Aktuális akciók
Tavaszi akciókTavaszi akciók További ajánlatok

Bükfürdő: új stílus, új név és vadonatúj főbejárat

2018. 08. 02. 12:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Egy impozáns üvegtorony, amelyről vízesés hullik alá. Így fest Bükfürdő új főbejárata, amelyet múlt héten pénteken adtak át. Az új főbejárat letisztult és nagyon látványos kialakítása a fürdő megújuló stílusához igazodik, egy új kezdet szimbóluma. Bükfürdő átépítése és korszerűsítése tovább folytatódik.
Az új főbejáratot Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője, dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere és Boros László Attila, a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója adta át 2018. július 27-én.
Boros László Attila olyan építészeti alkotásnak nevezte a főbejáratot, amely újjáformálja a fürdő megjelenését az elkövetkezendő évtizedekre. Az új főbejárat modern, letisztult mégis látványos kinézetével a fürdő új stílusához igazodik. „Ez az a stílus és minőség, ami Bükfürdő arculatát az előttünk álló beruházásoknál meghatározza majd.” – emelte ki a vezérigazgató. A bejárat előtt impozáns üvegtoronyról vízesés hullik alá, esténként pedig fényjátékkal egészül ki a látvány. A belső tér még nyitottabb és világosabb lett, a vendégek kiszolgálását pedig további négy pénztárral bővítették.
Az új bejárat mellett még egy újdonság került bemutatásra, mégpedig a fürdő új arculata, amelyben az őselemek elevenednek meg: az éltető víz, az energiával feltöltő nap és maga a zöld természet. Ezzel együtt az eddigi Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum elnevezést is felváltja a Bükfürdő Themal & Spa.
Ágh Péter ünnepi beszédében kiemelte: A fürdő történetének 56 éve alatt minőségi és kiemelkedő szolgáltatásokkal várta a pihenni és fürdőzni vágyókat, és a jövőbeni fejlesztéseknek köszönhetően ez továbbra is így lesz. Dr. Németh Sándor polgármester elmondta, hogy a fürdő korszerűsítésével párhuzamosan Bükön és Bükfürdőn is hasonló fejlesztések folynak.
A fürdőben most már csak az új főbejárat és a nyári bejárat üzemel, a korábban „A” bejáratnak hívott épületrész bezárt. A fürdő átépítése és korszerűsítése szeptember 15-től a Szent Kelemen gyógymedence átalakítási munkálataival folytatódik.