Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Egri Tűzoltó Múzeum

Eger
További információ
Az egri Tűzoltó Múzeum az egykori tűzoltó laktanyában nyílt meg, és 2012-től várja a látogatókat. Az épület országos szinten is egyedülálló szakmatörténeti, kulturális-turisztikai attrakcióival rendelkezik, a történelem értékeit és a jelenkor technikai vívmányait interaktív módon mutatja be. Értékes és tartalmas programlehetőség korosztálytól függeltenül.

Nekik ajánljuk: Családok, Fiatalok, Szeniorok

Nagyjából ennyi időre biztosít elfoglaltságot: 1-2 óra

Kb. ennyibe kerül egy főre: 500 - 1500

Jelleg: Múzeum, emlékház, tájház

Fedett


Az állandó kiállításon tizenegy vitrin mutatja be a tűzoltók eszközeinek, felszereléseinek változását a kezdetektől napjainkig. A tárgyak különlegessége, hogy néhányuk története is ismert, itt található egy 20. század eleji sisak, mely az 1917-es gyöngyösi tűzvészben, használat közben sérült meg. Megtekinthetőek itt a tűzoltóság dolgozóival készült riportfilmek. A látványtárban a különböző használati eszközöket, azok működését mutatják be. A műhelyben helyett kapott az önkéntesek által használt Zuk kisteherautó és a kocsifecskendő is.

A kutatószoba a tűzoltáshoz, katasztrófavédelemhez kapcsolódó anyagok megismerésére ad lehetőséget a szakma iránt érdeklődőknek, illetve tanulmányi munkához. Az épület egy konferenciateremmel is rendelkezik, mely szakmai- és történeti előadások megtartására alkalmas. A múzeumkertben található mobil színpad koncertekkel és színdarabokkal várja a kultúra és a szórakozás iránt érdeklődőket.

A Múzeum hátsó részében kialakított játszótéren a gyerekek szórakozhatnak, a környező padok pedig kiváló lehetőséget adnak pihenésre és piknikezésre egyaránt. A játszóház foglalkozásai során a gyerekek kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de akár tűzoltóként is kipróbálhatják magukat a játékok során.

A Tűzoltó Múzeum felejthetetlen élményt nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A belvárosi kerékpárút mentén található, egy családi biciklizést követő programnak is ideális. Árakról itt tájékozódhat. 
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...