Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók Csobbanj a télbe!Csobbanj a télbe!

Gerincbántalmak

A gerincbántalmak kialakulásának hátterében általában a gerinc degeneratív elváltozásai állnak, vagyis a csigolyák, a kisízületek, a szalagok és az izmok túlterhelése, gyulladása, illetve a porckorongok kopása. A gerincbetegségek kezelését illetően elsősorban a megelőzésre fontos fektetni a hangsúlyt. Elsődleges lépés a gerincdeformitásoknak már a gyermekkorban történő felismerése, ezzel a későbbi elváltozások elkerlhetőek. Másik módszer a gyermekkortól kezdődő, rendszeres testmozgás végzése, tekintettel a helyes testtartásra, a megfelelő bútorok használata, elhízás elkerülése. Amennyiben a probléma már kialakult, fő cél a fájdalom mérséklése, megszüntetése. Ez történhet gyógyszerekkel, továbbá gerinctornával, gyógymasszázzsal és víz alatti tornával is. 

A betegségre az alábbi gyógyvizek ajánlottak

Fürdőkben


Témába vág

Tippek az egész napos ülés átvészeléséhez

Ki ne ismerné a napi 8-10 órás ülőmunka következtében jelentkező fájdalmat a derék – nyak – váll vonalán?

5 gerincvédő technika mindenkinek, minden napra

Fájó derék, görcsös tartás, zsibbadó vállak. Az íróasztal mellett dolgozók nagy része küzd ezekkel a gondokkal, de csak kevesen tudják: ha nem tesznek ellene, az komoly ízületi problémákat, valamint a gerinc működésében jelentkező rendellenességet eredményezhet.

Négy tipp, hogy túléljük az egész napos ülést

A nyaralós időszak már régen véget ért és ismét irodaszékhez vagyunk szegezve, legalább napi nyolc órában. Ennek negatív hatása még akkor is érződik, ha rendszeresen edzünk.