Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

2023. 08. 07. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Összegyűjtöttük azokat a hazai fürdőket, ahol a legtöbb csúszdával találkozhatunk. Ezek között találunk kisgyerekeknek valót, és 83 méter hosszúságú, vizuális elemekkel teli csúszdákat, de olyat is, ahol 60 km/h sebességgel száguldhatunk.

Aquarena

A Mogyoródon elterülő 11,5 hektáros Aquaréna rendelkezik a legtöbb csúszdával az országban, egész pontosan 26 csúszdát számolhatunk össze, ami Közép-Európában is egyedülállónak számít. Ha egymás mellé tennénk őket, 1,5 km-nyi hosszú rendszert alkotnának a csúszdák. A sebességszintekkel párhuzamosan garantáltan változik az adrenalinszint is. A Fekete Lyuk kétségtelenül a legnépszerűbb, a Kék barlang rejtélyes, a repülőszőnyeg, a rafting és a szabadesés a legbátrabbaknak készült, az óriáskígyó 50 méter hosszú, a vakond csúszdákban cápákkal küzdhetünk. Ha kellőképp elfáradtunk, a jakuzziban pihentethetjük megfáradt izmainkat.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

A ceglédi fürdő aquaparkja 17 csúszdával kínál feledhetetlen élményeket azoknak, akik a 19.000 m2 területű fürdőt választják. Az aquapark alapmotívuma egy középkori vár hangulatát idézi, mesés, játékos elemekkel. A „gyermek szigeten” sárkánycsúszda, gyermekcsúszdák találhatók, míg a vadfolyó és a csőcsúszdák, zárt-, nyitott-, hullámforma csúszdák a felnőtt közönséget várják. Közös családi élményt a 4 sávos családi csúszda és a lassúfolyó- biztosítja. A legvakmerőbbek a kamikaze, illetve a hagyma csúszdán tehetik próbára bátorságukat. Az Aqua Centrum extrém ajánlata az ingacsúszda, Magyarországon először! A legújabb lehetőség 2017-től a Dragon csúszda, ahol 16 méter magasból 60km/órás sebességgel csúszhatunk.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

Aquacinema Kisvárda

A 2018-ban teljesen felújított kisvárdai fürdőben 16 csúszdát alakítottak ki, 5 emeleten át, ezzel az ország egyik legnagyobb aquaparkjává tették a fürdőt. A csúszdapark emeletei kényelmes lépcsőrendszeren érhetőek el. A bátrak 15 méteres magasságból kipróbálhatják az óriás csavarcsúszdát, a fekete lyukat, de vannak félig nyitott, és alagútszerű, négysebességű pályák is. A kicsiknek 3 méter magasról induló pályákkal biztosítják a felhőtlen szórakozást. A jövőben a csúszdapark mellett többek között vízi filmstúdió (innen ered a fürdő új neve is), fejre állított tájház és kilátó is épül még.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

Hungarospa Hajdúszoboszló

A 2017-ben Az Év Fürdőjének választott Hungarospa Hajdúszoboszló 15 000 m2-en elterülő Aquapark részében 10 méter magasból 9 féle csúszda indul: az óriás-, hidro-, multicsúszda, kamikáze, fekete lyuk, őrült folyó, Big hole, Twister vagy a Niagara. Hűvösebb idő esetén se szomorkodjunk, ugyanis az Aqua-Palace fedett élményfürdő egész évben várja a látogatókat Hajdúszoboszlón. A fedett fürdőben is kiemelt szerep jut a csúszdáknak, a legmagasabb két emeletet is átölel, több mint 8 méter magas és teljes hossza meghaladja a 74 métert. Húsz medencéje között exkluzív élménymedencék is találhatók, ilyen a trópusi fürdő, a jégbarlang fürdő, a mozi fürdő, a Pávai termálfürdő, az indiai stílusú Gangesz fürdő, a Római fürdő, a tengeri fürdő és a barlangfürdő. A Szörf medence segítségével ezt a sportágat is kipróbálhatjuk, és persze az ugrálóvár is kötelező elem.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő

A sárvári fürdő tényleg az a hely, ahol a család apraja-nagyja jól érezheti magát, ugyanis mindenki kedvére válogathat a különböző méretű és meredekségű csúszdák, családi és gyermekmedencék közül. A dél-tengeri hangulatot idéző 5000 m2-es épületben találunk óriás-, gyerek- és csőcsúszdát, májustól szeptemberig a nyitott csúszdák közül kipróbálhatjuk többek között a 83 méter hosszúságú Dragerot, a 107 méter hosszú Aquatube-ot, vagy a különleges vonalvezetésű Turbulance-t. Ezt követően a 20 csúszda egyikében lazulhatunk, úszhatunk, ugrálhatunk a hullámokban vagy a termálban gyógyulhatunk.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai

Napfényfürdő Aquapolis

A négy évszakos vízi városban, a szegedi Napfényfürdő Aquapolisban 13 csúszda és élménymedence várja a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Mielőtt lecsúsznánk a csúszdákon, lélegzetelállító látványban lehet részünk, hiszen a toronyból 360°-os panorámaképet kaphatunk a városról. Összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll rendelkezésünkre, ebből a 272 m hosszú, zárt óriáscsúszda Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb. Az Anaconda mellett van még egy hagyma alakú, tölcsérbe érkező csúszda is. A kamikaze-val akár 2 mp alatt le lehet érni, a gyermekmedencében pedig bébicsúszdák várják a legkisebbeket. Mivel 9 csúszda beltéri, ezért itt télen sem áll meg az élet.
Az ország legszuperebb csúszdabirodalmai
Nyitókép: Hungarospa Hajdúszoboszló

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...