Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Gárdonyi Géza Emlékmúzeum

Eger
További információ
A Gárdonyi Géza Emlékmúzeum Gárdonyi Géza, a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjának egykori otthona. Az 1952-ben megnyílt irodalmi emlékhely bemutatja az író életének legfőbb állomásait, munkásságával ismerteti meg a látogatót. Naplója, műveinek legszebb kiadásai mellett néhány személyes tárgya is megtekinthető. 

Nekik ajánljuk: Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 300 - 500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az emlékház öt teremből áll. Az elsőben személyes tárgyakat és eredeti dokumentumokat láthatunk, a következő helyiség a konyha, ami korabeli eszközöket, használati tárgyakat mutat be, megtekinthetjük a csikó tűzhelyet és a tarkedli sütőt is. A harmadik terem Gárdonyi Géza munkásságát mutatja be. Itt található a mesterfüzet, az író rajzai, a saját kézzel írt Egri csillagok c. regény első oldala.  A következő terembe lépve megcsodálhatjuk  az Egri vár makettjét. 
Az emlékház egyik legkülönlegesebb látványossága a dolgozószobában az íróasztala felett található üvegtető, amely azért készült, hogy Gárdonyi Géza mindig egyenletes, szűrt fényben alkothasson. Ha ellátogatunk ide, szemügyre vehetjük az író hatalmas, nagyjából tízezer darabból álló könyvgyűjteményét is. 
Az emlékházban rendszeresek az óvodásoknak és az iskolásoknak tartott foglalkozások, melyek segítségével a gyerekek varázslatos játék keretében repülhetnek vissza a 16. század török-magyar korába, az Egri csillagok világába, megismerhetik Gárdonyi Géza munkásságát. A történelmet kedvelőknek remek programlehetőség. 
Az emlékház Eger városában a Gárdonyi Géza utca 28. szám alatt található, a nyitvatartási időről és árakról ide kattintva tájékozódhat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...