Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Város a város alatt

Eger
További információ
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Az ország hét építészeti csodájának egyike Eger különlegessége, az egykori érseki pincerendszer, amelynek története a török megszállás után kezdődött. Az ekkoriban visszatérő Fenessy György nem akart a várban lakni, ezért a püspökség két építési telket vásárolt, amelynek egyikén felépítették a palotát. Az ehhez szükséges tufát az alatta lévő dombból termelték ki, amellyel nemcsak a palota épült fel, hanem egy óriási pincerendszer is kialakult. Mivel nem akarták, hogy a terület kárba vesszen, ezért itt tárolták a környező szőlőterületekről származó tizedet, ami nagyjából 11-12 millió liter bort jelentett évente. Ez az 1940-es évekbeli államosítás után életveszélyessé vált, ezért néhány évtizeddel később vasbetonszerkezettel erősítették meg. A Város a város alatt járatai ma vezetett túrán látogathatóak, így a pince legszebb része, az Oszlopcsarnok is.
 

Nézze meg a "Város a város alatt" videóját!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Egerben

Kattintson ide és nézze meg, melyik szálláshelyen mennyiért tud megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Hotel Eger & Park****

Eger
Fürdő a közelben: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Varázstorony
Az egri Eszterházy Károly Főiskola épületében található Varázstorony ad otthont hazánk egyetlen állandó kiállításának, mely a 18. század csillagászati távcsöveit és mérőeszközeit mutatja be eredeti környezetükben.
Részletek

Egri bazilika
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Egri minaret
Eger látnivalói közül kiemelkedik az Egri minaret, mely hazánk három minaretje közül a legmagasabb és egyben a legjobb állapotban lévő.
Részletek

Programajánló
További programok