Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira

2018. 12. 27. 19:10
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
 Összegyűjtöttünk öt színes programot az év karácsony után hátralévő öt napjára, próbálják ki őket!
Itt a téli szünet, ami az iskolás kis lurkóknak egyértelmű öröm és boldogság, a szülőknek azonban – még ha sikerült is az év végi napokra szabadságot kivenni – az örömbe egy kis gond is vegyül. Karácsony után ugyanis jön a fogós kérdés: milyen programot találjunk ki, amiben csemeténkkel együtt az egész család szívesen részt vesz és jól érzi magát?

Ünnepi fények, ízek és illatok

Nagyszerű és nagyon hangulatos programot ígér egy séta a karácsonyra feldíszített városban és egy csésze forró ital meg egy kis finomság a helyi karácsonyi vásárban. Szinte minden település „karácsonyi ruhát” kap az év utolsó napjaira és a kisebb-nagyobb karácsonyi piacok – melyek nagy része a karácsony utáni napokon is nyitva tart egészen az év végéig - nagy népszerűségnek örvendenek, úgyhogy nem is kell túl messze utazni értük. Persze aki megteheti, annak érdemes felkeresnie Budapest karácsonyi vásárát a Vörösmarty téren és a Bazilika mellett, utóbbit Európa második legszebb karácsonyi vásárának választották idén. A fővárosban járva érdemes kilátogatni a Városligetbe is, ahol a Vajdahunyad-vár és környéke igazi téli mesevilággá változott, ahol a szokásos karácsonyi ínyencségek mellett napról napra színes és kalandos programokkal várnak kicsiket és nagyokat.
 Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira

Nyomkeresés a téli erdőben

A téli szünetben, különösen akkor, ha kilátásban van egy kis hó, csodás kirándulásokat lehet tenni akár nagyobb erőfeszítés nélkül is, a városhoz közeli erdőkben. A téli erdő csodás élményekkel vár, hiszen ilyenkor elfogynak a lombok a fákról, és az aljnövényzet sem nyújt menedéket, ezért könnyebb észrevenni az állatokat, ha nem hangoskodunk. A madarak közül hallhatjuk és megpillanthatjuk a fakopáncsokat, az őszapót, vagy a cinkéket, de akár rókát, őzet vagy nyulat is láthatunk, ha szerencsénk van. Ha esetleg nem sikerül a „vadles”, olvashatunk a hóban vagy a talajon hagyott nyomokból, a gyerekek imádni fogják. Egy ilyen családi kirándulás után jól esik majd a „morzsa party” a karácsonyi maradékból és a friss levegő után jöhet a megérdemelt filmnézés is a szoba melegében.
 Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira

Szánkó, korcsolya és síléc

Ha már kirándulás, nem maradhat ki a téli programok közül a sport sem. Legyen szó síelésről, szánkózásról vagy korcsolyázásról, egyik sem maradhat ki gyermekünk életéből. Egyértelmű, hogy az ország legszebb és leghangulatosabb korcsolyapályája a fővárosban, a Városligetben található, de ha valaki nem szereti a tömeget és nem akar ennyit utazni, akkor egészen biztosan talál az adventre létrehozott időszakos helyi korcsolyapályát is, amelyek közül ráadásul nagyon sok ingyenesen látogatható, érdemes tájékozódni. Sokhelyütt korcsolya bérlésre is van lehetőség, így nem kell kifogást keresnünk, miért nem mozdulunk ki. Kicsit nehézkesebb – hiszen kevés helyen van erre megfelelő hó – de egy hosszabb kirándulással a szánkózás és a síelés is megoldható. Magyarországon Mátraszentistván és Eplény a hóágyúknak köszönhetően szinte egész télen várja a vendégeket, de néhány közeli osztrák vagy szlovák síparadicsom is felkereshető akár egy napos kirándulásként is.
 Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira

Finom otthoni kikapcsolódás

Van, hogy az embernek nincs kedve kimozdulni és néha az időjárás sem engedi meg a nagy kirándulást. Ilyenkor jöhet valamilyen otthoni kaland, lényeg, hogy mindenki felpattanjon a tévé elől, legalább néhány órára. Bár a karácsonyi maradék és a nagymamáktól kapott kóstoló általában megtölti a kamrát még szilveszterig, azért ha csak kisebb menüsor erejéig is, de érdemes beiktatni egy családi sütő-főző napot is a programba. A kicsiknek nagy élmény lehet, hogy ezúttal ők is részt vesznek anyával és apával együtt a finom fogások elkészítésében, sőt, egy-egy egyszerűbb desszertet szinte önállóan is összeállíthatnak. A konyhai munkák után aztán jöhet a közös tálalás és falatozás, amit a családi társasjáték koronázhat meg.
 Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira

Adrenalinbomba az év végére

Végül, de nem utolsó sorban, az év méltó búcsúztatása lehet egy közös családi tombolás valamelyik fedett aquaparkban. Ha vágynak egy kis adrenalinra és mókára, vagy szívesen visszaidéznék a nyaralás gondtalan napjait, irány valamelyik fedett élményfürdő, határon innen és túl is remek helyek várják önöket. A teljesség igénye nélkül csak néhányat kiemelve: Hajdúszoboszló óriási fürdő birodalma, a Hungarospa sok tekintetben rekordokat döntöget, természetesen fedett élményfürdő része, az Aqua-Palace is fantasztikus kalandot ígér. A fővárosiak sem maradnak vízi kalandok nélkül, az Aquaworld Budapest élményfürdőben egész évben 15 medence és 11 csúszda kínál izgalmas kalandot és felhőtlen szórakozást. A négy évszakos szegedi vízi városban, a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban 13 csúszda és élménymedence várja a gyerekeket és felnőtteket. Ha felmerészkedünk a fürdő legmagasabb pontjára, elképesztő látványban lehet részünk, mielőtt lecsúsznánk, hiszen a toronyból 360°-os panorámaképet kaphatunk a városról. Az Aquaticum Mediterrán Élményfürdő a debreceni Nagyerdő szívében, egy 66 méter átmérőjű kupolacsarnokban található. Az építészetében is gyönyörű, rengeteg növénnyel frissé varázsolt fürdőben a vendégek egész évben számos program között válogathatnak.
 Minden napra egy mesés program a gyerekeknek is az év utolsó napjaira
Hungarospa Hajdószoboszló
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...
Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide