Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Gerincbántalmak

A gerincbántalmak kialakulásának hátterében általában a gerinc degeneratív elváltozásai állnak, vagyis a csigolyák, a kisízületek, a szalagok és az izmok túlterhelése, gyulladása, illetve a porckorongok kopása. A gerincbetegségek kezelését illetően elsősorban a megelőzésre fontos fektetni a hangsúlyt. Elsődleges lépés a gerincdeformitásoknak már a gyermekkorban történő felismerése, ezzel a későbbi elváltozások elkerlhetőek. Másik módszer a gyermekkortól kezdődő, rendszeres testmozgás végzése, tekintettel a helyes testtartásra, a megfelelő bútorok használata, elhízás elkerülése. Amennyiben a probléma már kialakult, fő cél a fájdalom mérséklése, megszüntetése. Ez történhet gyógyszerekkel, továbbá gerinctornával, gyógymasszázzsal és víz alatti tornával is. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Tippek az egész napos ülés átvészeléséhez

Ki ne ismerné a napi 8-10 órás ülőmunka következtében jelentkező fájdalmat a derék – nyak – váll vonalán?

Négy tipp, hogy túléljük az egész napos ülést

A nyaralós időszak már régen véget ért és ismét irodaszékhez vagyunk szegezve, legalább napi nyolc órában. Ennek negatív hatása még akkor is érződik, ha rendszeresen edzünk.

Okosan ússzunk, ha fáj a hátunk

A hátfájósok, derékfájósok és gerincbetegek részére általánosan adott orvosi tanács, hogy a szakember segítségével elsajátított gyógytorna napi otthoni gyakorlása mellett, amikor lehet, menjenek el úszni egyet.