A legjobb fürdők a határ túlsó végén

2018. 07. 20. 07:43
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Pár percre a magyar határtól számtalan szuper termálfürdőt, strandot, vízi vidámparkot találunk, köztük Közép-Európa legnagyobb termál fürdőkomplexumával, 50 km/h-val száguldó csúszdával, vagy különleges termálvizekkel.

Terme Lendava, Szlovénia

Minden nap már reggel 7 órától élvezhetjük a Terme Lendava szolgáltatásait Magyarország, Horvátország és Szlovénia hármas határán. Egyedülálló összetételű gyógyvize van, amelynek magas paraffintartalma gyógyításra, megelőzésre, rehabilitációra és rekreációra egyaránt kiváló. Nyáron inkább akkor keressük fel, ha kicsit borúsabb az idő, mert nyitott medencét nem találunk itt, csak 8 fedett vár, köztük gyerek-, termál-, és gyógymedencével.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Terme 3000, Szlovénia

A Terme 3000 vízi élménypark Közép-Európa egyik legnagyobb, helyi termálvízre épült fürdőkomplexuma Alsómarácon, 30 fedett és nyitott medencével várja a látogatókat. Óriási vízi csúszdák, őrületes száguldás a fiataloknak és pihentető, gyógyító termálvizes nyugalom az idősebb korosztálynak. Egyedülálló fekete vize, 1175 méter mélyből tör fel az egykori Pannon-tenger mélyéről.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Loipersdorf Therme, Ausztria

Rábafüzestől mindössze 20 km-re fekszik az az élményfürdő-aquapark, amelynek versenycsúszdája, a „Racer" igazi Forma-1-es versenyhangulatot teremt, a „Nyílvessző" csúszdán 50 km/h-s sebességgel lehetséges a száguldás, a „Panorámacsúszda" átlátszó borításának köszönhetően csúszás közben is gyönyörködni lehet a kilátásban. Vízi barlang, homokos tengerpart hatású medence, és víz alatti pihenő terem is várja az ide látogatókat.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Sonnentherme Lutzmannsburg, Ausztria

A magyar határtól pár km-re találjuk Európa egyik legcsaládcentrikusabb fürdőjét, ami 1500 m2 vízfelülettel rengeteg medencének, csúszdának, gyerekeknek szóló attrakciónak ad otthont Burgenlandban. Ausztria leghosszabb fedett csúszdáin csúszhat az, akinek nincs tériszonya a 23 méter magas csúszdatoronyban, ahova lifttel lehet feljutni. 8 medence, 7 csúszda és 7 szauna biztosítja a tökéletes kikapcsolódást.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Thermal Corvinus, Szlovákia

Pozsony és Komárom között 100 hektáron erdős parkban helyezkedik el a nagymegyeri fürdő, mely egész évben látogatható. Az adrenalin és sport szerelmesei az óriás csúszdákon és kötélpályákon próbálhatják ki magukat, a nyugodtabb kikapcsolódás híveit a pezsgőfürdő és az olasz medence várja. A legkisebbeknek babamedence és animátorok állnak rendelkezésre. Két gyógyvizes forrásának kémiai összetétele miatt főként a mozgásszervi- és ízületi megbetegedésekre van jótékony hatással.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Bizovačke toplice, Horvátország

A szlavóniai síkságon található bizováci gyógyfürdő termál ásványi vize Európa legmelegebb hipertermikus kénes vize, hőmérséklete a 90°C-ot is meghaladja. Ez a nagyon ritka víz számtalan egészségügyi problémára jelenthet megoldást. A fürdő egyedülálló létesítményéhez tartozik a többfunkciós Aquapolis fürdőkomplexum is. Összesen 11 medencével, élményelemekkel, hullámmedencével teszi felejthetetlenné a fürdőzést.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Daruvarske toplice, Horvátország

A Római Birodalom egykori ékköve, Daruvár és a helyi termálfürdő alig egyórás útra fekszik a horvát magyar határtól, 37-50 °C-os radioaktív gyógyvizét már a rómaiak is ismerték. Termálmedencékkel, jakuzzival, finn és török szaunával 1800 négyzetméteres területen várja az itt pihenőket. Kipróbálhatjuk a lávaköves masszázst, az iszapkezelést vagy a magnetoterápiát is.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén

Parktherme Bad Radkersburg, Ausztria

Ausztria legegészségesebb pontjaként híresült el a Parktherme Bad Radkersburg különleges termálvize miatt, mely nagyon hatásos lehet a mozgásszervi betegségek gyógyulásában. A falusi környezetbe épített wellness központ 6 medencét, 8 szaunát foglal magába, emellett találunk még csúszdákat is, a megfáradt szülőknek pedig pihenőoázisokat alakítottak ki.
A legjobb fürdők a határ túlsó végén


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...