Erre induljon, ha termálfürdőzés után a természetben is csobbanna egyet

2017. 06. 11. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Mit szólnának egy kellemes úszáshoz vagy pancsoláshoz a természetben? Még kellemesebb elmerülni a hűsítő tavak, folyók vagy holtágak vizében, ha előtte termál- vagy élményfürdőben kényeztettük magunkat. Találunk az országban jó néhány olyan fürdőt, ahol közvetlenül termálfürdőzés után, vagy előtt élvezhetjük a természet erejét a csodás természetes vizekben. Adunk néhány tippet, merre induljanak!
Nemrég írtunk arról, hogy az Európai Bizottság jelentése szerint Magyarország természetes vizű fürdőhelyeinek 71 százaléka kiváló minőségű. Ennek apropóján jöjjön egy kis szabadvíz mustra.
Érdemes betérni például a Dunakanyar kapujának nevezett Gödre. A Duna hazai főágában nem sok legális szabadstrand van, de a gödi partszakasz nagyon kellemes, jól kiépített és remek fürdőzési lehetőséget kínál. A kavicsos részt elhagyva, ahonnan a kis komp is indul, érdemes megkeresni a romantikus és rejtélyes Homokszigetet is, amely valóságos mini-„riviérát” kínál az idelátogatóknak. A Gödi Termálfürdőben a sportolni vágyókra gondolva úszómedencét is építettek a termál medencék mellé.
Csongrád és Szentes alig 10 km-re találhatók, érdemes felkeresni a gyönyörű csongrádi torkolatot és a Szentesi Üdülőközpontot is egyszerre. A Tisza és a Körös folyók találkozásánál van a városi szabadstrand, amely Magyarország legszélesebb homokos strandja. Szezonban kedvező vízállás esetén 9.00-19.00 óráig úszómesterek felügyelnek a vendégek biztonságára és a kisgyermekek részére kijelölt strand is biztosított.
Erre induljon, ha termálfürdőzés után a természetben is csobbanna egyet
Csongrádi szabadstrand
A torkolattól 13 km-re, gyönyörű környezetben található Szentesi Üdülőközpont többféle medencével, vízi csúszdával és a helyi termálvízzel kiváló kikapcsolódási lehetőséget biztosít minden korosztály számára. A fürdőben egy 42-38-35 fokos termál medence, három úszómedence, egy élményelemekkel felszerelt gyermekmedence, egy pancsoló medence és három különböző nehézségű vízi csúszda vehető igénybe. Ezek mellett három szauna áll a vendégek rendelkezésére, amelyekben időnként szauna szeánszokat is tartanak. A strand területén hinta, csúszda, homokozó és libikóka várja a gyerekeket.
A Velencei tó szépségeit és előnyeit nem kell ecsetelni senkinek. Ha valaki az itteni tavi strandolást választja, úszás és játék után megpihenhet az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő egy nem mindennapi „egészségszigetén”. Gyógyvíz, regeneráló és szórakoztató részlegek, családi medence és szauna világ várja a látogatókat. A fürdő mintegy 1000 méter mélyről érkező 58 fokos gyógyvize kiválóan alkalmas reumás panaszok, kopások, mozgásszervi problémák és bizonyos nőgyógyászati rendellenességek és műtéti fájdalmak kezelésére.
A Balaton mellett nyaralva sokan talán nem is gondolnak rá, hogy bizony itt is vár minket több termálfürdő, ahol az esetleges hűvösebb napokat átvészelhetjük, vagy ha épp úgy adódik, a Balaton vize után forró fürdővel is kényeztethetjük magunkat. Siófokon a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ többféle medencével és szaunával várja a gyermek és felnőtt vendégeket. A fürdő széleskörű szolgáltatás repertoárral várja látogatóit. A létesítményben gyermekmedence vízi játékokkal, játszóház, csúszda, élménymedence, termálmedence, pihenőszoba, két szaunavilág biztosítja a kikapcsolódását.
 
Barcs felé járva ne hagyják ki a különleges élményt, hogy a Dráva vizében is megmártózzanak. A helyi szabadstrand rendelkezik fogadóépülettel, lehetőség van sportolásra, főzésre és sátorozásra is, hiszen ligetes területével egészen kellemes kikapcsolódást kínál a folyami vizet kedvelőknek, a víz szerelmeseinek. Emellett a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központ egész évben várja a pihenésre és gyógyulásra vágyó vendégeket. Van gyógyfürdő, wellness-részleg, nyáron pedig a kültéri medencék is megnyílnak a strandolók örömére.
Erre induljon, ha termálfürdőzés után a természetben is csobbanna egyet
Barcsi szabadstrand
Végül jöjjön egy Budapesthez nagyon közeli strandfürdő, az esztergom-kertvárosi Palatinus-tó. A tó város felöli oldalán egymástól maximum 1-1 méterre kis nyaralók sorakoznak, mindegyik saját stéggel. Ezek hihetetlen hangulatot kölcsönöz az egész tónak, de az igazi csoda a tavat körbevevő domborzatnak köszönhető. Innen csak egy ugrás az Aquasziget Esztergom, amely számos különleges fürdőzési és sportolási lehetőséget kínál – a török fürdőtől kezdve, a fitneszen keresztül, a wellness-részlegig. Nem mindennapi kényeztetésben részesülhetnek azok, akik ellátogatnak az Aquasziget tradicionális török fürdőjébe, a Hamamba, amely méregtelenít is. A fürdőben két különleges pihenő helyiség is található, amely garantált testi-lelki felüdülést nyújt. Az Aquaszigeten számos babamama szolgáltatás is igénybe vehető, valamint fitnesz és sportolási lehetőségek is biztosítottak.