Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Archeopark Szilvásvárad

Eger
További információ

A Szilvásváradon található az Archeopark, mely a Bükk hegység ősi múltját mutatja be a látogatóknak.

 

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Jelleg: Aktív időtöltés

Szabadtéri


Archeopark és régészeti foglalkoztató
Az interaktív park Szilvásvárad és a Bükk hegység ősi múltját mutatja be. A látogatók megismerhetik, sőt ki is próbálhatják többek között a kőpattintást, agyagozást, szövést-fonást, íjászatot, ősi eszközökkel gyújthatnak tüzet vagy őrölhetnek gabonát, de akár saját kőbaltát is készíthetnek, ill. a régészet alapjait is elsajátíthatják. Megtalálható itt az ősemberbarlang, kőkori tipi és putri, egy újkőkori fűkunyhó, szkíta jurta, bronzkori paticsház és egy kelta rönkház hű mása is.  A gyerekek kedvence a „kakukktojás” keresés: minden kiállításon látható négy-négy korban nem odaillő tárgy, ezeket fedezhetik fel az ifjú régészek. Az Archeopark megtekintése élményt jelent valamennyi korosztály számára! Kérje Regős József (Mókus bácsi) színes idegenvezetését, aki szinte mindet tud településünk és a Bükk vidék ősi múltjáról!

Helytörténeti kiállítás
Az itt látható helytörténeti, néprajzi gyűjtés a paraszti kultúrát és annak tárgyait tárja elénk. Az egykori parasztember életének belesimulása az őt körülvevő környezetbe példa értékű.

Őstörténeti kiállítás és kőtár
A látogatók ízelítőt kaphatnak Szilvásvárad és a Bükk a világviszonylatban különleges kőzettörténetéről, őstörténetéről.

Kerámia foglalkoztató

Kovácsműhely

Tematikus túrák
Faluséta
Overallos barlangtúrák gyerekeknek is.
 

Elérhetőség:

Orbán Ház Helytörténeti Kiállítóhely és Archeopark
3348 Szilvásvárad, Miskolci út 58.
+36 30 757 16 16
[email protected]
https://www.orbanhaz.hu/
https://www.facebook.com/orbanhaz
https://www.facebook.com/profile.php?id=100039953029076

2023. május 31-én átadásra került az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program "Határon átnyúló partnerség az elfeledett kapcsolat újjáélesztésére Gombaszögön és Szilvásváradon" (#SKHUGOSZI) keretén belül kibővült és felújított Orbán Ház Helytörténeti Kiállítóhely és Archeopark. Részletek a cikkben.

Járja be a park környékét egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képet az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.

 

Fürdők a közelben

Szilvásváradtól körülbelül 30 km-re található Eger, ahol két különleges hangulatos fürdő közül választhatunk. A egri termálfürdő ligetes környezetben várja a vendégeit, Eger belvárostól néhány percre található. A fedett-nyitott vízi élménysziget 13 medencével, sportpályákkal a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók paradicsoma. A termálfürdő közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik Török Fürdőbe, amely hat medencével, magas színvonalú wellness-és gyógyászati szolgáltatással várja vendégeit. A fürdőben aromakabin, infrakabin, gőzfürdő és szauna is várja a felüdülni vágyó vendégeket. A masszázskínálatban a szokásos frissítő, nyugtató és gyógymasszázsok mellett a tradicionális török hamam masszázsok is helyet kaptak.