Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpont

Eger
További információ
A barokk stílusú Egri Érseki Palota épületében 2016-ban Kulturális, Turisztikai és Látogatóközpont nyílt meg, ahol a vendégek különleges egyházművészeti kiállítás résztvevői lehetnek, az egri érsekek életét ismerhetik meg autentikus környezetben. A kávézóval bővült látogatóközpontban kellemes időtöltés vár minden látogatóra. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 0

Jelleg: Templom, egyéb vallási épület

Fedett


Az Érseki Palotában állandóak az egyháztörténeti kiállítások, ahol a püspökök, érsekek életének mindennapjaiba tekinthetünk bele. Beléphetünk a könyvtárba, ruhatárba, dolgozószobába és kincstárba is. Különleges hangsúlyt fektettek arra, hogy a magánélet, magánáhítat és az imádság tereit is megmutassák a látogatóknak. Az állandó egyháztörténeti kiállítások mellett számos időszaki kiállítással várják az érdeklődőket. A palota különböző helyiségei korhű berendezési tárgyakkal vannak tele, falait értékes festmények díszítik. Az egyik leglátványosabb helyiség a Madaras terem, amely a palota restaurálása során került felfedésre több mint 30 réteg festés alól.
A központ egy kávézóval is bővült, ahol az olasz kávé utánozhatatlan aromáját élvezhetjük, megkóstolhatjuk a Stühmer cukrászda által készített süteményeket, de még az „Egri Érsek” borait is. Ha Egerben tartózkodunk, érdemes ellátogatni ide, ahol az ország kiemelkedő vallási, kulturális értékeinek megismerése mellett a 18., 19. századi eleganciát és életstílusát csodálhatjuk meg. 
A barokk díszkert, valamint a palota földszintje ingyenesen látogatható. Idegenvezetést kérhetünk, illetve interaktív elemekkel bővített sétát is válaszhatunk a palota bejárására. 
Az Egri Érseki Palota és Látogatóközpont a Széchenyi utca 5. sz. alatt található. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...