Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Zalakaros, az egészségmegőrzés városa

2019. 04. 02. 12:40
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Zalakaros nem véletlenül Magyarország egyik legnépszerűbb úti célja: gyógyvize felüdülést és gyógyulást hozhat, a dimbes-dombos zalai táj remek kirándulási lehetőségeket kínál, a helyi gasztronómia és neves borászatok pedig minden alkalommal elkápráztatják a vendégeket. Mostantól az élmények között a sport és az egészség is a fókuszba kerül a zalai fürdővárosban.

Zalakaros, a tökéletes úti cél

Ha létezne egy lista arról, hogy mi az, amire a tökéletes pihenéshez mindenképpen szükség van, egészen biztos, hogy Zalakaros esetében minden pontot kipipálhatnánk. A nyugat-dunántúli fürdőváros nem véletlenül Magyarország egyik legnépszerűbb pihenőhelye: a vidék nyugalma, a táj szépsége és a zalakarosi termálvíz csodája tökéletes kikapcsolódási lehetőséget biztosít. Tavasszal, amikor zöldbe borulnak a zalai dombok és beindul az élet a szőlőhegy környékén, különösen kellemessé válik az itt eltöltött idő.
A város népszerűsége töretlen, 2018-ban 17 %-kal nőtt a Zalakaroson eltöltött vendégéjszakák száma, de a Zalakarosi Fürdő is kiemelkedő évet zárt, több mint 650 ezren keresték fel tavaly. Köszönetképpen a bizalomért, Zalakaros idén újabb egyedülálló kezdeményezésekkel és programelemekkel bővíti kínálatát.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa

Gyógyulás, pihenés és szórakozás egyben

Akik már élvezték a város vendégszeretetét, azt mondják, a zalakarosi gyógyvíz akár már egy hétvége alatt is csodát tesz, érdemes kipróbálni. A hely termálvíz 2000 méter mélyből fakadó gyógyhatású kincs, amelyért már 1962 óta rajong az idelátogató közönség. Krónikus nőgyógyászati betegségek, mozgásszervi panaszok, bőrgyógyászati problémák kezelését segíti, és támogatja a mozgásszervi károsultak utógondozását. Zalakaros most újabb gesztust tett az egészségre és nyugodt pihenésre vágyó vendégek felé: elképesztő kerékpáros kedvezmények, ingyenes vércukorszint mérés és fantasztikus tavaszi programok várják az idelátogatókat.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa

Persze, a fürdő nem csak a gyógyulás, de a felhőtlen szórakozás és az aktív kikapcsolódás terepe is. A gyerekek hatalmas beltéri gyermekvilágban kalandozhatnak, szigetről szigetre a kötélhidakon a medencetér felett, csúszdázhatnak önfeledten és vízi csatákat is vívhatnak az ágyúkkal. A strandszezonban kültéri gyermekbirodalom is várja az apróságokat, 60 féle vízi attrakcióval, 400 m2-en többszintes medence komplexummal. Az Adrenalin csúszdapark öt óriáscsúszdája az extrém vizes élmények kedvelőinek okoz igazi pulzusszám-felpörgető élményeket. Míg a gyerekek mókáznak, a felnőtteket ellazítja a számos változatos wellness-szolgáltatás és kezelés, valamint a szaunák forrósága.

 

Jutalom a kerékpárosoknak

Nemcsak a gyógyulni és pihenni vágyók keresik fel egyre többen Zalakarost, de az aktív és egészséges életmód iránti érdeklődés is fokozatosan nő a fürdővárosban, ahová egyre többen érkeznek biciklivel. Nem is csoda, a Kis-Balaton környéki kerékpáros túrák egyedülálló természeti környezetben biztosítanak kikapcsolódási lehetőséget az aktív, minőségi idő eltöltésére. De ha valaki nem akar hosszú túrára indulni, akkor is megtalálja a számítását: a fürdővárost körülölelő zalai dombok nemcsak remek panorámát és hangulatos borospincéket, de remek kerékpározási lehetőséget is kínálnak.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa
A kiváló adottságokra a város idén még inkább ráerősít, hiszen elindították a már ötletként is zseniálisan hangzó GO BIKE programot, melynek keretében akár ingyenes biciklikölcsönzéssel, kedvezményes fürdőbelépőkkel, wellness szolgáltatásokkal várják a Zalakaroson kerekezőket. Aki biciklivel érkezik helyi Tourinform irodába vagy ott megváltja GO BIKE jegyét, és legalább két órára kölcsönöz egyet a minőségi kerékpárok közül, máris magáénak tudhatja a termálfürdőbe szóló kedvezményt. A Zalakarosi Fürdő az ország első kerékpárosbarát fürdőjeként speciális Go Bike masszázs ajánlattal és újonnan létesített kerékpártárolókkal várja a bringás közönséget. Szállásfoglalás esetén újabb „ajándékok” várják a kétkerekezőket, több színvonalas helyi hotelben a szobafoglalás csomagárába már eleve beépítik a fürdő kerékpárbarát szolgáltatásait, így, ha a vendég hajlandó az autóról a pihenés idejére megfeledkezni, képletesen leadni a kocsikulcsot a panziók és hotelek recepcióján, akkor cserébe egy GO BIKE jegyet kap majd, amellyel aztán a helyi Tourinform irodában ingyen kölcsönözhet kerékpárt és jogosult a kedvezményes fürdő belépőre is.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa

Fontos lépés az egészséges hétköznapokért

A kerékpáros kirándulások támogatása is bizonyítja, Zalakaros az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságát hirdeti. Márciustól a „Csak egy pillanat” elnevezésű kampány keretében a vendégek ingyenes vércukormérésen vehetnek részt a Zalakarosi Fürdőben, de a városi sportrendezvényeken résztvevők is kérhetik a vércukorszintjük ellenőrzését a helyi kerékpáros centrumban. Az ingyenes mérést a Zalakarosi Fürdő szakemberei végzik, és akinek eltérnek az értékei a kívánatostól, azt orvoshoz irányítják.
A díjmentes vércukormérést a város kiemelt sportrendezvényein is biztosítják. Ilyen lesz a Mapei Tour de Zalakaros országúti kerékpárverseny, amely 2500 indulójával mára az ország egyik legkedveltebb rendezvényévé nőtte ki magát. Idén is júniusban rendezik a bringás hétvégét, amely minden korcsoport számára kínál alternatívát: gyermekversenyt a legkisebbeknek, családi bringatúrát a Kis-Balaton körül minden generációnak és valódi megmérettetést a „profiknak” a zalai dombokon keresztül 60 és 137 km-en. A 0. napon tematikus gasztro programokkal és Szabadics Ride Warm-up partyval is bővül idén a bringás összejövetel.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa
A másik nagy népszerűségnek örvendő zalakarosi sport program a Intersport Zalakaros – Kis-Balaton Futóverseny, ahol a könnyedebb és profi futóknak tervezett versenyek mellett idén váltófutás és kutyabarát futam is várja majd az érdeklődőket.

Programkavalkád tavaszi napfényben

A Zalakarosra érkezők számára az elsődleges vonzerőt természetesen a helyi termálvíz gyógyító ereje, pihentető melegsége jelenti, de azért ne feledkezzünk el a zalai táj és a Kis-Balaton kínálta kirándulási lehetőségekről és a bőséges helyi programkínálatról sem. Április 13-án Motoros napra várják az érdeklődőket, 20-21-én pedig húsvéti programok szórakoztatják a kicsiket és a nagyokat. Májusban jön a ECO Flúgos Futamra, amelynek lényege, hogy a résztvevő versenyzők - elsősorban középiskolások - maguk építik meg járműveiket, amelyek - a környezettudatosság jegyében - kéz- vagy lábhajtással előállított energiát képesek átadni a hajtott kerekekre. A júniusi Pünkösdi Vígasságok után pedig már olajozhatják bringájukat a Mapei Tour de Zalakaros vállalkozó szellemű indulói.

Egyedülálló zalai kirándulások

Ha kirándulnának, a zalai szőlőhegyen és a Balaton délnyugati csücskénél a boros pincék sora akár egy gyalogos túra, vagy kerékpáros túra keretében is fantasztikus programot kínál. A környéken járva érdemes felkeresni a Zalakarostól nem messze épült Göcseji Falumúzeumot, amely mintegy negyven építménnyel és több száz tárggyal várja a látogatókat. Egyedülálló élményt kínál a Kis-Balaton tájvédelmi körzet, amely szinte az érintetlen természet látványát nyújtja azoknak, akik csatlakoznak a park idegenvezetőihez. A Kányavári-sziget és környéke is pótolhatatlan látványt és élményt nyújt a turistáknak.
Zalakaros, az egészségmegőrzés városa

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide