Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók Hajdúszoboszló ősszel is...Hajdúszoboszló ősszel is...

Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

2016. 05. 24. 18:50
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A kőszínházi évad végeztével indul a nyári szezon, az ország legismertebb szabadtéri színházai és fesztiváljai idén is változatos programokkal várják a színházkedvelő közönséget. Annak, aki igazán különleges színházai élményre vágyik, jó szívvel ajánljuk közép európai két különleges vízi színházát: Szarvason és a Fertő tó partján Mörbisch-ben.

Szarvasi Vízi Színház a Holt-Körös partján

Közép-Európa szívében, Békés megye kapujában 2011-ben létrehoztak egy Magyarországon egyedülálló építészeti csodát, a Szarvasi Vízi Színházat. A Holt-Körös festői környezetében felépült, stilizált várkastély és amfiteátrum ötvözetét idéző nyári játszóhelyen minden este kulturális programokkal várják a közönséget. Hétvégenként nagy formátumú, zenés-táncos produkciókat láthatunk az ország színházai, valamint a határon túli magyar teátrumok előadásában. A táj szépsége, a színház különleges atmoszférája és az előadások élvezete együtt olyan élményt nyújtanak, melyeket mindenki szívesen idéz a hideg téli estéken.
Ugorjon fejest a kultúrába: két kihagyhatatlan vízi színház

Nyilas Misivel nyitják a szezont

A Szarvasi Vízi Színház idén június 17-én nyitja meg 2016-os évadját a „Légy jó mindhalálig” musical változatával. A változatosnak ígérkező programban a musical és operett rajongókat idén is több előadással várják, ugyanis érkezik a „Mágnás Miska” valamint a „Hello, Dolly!” és visszatér az évek óta sikerrel futó „Monte Cristo grófja” is. A repertoárt színesítve jön többek között a „Boeing, Boeing” és a „Charley nénje” valamint a „Vörös bestia” című darab. Emellett a „Rómeó és Júlia” is megelevenedik egy táncelőadásban és a GHYMES frontemberének zenéjével jön az „Álmos legendája”.

A térség legnagyobb vízi színpada

A Mörbisch-ben, a Fertő tó partjánál épült vízi színház az 50-es évek óta Burgenland büszkesége. Az eredetileg a Mörbisch és Rust idegenforgalmának megerősítésére épülő, a helyi operett fesztiválnak is otthont adó színpad a legnagyobb ilyen jellegű építmény a térségben. A nézőtér 6000 ember befogadására képest, a zenés darabok színpadra állításakor pedig mindig figyelembe veszik és kreatívan ki is használják a víztükör és a természeti táj adottságait. Az impozáns díszleteket felvonultató úszó színpadot egy öbölben, a strand mellett építették fel. A vízi színpad nem csak előadásai, hanem építészeti megoldásai miatt is nagy érdeklődésre számot tartó turisztikai látványosság a Fertő Tó partján. Rendszeresen szerveznek hajós túrákat és „kulisszatitkokat feltáró” csoportos kirándulásokat az épület együtteshez.

A Fertő tónál később indul a szezon

Mörbisch-ben július elejétől kezdődik szezon, de ha valaki szeretné megnézni az idei nyár fő produkcióját, Ábrahám Pál: „Viktória” (Viktoria und ihr Husar) című operettjét, ideje elgondolkodni a jegyfoglaláson, mert bizony az előadás előtt néhány nappal már nem nagyon lehet megszerezni a jegyet, amely a darab élvezetén túl lehetőséget biztosít, hogy a csodálatos vízi színházat teljes pompájában és esti fényeiben tekintsük meg Mörbisch-ben.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Őszi wellness élmény a Szigetközben

Ajándék masszázs kedvezmény és gyerekeknek egy egésznapos Ugripark belépő! Most hatalmas kedvezménnyel: 12 900 Ft/fő/éjtől félpanzióval. Megnézem