Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Ide meneküljön a fővárosból – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők

2024. 01. 12. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Összeállításunkban nyolc olyan remek fürdővel jelentkezünk, amelyeket könnyűszerrel, kevesebb, vagy alig több mint egy óra alatt elérhetünk a fővárosból akár menetrend szerinti busszal vagy vonattal is. Mutatjuk, hol, mire szálljon, merre induljon egy kis nyugalomért. Nincs kétségbeesett hangulatgyilkos parkolóhely vadászat, csak lazulás.
Még a legelszántabb fürdőzőket is elbizonytalaníthatja a gondolat, hogy nyilvánvalóan nincsenek egyedül, ha télen, a fővárosi szürkeségből legszívesebben egy fürdőbe menekülnének el. Sokan hajlandóak vagyunk ezért egy kis utazásra is, hogy biztosan legyen helyünk a fürdőben, parkolóban, ne kelljen sorban állnunk, de egy egynapos mini kirándulás kalandvágya is arra ösztönözhet minket, hogy útra keljünk.
A Facebook csoportunk egyik tagja várt javaslatokat olyan fürdőkre, amelyeket akár busszal, vagy vonattal a fővárosból is egyszerűen megközelíthet. Weblapunkon a fürdők adalapjain található útvonaltervezés ikon és térképes fürdőkeresőnk bárkiből fürdőszakértőt faraghat, de addig is mi ajánlunk pár fürdőt, amelyeket Budapestről tömegközlekedéssel oda-vissza egy nap alatt megjárhat.

Úti cél: Velence Resort & Spa

Mi visz el oda? Vonat.
Honnan induljak? Kőbánya-Kispest vasútállomásról, Déli pályaudvarról, Kelenföld vasútállomásról.
Milyen messze van a fürdő megállótól? A vonat a fürdőnél áll meg.
Mennyi a menetidő? 38 - 56 perc.
A velencei fürdőt a Velencei-tó egyik legszebb részén találjuk. A tóparti fürdőnek saját gyógyvize van, egészen szerencsés tehát, hogy a tó adottságait, az élményfürdőt és a gyógyító víz erejét egyszerre élvezhetjük. Ráadásul a három beltéri medencéjéből az egyik tópanorámás. Élményelemek, gyerekmedencék, ötféle, összesen hét darab szauna, egy klassz kirándulás a környéken: esemény és élmény dús nap kanyarítható Velencén. Bővebben a képre kattintva is olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Velence Resort & Spa
Látnivalók a környéken: Velence kirándulási tippek.

Úti cél: Termálfürdő Leányfalu

Mi visz el oda? Busz.
Honnan induljak? Újpest városkaputól.
Milyen messze van a fürdő megállótól? 1 perc.
Mennyi a menetidő? 48 perc.
A leányfalui strand igazi báját nyáron mutatja meg, amikor árnyékot adó ősfáinak lombja alatt hűsölhetünk a Duna partján kialakított csodás zöldövezetben. Azonban itt télen sem áll meg az élet. A kinti részben a fedett meleg vizes élménymedence és a meleg vizes gyógymedence télen-nyáron működnek, a főépületből fűtött járdán közelíthetőek meg. Télen az 50 méteres úszómedence és a tanmedence is sátorborítást kap. Leányfalu tökéletes helyszín, ha egy kis nyugalomra, csendes fürdőzésre vágyik. Szauna és gőzkabin is használható. Bővebben a képre kattintva is olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Termálfürdő Leányfalu
Látnivalók a környéken: Leányfalu kirándulási tippek.

Úti cél: Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Mi visz el oda? Vonat.
Honnan induljak? Zónázó vagy személyvonatra kell szállni a Nyugati pályaudvaron vagy Kőbánya-Kispest vasútállomáson és a Budai út megállónál kell leszállni
Milyen messze van a fürdő megállótól? 1 km-re, kb 14 percig kell gyalogolni többnyire külvárosi utakon.
Mennyi a menetidő? 47-62 perc.
A ceglédi fürdő többszintes, fedett épülete egész évben nyitva van. Három gyógymedence, egy élmény-, egy gyermekmedence és egy súlyfürdőmedence várja a fürdőzőket. A súlyfürdő mellett tangentor-kádak, tornaterem, gyógy- és wellness masszázs, fizikoterápiás kezelések, valamint szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont
Látnivalók a környéken: Cegléd kirándulási tippek.

Úti cél: Agárdi Gyógy- és Termálfürdő

Mi visz el oda? Vonat és busz.
Honnan induljak? Kőbánya-Kispest vasútállomásról, Déli pályaudvarról, Kelenföld vasútállomásról Gárdonyig.
Milyen messze van a fürdő megállótól? Gárdony vasútállomástól busz visz oda 6 perc alatt.
Mennyi a menetidő? 38-78 perc a menetidő vonattal.
Valóságos szolgáltatás-kavalkád, gyógyvíz, regeneráló és szórakoztató részlegek, családi medence és szauna világ várja az agárdi fürdőben a csobbanni vágyókat. A fedett részlegen élménymedencében, két gyógymedencében és egy jakuzziban is mártózhatunk. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Agárdi Gyógy- és Termálfürdő
Látnivalók a környéken: Gárdony-Agárd kirándulási tippek.

Úti cél: Aquasziget Esztergom

Mi visz el oda? Busz és vonat.
Honnan induljak? Árpád-hídtól busszal. Nyugati pályaudvarról vonattal.
Milyen messze van a fürdő megállótól? A busz 1 km-re tesz le, a vasútállomás több mint 2 km-re van. Innen gyalog kb fél óra az út, de buszok is indulnak a fürdőhöz, amelyeknek 5 perc a menetideje.
Mennyi a menetidő? 1 óra 18 perc busszal.
Az Aquasziget Esztergom egy sereg különleges fürdőzési és sportolási lehetőséget kínál – a török fürdőtől kezdve, a fitneszen keresztül, a wellness-részlegig. A szépséges Esztergom mutatós fürdője télen 5 fedett medencével, 5 szaunával, 2 beltéri csúszdával csábítja egy kis buszozásra a fővárosiakat. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Aquasziget Esztergom
Látnivalók a környéken: Esztergom kirándulási tippek.

Úti cél: Aqualand Ráckeve

Mi visz el oda? HÉV
Honnan induljak? Közvágóhídtól.
Milyen messze van a fürdő megállótól? 7 perc.
Mennyi a menetidő? 1 óra 13 perc.
Az Aqualand Ráckeve igazi szórakoztató fürdő, de gyógyvizének érdemei is elismerésre méltóak: mozgásszervi, ízületi és bőrproblémák enyhítésére is kiválóan alkalmas. A fürdő 8 medencéje közül 3 fedett: egy úszó-, egy gyermekmedence és egy élményelemekkel felszerelt gyógymedence. Nincs tehát a családnak olyan tagja, aki nem találna kedvére való szolgáltatást Ráckevén, ahol a látogatók minden nap szauna-ceremóniákon is részt vehetnek. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Aqualand Ráckeve
Látnivalók a környéken: Ráckeve kirándulási tippek.

Úti cél: Tatabányai Gyémánt Fürdő

Mi visz el oda? Vonat.
Honnan induljak? Déli pályaudvarról, Kelenföld vasútállomásról személyvonattal.
Milyen messze van a fürdő megállótól? 1,3 km, kb. 17 perc az Alsógalla vasútállomástól gyalog.
Mennyi a menetidő? 45 perc.
Még nincs 10 éves a tatabányai fürdő, de a környék nagy kedvencének számít és Közép-Európa legszebb fekvésű strandjai között tartják számon. 15 medencével (ebből fedett 9), 6 csúszdával és 4 szaunával büszkélkedhet. A háromemeletes fedett élményfürdő télen-nyáron üzemel. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Tatabányai Gyémánt Fürdő
Látnivalók a környéken: Tatabánya kirándulási tippek.

Úti cél: Árpád Fürdő  - Székesfehérvár

Mi visz el oda? Vonat és busz.
Honnan induljak? Déli pályaudvarról, Kelenföld vasútállomásról, Kőbánya-Kispest vasútállomásról vonattal, Népliget autóbusz-pályaudvarról busszal.
Milyen messze van a fürdő megállótól? 1,5 km, kb. 18 perc a vasútállomástól, az autóbuszállomástól pedig 6 perc gyalog.
Mennyi a menetidő? 59 perc vonattat, 1 óra 15 perc busszal.
Törökfürdő, arab és török pezsgőfürdő, Patkó medence, Piskóta medence, szaunavilág: elég klassz a felhozatal a székesfehérvári fürdőben medence és wellness fronton. Maga a szecessziós stílusú, kupolás műemléképületet is borzasztóan látványos, és ha mindehhez hozzávesszük, hogy a város sem éppen az utolsó, ami a látnivalókat illeti, akkor nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy Székesfehérvár és fürdője határozattan megéri az egy órás vonatozást. Bővebben a képre kattintva olvashat a fürdőről:
Ide meneküljön a fővárosból  – tömegközlekedéssel elérhető közeli fürdők
Árpád Fürdő
Látnivalók a környéken: Székesfehérvár kirándulási tippek.


Csatlakozzon Facebook csoportunkhoz, ha olyan kérdése van, amire nem talált választ, ha szívesen informálódna a hazai fürdőkről!
Nyitókép: Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...