevet is kap majd. Íme, a látványtervek.
Kiskunhalas 503 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott a közelmúltban, amelyből 335 millió forintot a városi gyógyfürdő, a Halasthermál fejlesztésére, pontosabban az új fürdő kiviteli terveinek elkészítésére és az engedélyeztetési eljárásokra fordít majd a város – számolt be róla a Baon.hu.
A halasi fürdőben az elmúlt 20 évben nem történt komolyabb korszerűsítés. Az új medencék, a csúszdapark építését, valamint a csónakázótavat és a parkolókat is érintő fejlesztések mellett a kempinget is megújítanák. E messzire mutató tervek alapján az ország kiemelt gyógyközpontjává válnának, és néhány éven belül az ország legismertebb termálfürdői közé szeretnének tartozni.
Látványterveken így fest mindez:
A következő egy évben komoly előkészítő munka kezdődik. A kivitelezési tervek és az engedélyeztetési eljárások megindítása mellett szükség lesz a gyógyfürdőt jelenleg ellátó két gyógyvizes termálkút felújítására, valamint egy új tartalékkút fúrására is.
Kiskunhalas életében fontos mérföldkő volt, és jó alapot teremthet a tervezett fejlesztésekhez az, hogy a fürdőt és környékét 2016-ban gyógyhellyé nyilvánították. A város vezetője szerint hamarosan sikerül rendezni a strand területének tulajdonviszonyait is, amely szintén alapja a várható beruházások megkezdésének.
A Halasinfo szerint a fürdőfejlesztés csak 3-4 év múlva valósulhat meg, mely során új nevet is kap majd a komplexum, ami a Csipke Gyógy- és Élményfürdő lesz, valószínűleg az 1983-ban gyógyvízzé minősített kiskunhalasi termálvíz után, amelyet  anno Csipke Gyógyvízre kereszteltek.
 
Fürdőajánló
Halasthermál
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...