Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Egri minaret

Eger
További információ
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
A muszlim dzsámihoz épített, felfelé keskenyedő, 40 méter magas Egri minaret az Oszmán Birodalom legészakibb épülete. A törökök uralma alatt kórházként, katolikus templomként működő dzsámi lebontásakor ez szerencsére megmaradt, így ma hazánk kulturális értékű műemlékeinek listáját gazdagítja.
A tetejére a belül lévő 97 lépcsőfokon juthatunk fel, ahonnan a városra néző lenyűgöző panoráma tárul elénk. Az eredeti kupolát a villámcsapások elpusztították, a jelenleg a csúcson lévő kősüveg a restaurálók munkája.

Nézze meg az Egri minaret 360 fokos képeit!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). 

Tekintse meg a minaretről készült videókat is!Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Egerben

Kattintson ide és nézze meg, melyik szálláshelyen mennyiért tud megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Hotel Eger & Park****

Eger
Fürdő a közelben: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Kopcsik Marcipánia
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Egri Vár
Aki Egerbe utazik, feltétlenül látogassa meg az Egri Várat is. A város fölé magasodó Egri Vár már messziről is lenyűgöző látványt nyújt.
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Egri bazilika
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
Részletek

Programajánló
További programok