Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik

2023. 03. 21. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Az ország legkisebb városainak lakosságszáma alig 2000 fő, ennek ellenére több rendelkezik remek gyógyfürdővel. Az egyik legismertebb Zalakaros, a legtöbben Visegrádra kirándulnak, Igalban Európa egyik legjobb gyógyvize vár, a legkisebb városka pedig Pálháza.

Zalakaros

A termálfürdőjéről ismert Zala megyei kisváros 2000-es lakosságszámával a hatodik legkisebb magyar városnak számít. Kilátójából tiszta időben belátni az egész Balaton-felvidéket, autentikus pincéiben megkóstolhatjuk a hegyi borokat. Júniusban Tábortűzgyújtás, július elején Kannavirág Fesztivállal szórakoztatják az itt nyaralókat. Strandja több mint 10 hektáron kínál élmény-, hullám-, termál-, gyógymedencéket, csúszdaparkot egyaránt.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Zalakarosi Fürdő

Igal

Somogy megye kisvárosa 1300 főt számlál, ennek ellenére gazdag történelmi látnivalókban, és 13 medencés gyógyfürdőjét is rengetegen felkeresik. A 301 méter magas Csúcsos-dombról szép időben csodás balatoni és mecseki panoráma tárul elénk. Nem csak az ország egyik legkisebb, de egyben legfiatalabb városa is, fejlődősét főként az 1940-es években felfedezett termálvíz, és az erre a 60-as években ráépült gyógyfürdő alapozta meg, melynek vize Európa legjobbjai között van számon tartva.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Igali Gyógyfürdő

Visegrád

A festői Dunakanyar legnépszerűbb célpontja is ide tartozik, 1800 fős lakossággal a legkisebb városok egyike, de évente 300.000 turista keresi fel. Fellegvára a középkorban a magyar királyok egyik legfontosabb rezidenciája volt, Salamon-tornya 13. századbeli, Királyi Palotájában ma Mátyás Király Múzeum kiállításai láthatóak. A városban egész évben a római-török hangulatú Lepence Spa várja a wellnessezni vágyókat 6 medencével, 3 szaunával.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Visegrádi vár

Pacsa

A Zalai-dombság lejtőin elterülő kisváros 2009 óta birtokolja a városi rangot, lakosainak száma 1700 fő. A dimbes-dombos táj, zöld legelő, a sűrű érintetlen erdők, és az idilli környezetben elterülő pacsai tó és hegyi kápolna kiváló kikapcsolódási, kirándulási lehetőségekkel kecsegtetnek. Bár a város nem rendelkezik fürdővel, de 20 km-es távolságban 2 különleges fürdőhelyszínt is találhatunk, a biológiailag is aktív termáltavat Hévízen, és a 94 méteres csúszdával rendelkező kehidakustányi fürdőt.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Hévízi termáltó

Őriszentpéter

Az Őrség hangulatos fővárosa kilenc dombra épült a magyar-szlovén-osztrák hármas határ közelében fekszik, lakosainak száma 1160 főt számlál. 13. században épült Árpád-kori katolikus templomáról, parasztházairól ismert, az Őrségi Nemzeti Park pedig számos kiránduló útvonalat rejt, a június végén tartott Őrségi Vásáron a régi eszközök bemutatójától a méhészeten, gidanézésen, fazekasságon át a dödöllekészítésig sokféle érdekességgel találkozhatnak. A kisvárostól 20 km-re fekszik a mediterrán hangulatú, pálmafákkal és egzotikus növényekkel körülvett környezetben található St.Gotthard Spa & Wellness animációs termálpark.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Őriszentpéter

Pálháza

Északon a Zempléni-hegységben találjuk Pálházát, 1000 fős lakossággal nemcsak Borsod-Abaúj Zemplén megye, hanem az egész ország legkisebb városa. A város talán leghíresebb nevezetessége az 1888 óta működő kisvasút, mely Magyarország legrégebbi erdei kisvasútja. A vonat minden évben az áprilistól októberig tartó időszakban a 9,3 kilométeres pályáján egy óra alatt szállítja végig utasait. A kis városkához legközelebb eső fürdő a 2009-ben megújult sárospataki Végardó Fürdő.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Pálházi kisvasút

Gyönk

A Tolna megyei kisvárosban 1800-an laknak, és 2009 óta viselheti a városi rangot. Nevezetességei közé tartozik 19. században épült zsúptetős tájháza, ahova a protestáns németség használati tárgyait gyűjtötték össze. Találunk itt katolikus, református, és evangélikus templomot, és kihagyhatatlan a klasszicista stílusú Magyary-Kossa kastély meglátogatása. A várostól félórányi autóútra Tolna megye legismertebb fürdője, a 15 medencével rendelkező tamási termálfürdő várja a vendégeket.
Az ország 7 legkisebb városa és közeli fürdőik
Thermal Spa Tamási
A nyitókép a Zalakarosi Fürdőben készült.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem