Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Öt tipp, ami után nincs több nehéz ébredés

2022. 06. 21. 08:30
Forrás: termalfurdo.hu
Wellness
A kapkodós, reggeli nélküli, lusta vagy erőtlen napindítást rendszerint egy fáradt munkanap követ. Segítünk néhány hasznos tippel, hogyan indíthatja lendületesen a napot.

A kávé dilemma

Sokan gondolják úgy, hogy a reggeli rutin nem indulhat el egy vagy két csésze kávé elfogyasztása nélkül. Természetesen bizonyított tény, hogy a koffein felpörget, így tényleg jól stimulálja szervezetünket a nap elindításához. Jó, ha tudjuk azonban, hogy a kávé csak megfelelő mennyiségben és csak rövid időre pörget fel. A túl nagy dózis lefárasztja a szervezetet, amely az eredetinél sokkal erősebb fáradtságérzetet produkál, ha néhány óra után kifogy belőlünk a koffein diktálta muníció. Nagyon sokféle élénkítő gyógytea kapható, érdemes kipróbálni, hátha valamelyik helyettesítheti vagy legalább kiegészítheti a kávét egy fáradt reggelen. A fekete vagy a zöld tea is kiváló reggeli ital, ráadásul hatása sokkal tovább tart, mint egy csésze erős feketekávé.

Friss levegő és semmi „szundi”

A kegyetlen ébresztőóra vagy telefon zöreje után érdemes szinte azonnal kinyitni a szemünket és kimászni az ágyból, bármilyen nehéz is. Ha felkelve elhúzzuk függönyt és kinyitjuk az ablakot, a reggeli napsugarak fénye és a friss levegő szinte azonnal felébreszti a szervezetünket és elindítja a reggelt. Bármennyire kényelmes tud is lenni „még csak öt perc visszafekvés”, felejtsük el az ébresztő „szundi” funkcióját. A sorozatos visszaszundítás a legrosszabb, amit tehetünk reggel. Ha időben felkelünk, nincs rohanás, nincs kapkodás, nincs idegeskedés, és minden belefér a reggelbe, amit korábban elterveztünk.

Egy kicsi mozgás reggel is kell

A reggeli torna tényleg csodákra képes, ha a lendületes napkezdésről van szó. A fekvő, ülő vagy álló helyzetben végzett jóga és nyújtógyakorlatok serkentik a keringést, beindítják az agyműködést és életre hívják izmainkat az éjszakai zsibbadtság után, bármilyen nehezen is állunk neki. A hajnali futás sokunk számára az utolsó dolog, aminek neki akarunk kezdeni felkelés után, különösen a hűvös és esős időben. Jóval korábban kelni, felöltözni és kimenni a szabadba bizony nem kis feladat. De ha arra gondolunk, hogy a sport beindítja testünk működését, ráadásul endorfint termel, tehát boldoggá tehet, talán szívesebben vesszük bele a mozgást a reggeli rutinba.

Hideg víz kívül és belül

A jéghideg zuhany ébresztő hatású, ezt senkinek sem kell elmagyarázni. Minden porcikánkat feléleszti az éjszakai pihenés után. A sima hideg zuhanynál még hatásosabb a váltott, hideg és forró vízzel való tusolás. Ha valaki nem akarja „sokkolni” a szervezetét, érdemes kipróbálni a fokozatos hűtést: langyos vízzel indítani, majd pár perc alatt eljutni a jéghidegig. Sőt, a szakértők szerint a jeges víz elfogyasztva is legalább annyira hatásos, mintha a zuhany alatt engednénk magunkra, érdemes még este bekészíteni a hűtőbe a palackos vizet és a jégkockákat is.

A reggeli a legfontosabb étkezés

A nap első étkezése meghatározó lehet a következő órák lendületét, hangulatát tekintve. A csupa-szénhidrát, sütis, csokis reggeli csak pillanatokra tesz boldoggá, hosszú távra nem ad energiát. Természetesen reggelire jöhet egy kis édesség is, de mindenképpen tegyük a reggeli állandó alkotóelemévé a gyümölcsöt, a tápláló olajos magvakat, a fehér kenyér helyett pedig válasszuk inkább a teljes kiőrlésű péksüteményeket. Nagyon jó választás, ráadásul minden évszakban elérhető az alma, amely kiválóan alkalmas eszköze az ébredés utáni vércukorszint beállításának és ezzel együtt a reggeli energetizálásnak is. Az alma a cukor mellett nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, amely úgyszintén segít, hogy jobban érezzük magunkat.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem