Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre

2024. 01. 03. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Az alábbi komplexumokban biztosan jól indul 2024. Nyolc remek fürdőt ajánlunk az ország nyolc pontjáról. Válogassanak!
Az új esztendőtől mindig fantasztikus dolgokat, új kalandokat, frissességet, kis túlzással új életet várunk. Ha utóbbit nem is, de lendületet, felfrissülést, megújulást hozhatnak a hazai fürdők szolgáltatásai.

Sárvári Gyógy- és Termálfürdő

Sárvár környékén 1200 méteres mélységből 43 fokos, 2000 méterről magas sótartalmú 83 fokos gyógyvíz tör fel. A gyönyörűen megépített fürdőben ennek jótékony hatásait élvezhetjük a gyógy- és élményfürdő szárnyban. Sárváron a „gyógyító szakasz” elkülönül a családi résztől, így a pihenni vágyó vendégek is zavartalanul élvezhetik a fürdőzést. A gyógyfürdő szárnyban találhatóak a gyógyvizes medencék és az élménymedencék, mely utóbbiak vállmasszírozója, sodrófolyosója frissítő élményt kínál. A családi élményfürdőt tágas folyosó köti össze a gyógyfürdő szárnnyal. A dél-tengeri hangulatot idéző 5000 m2-es épületben hullámmedence, bébimedence, játszóház, óriás jakuzzi, széles családi csúszda és 25 méteres úszómedence is várja a látogatókat. A fürdő része az exkluzív kialakítású szaunavilág, ahol finn szaunák, soft szaunák, gőzfürdők, aromakabinok, Kneipp-medence, élmény-zuhanyok és óriás jakuzzik biztosítják a kikapcsolódást.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Sárvári Gyógy- és Termálfürdő

Virágfürdő Kaposvár

Sokoldalú élményfürdőzéssel, sok elemes szaunavilággal, komplex gyógyászati szolgáltatással várja a fürdőzőket a kaposvári Virágfürdő. A modern fürdőkomplexumban Dél-Dunántúl legnagyobb, 4400 m2-es egybefüggő vízfelülete, 17 féle látványelem és csúszdák várják a látogatókat. A kaposvári gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is. Az 51 fokosan feltörő minősített gyógyvíz összes ásványianyag-tartalma jelentős, a fürdő gyógyászati részlegének felszereltsége rendkívül gazdag.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Virágfürdő Kaposvár

Demjéni Termál Völgy

Az Év Fürdője közönségszavazáson nem véletlenül lett a Demjéni Termál Völgy az Év Feltörekvő Fürdője 2017-ben. A fürdőhöz tartozó Cascade Barlang- és Élményfürdő 760 méter hosszú barlangrendszerével és 1500 négyzetméter vízfelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjének számít. A gyógyfürdőben egész évben egyedülállóan meghosszabbított nyitva tartás  - minden nap hajnali 2 óráig - a varázslatosan romantikus éjszakai fürdőzés élményét nyújtja a kivilágított medencékkel a szikrázóan csillagos égbolt alatt. A wellness részleg a termálfürdő épületének alsó szintjén található, amelyben két különböző hőfokú gyógyvizes ülőmedence, valamint egy pancsoló áll vendégek rendelkezésére. A wellness részlegen gőzkabin, finn szauna merülő medencével, Kneipp medence és sókamra várja a megújulni vágyókat.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Cascade Barlang- és Élményfürdő

Hungarospa Hajdúszoboszló

Az idén második alkalommal lett Az Év Fürdője a Hungarospa Hajdúszoboszló, amely nemcsak Magyarország, de Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexuma is. A hajdúszoboszlói gyógyfürdő egész évben üzemel. A csarnok három gyógyvizes medencével, mellette számos élménymedence és több mint negyvenféle kezelés várja az idelátogató vendégeket. A jodidos, brómos, konyhasós gyógyvíz elsősorban reumatikus betegségek gyógyítására alkalmas, de az idült mozgásszervi betegségek, kopásos, degeneratív betegségek esetében is jelentős javulást eredményez. Az Aqua-Palace vízipalota 15 000 m2-en egyedi hangulattal, rendkívül széles szolgáltatási kínálattal egész évben várja a család apraját-nagyját.

