Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Szépasszony-völgy

Eger
További információ
Ha Eger városába látogatunk, a számos nevezetesség és a gyógyító hatású fürdők felkeresése mellett érdemes eltöltenünk egy kis időt a város egyik leghíresebb helyszínén, a Szépasszony-völgyben, ahol vendégszerető fogadtatásban részesülhetünk és zamatosabbnál zamatosabb borokat kóstolhatunk egy igazán hangulatos környezetben.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 2-4 óra

Jelleg: Aktív időtöltés

Fedett + Szabadtéri


A Szépasszony-völgy Eger legnagyobb terjedelmű, ma közel 200 pincét számláló, összefüggő borpincés területe. A múlt évtizedben az egri borászok külföldi megmérettetéseken is remekül helyt álltak többek között a Leányka, Egri Leányka, Hárslevelű, Tramini és Chardonnay borokkal.  
A völgy felújítására 2000-ben kezdtek hozzá, amikor a központi díszparkot, valamint autók és autóbuszok várakozására egyaránt alkalmas új parkolót is megépítették. Ebben az évben rendezték meg először az augusztus 20-i állami ünnephez kapcsolódó Szépasszony-völgy Fesztivált.  A völgyben 2 köztéri szobrot is elhelyeztek, melyek a Szépasszonyt és a bor istenét, a hordón lovagoló Bacchust ábrázolják. Az alkotásokat egy Szilvásváradon élő házaspárnak, Debreczeni Zsókának és Pelcz Zoltánnak köszönhetjük.
2001-ben kezdődött el a Piknik Park építése, mely egy év alatt nyerte el végleges formáját. A park nagy zöld területtel és tűzrakó-helyekkel rendelkezik, ezzel csábítja nem csupán az egrieket, de a városba látogató vendégeket is. A játszótérrel bővült helyszín a Szépasszony-völgybe kilátogató családoknak lehetőséget biztosít az aktív kikapcsolódásra is. A felújítás célja az volt, hogy a park a színes szabadtéri programok, borkóstolás és finom ételek mellett hangulatos estéket biztosítson kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Rendszeresek a koncertek, de népművészeti és gyermekprogramok is várják a látogatókat. Így garantált a kellemes időtöltés az egész családnak vagy akár baráti társaságoknak.
 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...