Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Továbbra is lehet fürdeni a velencei-tavi szabadstrandokon

2015. 08. 11. 18:57
Forrás: Turizmus Online
Fürdőzés
A gárdonyi önkormányzat megfellebbezte a szabadstrandjainak működését felfüggesztő határozatot, a velencei önkormányzat pedig megkapta a szabadstrand működtetéséhez szükséges engedélyt, így a nyár végéig az összes velencei-tavi szabadstrand látogatható.
Tóth István, Gárdony polgármestere az MTI-nek pénteken elmondta: az önkormányzat július 5-én, a „főszezon nyitányakor” kapta meg az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) határozatát, amelyben a hatóság a város szabad partszakaszain működő strandok – szabadstrandok – bezárására szólított fel. Az önkormányzat megfellebbezte a határozatot, ami azt jelenti, hogy augusztus végéig ezek a fürdőhelyek is látogathatók – közölte. Hozzátette: formai és tartalmi fenntartásaik is vannak a határozattal szemben.
A velencei önkormányzat MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a velencefürdői szabadstrand megkapta a működéshez szükséges hatósági hozzájárulást, a 70 méteres partszakaszt fürdőhellyé nyilvánították. A kormányhivatallal szoros együttműködésben, az önkormányzat, a Velencei-tavi Tófelügyelőség és a terület üzemeltetője vállalta a hiányzó feltételek megteremtését, így péntektől a szabadstrand a hatályos jogszabályoknak megfelelően üzemel, és várja a vendégeket.
A strand vízminősége bakteriálisan kiváló, a helyszínen biztosítottak a higiénés feltételek, továbbá a biztonságos fürdőzéshez szükséges eszközök is rendelkezésre állnak – közölték. Múlt pénteken az M1 esti Híradójában egy ÁNTSZ-határozatra hivatkozva azt közölték, hogy a hatóság bezáratta az összes Velencei-tavi szabadstrandot. Ezt másnap több érintett cáfolta. Az előzményekről bővebben itt olvashat.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...