 

Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre

Hungarospa Hajdúszoboszló

 

Aquaworld Resort Budapest

A mind építészeti kialakításában, mind szolgáltatásaiban egyedülálló Aquaworld kihagyhatatlan élmény a kisgyermekes családok, de még a kalandvágyó felnőttek számára is. Az egész évben nyitva tartó élményfürdőben 15 medence és 11 darab, összesen közel 1 kilométer hosszú csúszda kínál izgalmas kalandot. Az Aquaworldben a termálvíz nyugtató, de egyben szórakoztató funkcióját használják arra, hogy kikapcsolódást és aktív időtöltés biztosítsanak a család minden tagja számára. Az élményfürdőben két nagy vízfelületű élménymedence kapott helyet sodrófolyosóval, buzgárokkal és különböző beépített vízalatti fekvő felületekkel. A jakuzzik magasabb hőfokú termálvize a klasszikus ülőfürdőket idézi, a hullám medence óránként induló hullámai a tengerpartra kalauzolnak bennünket. A fürdőtérben kialakított gyermekbirodalom változatos programot kínál a kis vendégek számára – a totyogóktól a kamaszokig – a gyermekmedencével, csúszdákkal, csobogókkal és száraz játszótérrel.
 

Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Aquaworld Resort Budapest

Thermal Spa Siklós

Különleges természeti és történelmi környezetben, a Siklósi Vár közelében helyezkedik el a siklósi Thermal Spa. A déli határ mentén épült fürdő télen-nyáron különféle medencékkel, szaunákkal és sportolási lehetőséggel várja a vendégeket. A fürdő izgalmas belső környezettel rendelkezik, a medencéket körülvevő színes bástyák különleges atmoszférájukkal a vár biztonságos falait idézik meg. A fürdőben hat felnőtt medence és három gyermekmedence található. A gyógyulni vágyók két 36-38 fokos termálvizes ülőmedencében töltődhetnek fel. A strand részen egy 33 méteres kültéri úszómedence, egy gyermek-élménymedence, egy meleg vizes felnőtt medence és egy jakuzzi vehető igénybe. A fürdőben számos wellness szolgáltatás is elérhető: két finnszauna, két infraszauna, egy kültéri orosz szauna, egy aromakabin, egy gőzfürdő és egy sóbarlang fogadja a vendégeket.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Thermal Spa Siklós

Hévízi Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház

A Hévízi Gyógytó Magyarország talán legkülönlegesebb és legromantikusabb fürdőjét kínálja a látogatóknak. Ez a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termál tava, ahol télen-nyáron a szabad ég alatt, a gőzölgő mély vízben úszkálhatnak az idelátogatók. A többezer éves gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A tó vizének hőmérséklete nyáron eléri a 37 fokot, de télen sem csökken 24 fok alá, így még a leghidegebb hónapokban is alkalmas a fürdőzésre. A remek gyógyvíz és gyógyiszap a komplex fizioterápiás kezelésekkel együtt igen előnyös elsősorban a reumatikus és mozgásszervi betegségek kezelésére.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Hévízi Gyógyfürdő és Szent András Reumakórház

Hagymatikum

Az európai viszonylatban is egyedülálló makói fürdő még nagyon fiatal, 2012-ben nyílt, a régi fürdő alapjain. A marosi gyógyiszap és  -víz hatását már az 1900 éves közepén felismerték, 1961 óta használhatja hivatalosan is a gyógyiszap minősítést, mozgásszervi és reumás betegségek kezelésére alkalmas – akárcsak a 41 fokos, alkáli-hidrogén-karbonátos makói hévíz. A Hagymatikum megépítésével a kivételes gyógyító erő hasonlóan kivételes környezetbe került. A Kaland medence névre keresztelt élménymedence már-már templomszerű hatást kelt, éke pedig a középen elhelyezkedő tíz méter magas, organikus elemekkel díszített oszlop. A Kaland medencében ezen felül egy sodrófolyosó is található. A fürdőben számos egyéb különleges medencében is lehet csobbanni, van egyebek között Barlang és Sakk medence is. A forróság kedvelői kilenc különböző típusú szauna közül válogathatnak.
Nyolc fürdő, ahol garantált a megújulás az új esztendőre
Hagymatikum

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...