Aktuális akciók
Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

Hová kiránduljunk az őszi szünetben?

2021. 10. 14. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ha iskolás korú gyerekeink vannak és sportos kalandokra vágyunk, irány a bobpálya, a kalandpark, ha egzotikus állatokra vagyunk kíváncsiak testközelből, Nyíregyháza, Debrecen lehet az úti cél. A nagyobbaknak tetszeni fog egy hangulatos séta Kőszegen, de amit nem szabad kihagyni a szünetben, az a nagy csobbanás kirándulás közben egy közeli fürdőben.

Kalandok és állatok Nyíregyházán

A legek állatkertjének is nevezett Nyíregyházi Állatpark egy 30 hektáros tölgyerdőben található, ahol 500 faj 5000 egyede él természeteshez közeli kifutókban. Ahol csak lehet, a rácsok helyett csupán szárazárok vagy vizesárok választja el a vendégeket az állatoktól. Mi vár itt ránk? Ócenárium, 500.000 literes cápás üvegalagút, ázsiai dzsungel óriás vízeséssel, Dél-Amerika vadvilágát bemutató függőhidas kalandösvény, 3 méter magasságú, hosszan kanyargó bambuszhíd, fókashow, papagájshow, Maki-erdő, nem véletlen, hogy 2018-ban Európa Legjobb Állatkertjének is megválasztották, 2017-ben az Év Turisztikai Attrakciója volt a szallas.hu szavazatai alapján. Ha tele vagyunk kalandvággyal, a Sóstói-erdő hatalmas fái között változatos kalandpálya vár mindenkit: gyermek-, felnőtt- és extrémpálya – mindenki merészsége alapján választhatja ki a neki megfelelőt. Érdemes felfedezni az egész várost, amire nem elég egy nap, ezért keresgéljünk a legjobb szállás lehetőségek közül. Nem maradhatnak ki a vizes programok sem, gyermek-, élmény- és termálmedencék biztosítják a jókedvet az Aquarius Élményfürdőben.
Hová kiránduljunk az őszi szünetben?
Nyíregyházi Állatpark - Kép forrása

Kalandozoo Zalakaroson és környékén

Beltéri és kültéri kalandokkal egyaránt szolgál a Zobori Élménypark, amit eső esetén is bátran felkereshetünk. A TUBBY JUMP egy igazi különlegesség mindazoknak, akik imádják az adrenalint, hiszen a villámgyors egyenes pálya végén katapultálva repülhetünk a levegőben, majd egy óriás érkező matracra huppanhatunk a hófánk pályán. Ezen kívül találunk még csónakcsúszdát, hullámvasutat, kötélpályát, óriáshintát, ahol a bátor jelentkezőket 6-8 méteres magasságba húzzák fel. A beltéri részében többféle csúszda, virtuális valóság szimulátor, játszópark, szabadulószoba, és 4XD mozi is garantálja a szórakozást. Ha ezután vizes kalandokra vágyunk, irány a 20 medencés, 9 csúszdás Zalakarosi Fürdő, mely minden napra tartogat meglepetéseket. Ne hagyjuk ki az Ökopartot, melynek 15 méter magas kilátótornyából csodás panoráma nyílik magára a tóra, és a környező erdősávra. Maradandó élményt nyújt majd a gyerekeknek a 7 Vezér Történelmi Kalandpark és Garabonciás Farm, ahol megtekinthetjük Hanna hercegnő várát, a 7 vezér jurta tábort, kipróbálhatjuk az íjászkodást, az elektromos gokart pályát, a várjátszóteret, a kötélpályát és a lovaglást. Ezt a sok-sok élményt nem élhetjük át egy nap alatt, célszerű, ha keresünk egy szuper szállást.
Hová kiránduljunk az őszi szünetben?
Zalaszobori Kalandozoo - Kép forrása

Bobozás Sopronban és történelmi értékek Kőszegen

Ha az ország észak-nyugati felére indulunk az őszi szünetben, akkor Sopron és Kőszeg környéke kínál számos élményt, vagy látnivalót. Sopronban járva nem mehetünk el a bobpálya mellett, ahol közel 1 km hosszan száguldozhatunk a lejtőn, 13 kanyaron át. A kicsiket hinta, csúszdák és egy működő kis traktor várja, aminek a lapátjával még markolhatnak is a kis pilóták. A könnyen kezelhető bobokkal gyorsulni és fékezni is lehet. A pálya biztonságos, menet közben táblák jelzik, hogy mikor kell lassítani. Alig egy órányi autóútra fekszik Kőszeg, amely kilátókban, természeti, kulturális értékekben gazdag ékszerdoboz városka. Nem szabad kihagyni Jurisics várát, a Fő teret, de ha túrázni van kedvünk, akkor induljunk a Kőszegi-hegységben lévő Írottkő-kilátóhoz, útközben pedig ejtsük útba a Kálvária templomot, a Hétforrást, az Óház kilátót. A környék és az ország  két közkedvelt fürdője, a Bükfürdő Thermal & Spa és a Sárvári Gyógy és Wellness Fürdő közül választhatunk ha ezek a környéken járunk. Attól függően, hogy hol szeretnénk több időt eltölteni, foglalhatunk szállást Sopronban, Kőszegen, Sárváron vagy Bükfürdőn is.
Hová kiránduljunk az őszi szünetben?
Kőszeg - Kép forrása

Debreceni vidám kalandok

Az ország első vidéki állat- és növénykertje 1958 óta várja a gyerkőcöket Debrecenben. A vidámparkot egy kisvasút köt össze az állatkerttel, ahonnan megcsodálhatjuk a sörényes juhokat és a kameruni törpe kecskéket, valamint szamarakat, de akár szurkolhatunk a dodzsemezőknek is. A Nagyerdő védett, 17 hektáros területén mutatja be öt földrész 165 állatfajának közel 1400 egyedét. Ritka, egzotikus állatok – tukánok, flamingók, íbiszek, gibbonok, kenguruk, és vízilovak – mellett a hazai fauna és az őshonos háziállatok is megtekinthetőek. A Lúdas Matyiról elnevezett vidámpark számos élményelemével a régió legnagyobb és legpatinásabb intézménye. A kisgyerekeket babaforgó, dodzsem, dzsungelforgó, elvarázsolt kastély és forgóhordó, földkörüli pálya, gyermekkanyargó, gyermekvasút, hajósinas, hattyúforgó, kacsavonat, kukac hullámvasút, lovas forgó, meglepetés nosztalgia kocsi, óriáskerék, repülő csészealj, repülős forgó várja. Ha maradunk a városban éjszakára, másnap felfedezhetjük az Aquaticumot a Nagyerdő szívében, melynek mediterrán élményfürdőjében hullám- és élménymedence, továbbá izgalmas csúszda, mászófal, vízicsopper, waterball, jakuzzik, barlangfürdők, sodrófolyó, gejzír is fokozzák az izgalmakat.
Hová kiránduljunk az őszi szünetben?
Debreceni Vidámpark és Állatkert - Kép forrása
 

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...