Aktuális akciók
Pünkösdi ajánlatokPünkösdi ajánlatok Szezonindító fürdőzésSzezonindító fürdőzés Tavaszi akciókTavaszi akciók Hétköznapi ajánlatokHétköznapi ajánlatok Nyári akciókNyári akciók További ajánlatok

Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén

2017. 06. 10. 09:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Folyóparton sétálgatni, csodálni a naplementét bámulva elkortyolni egy pohár finom bort nagyon kellemes program.  Főleg, ha mindezt egy kellemes, fürdőzéssel eltöltött nap után tehetjük meg! Összegyűjtöttünk néhány fürdővárost, ahol szépülés, gyógyulás vagy strandolás után a folyóparti romantikának is hódolhatunk!
Mosonmagyaróvár a Dunántúl északnyugati részén, a Mosoni-síkság és a Szigetköz vidékén fekszik. A városon folyik át a Lajta, amely itt egyesül a Mosoni-Dunával. Maga a város a Duna hatalmas 50-200 m vastag törmelékkúpjára épült. Ha valaki szeret kirándulni, az országban egyedülálló, fantasztikus élményeket ígérő természeti környezet várja a folyóparti túra útvonalakon, de persze a városon belül egy elegáns esti sétára is van lehetőség. Ma a város legnagyobb kincsét és vonzerejét az a termálvíz jelenti, ami 1966-ban egy 2000 méter mély kútból tört elő. A kút vízhozama 1800 l/perc, vize 75 °C-os nátrium-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz. 1967-ben gyógyvízzé nyilvánították, amely reumatikus és mozgásszervi megbetegedésekre, gyulladások, légzőszervi bántalmak kezelésére, gyomor- és bélbántalmak gyógyítására alkalmas. A Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő télen-nyáron nyitva áll. A fürdő vize Európa legjobb gyógyvizei közé tartozik. Többféle medence, szauna és gyógykezelési részleg várja a vendégeket.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Bio Flexum-Termál Gyógyfürdő
Még mindig Magyarország nyugati felén kalandozva érdemes ellátogatni Körmend modern, színvonalas fürdőjébe is. A határ menti település a Rába partján fekszik, a városka központjából rövid sétával már el is jutunk a folyópartra. Nyugodt, csendes, romantikus barangolást ígér Körmend a város varázslatos fürdőjében, a Mjus World-ben töltött nap után. A fürdőben a vendégeket kifogástalan, klasszikus olasz vendégszeretet várja, melyet magyarul, angolul, németül és olaszul beszélő szakképzett személyzet gondos odafigyelése biztosít. A wellness részleg és a teljesen felszerelt gyógy- és termálvizes medencék és csúszdák mellett 300 fős étterem, bárok, tárgyaló és rendezvény termek, szalonok, cukrászda, hatsávos bowling pálya, diszkó, nyáron szabadtéri diszkó is garantálják az egyedülálló, páratlan élményt.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Mjus World Resort & Thermal Park
 A Rába partján kalandozva, termálfürdőt keresve ne hagyjuk ki Sárvárt és a Sárvári Gyógy- és Termálfürdőt. A város gyönyörű, zöld lombokkal fedett dombok között, a Rába mellett fekszik, koronaként hordozva látképében a Nádasdy várnak a tornyait.  Fürdőzés előtt vagy után érdemes akár egy hosszabb kirándulást is tenni a folyóparton, de érdemes felkeresni a várat vagy a fürdőtől nem messze található, körbesétálható halastavat is. A nemzetközi színvonalú Sárvári Gyógy- és Wellness fürdőben számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínálnak.  A 2002-ben átadott új, nemzetközi színvonalú Gyógy- és Wellness fürdőben számos gyógyászati, egészségmegőrző és rekreációs szolgáltatást kínálnak az ide látogatóknak.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Sárvári Gyógy- és Termálfürdő
A Duna partjai mentén haladva nagyon sok csodás fürdőt találunk, amelyek sok esetben még a folyóra néző fantasztikus panorámájukkal is elkápráztatják a vendégeket. Esztergom, Leányfalu, Budapest fürdői mind-mind fantasztikusak, de hadd emeljünk ezúttal a sorból egy kevésbé ismert fürdőt, Dunaföldvár ékességét. A fürdő az egyedülállóan hosszú és szép dunai partszakasszal rendelkező Dunaföldváron található. A létesítményt 2003-ban újították fel, amelyben egy fedett gyógyfürdő és nyitott medencék is találhatóak. A fürdőt 35 fokos, ásványi sókban gazdag gyógyvíz táplálja. Összetétele majdnem megegyezik a bükfürdői vízzel, magas hidrokarbonát és sótartalmú, ezáltal mozgásszervi, nőgyógyászati panaszok és bőrbetegségek gyógyítására is javasolják.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Dunaföldvári Gyógy- és Strandfürdő
Kaposvárra nemcsak színháza, csodás fesztiváljai és a nem messze fekvő Deseda tó és nemzeti park miatt érdemes ellátogatni, de ide vonzza a vendégeket a gyönyörű Virágfürdő és a város romantikus fekvése is. Kaposvár a Kapos folyó két partján, a Somogyi-dombság területén fekszik, csodálatos környezetben, a Zselic lankái között. Déli részén húzódik a Zselici Tájvédelmi Körzet. A Zselicség Kaposvár felé eső részén öt vízfolyás torkollik a Kapos folyóba. A város termálfürdője, a Virágfürdő Kaposvár sokoldalú élményfürdőzéssel, frissítő szauna világgal, komplex gyógyászati, magas színvonalú uszodai- és strandszolgáltatással várja a fürdőzőket a kaposvári Virágfürdő. A kaposvári gyógyvíz kiválóan alkalmas mozgásszervi megbetegedések, baleseti sérülések kezelésére, idegsebészeti műtétek utáni rehabilitációra, és eredményesen használható nőgyógyászati kezeléseknél is.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Virágfürdő Kaposvár
Az Alföldi régió turisztikai szempontból legnépszerűbb városa Gyula. A vár, a kulturális programok, és az ódon belváros elvarázsolják az idelátogató turistát. Gyula a Fehér-Körös bal partján található, közvetlenül a román határ mellett. A Fehér- és a Fekete-Körös Magyarország legtisztább vizű folyói közé tartoznak; az itt található folyópartok, erdők – amelyeket mára védett területekké minősítettek –, tájkép tekintetében különösen szépek. A Gyulai Várfürdő minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára. A fürdő az egykori Almássy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában található. A minősített gyógyhely minden évszakban ideális pihenőhely a megfáradt és beteg emberek, valamint a kikapcsolódásra vágyó fiatalok számára. A pazar botanikai látványosságokkal bíró 200 éves ősparkot 10 000 tő virág, közel 100-féle fa, bokor és cserje varázsolja elbűvölővé, a vendégek az országban egyedülálló környezetben hódolhatnak a fürdőzés szenvedélyének.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Gyulai Várfürdő
Végül, de nem utolsó sorban jöjjön a Tisza ékköveként is idesorolható Szeged, amely várost valószínűleg egy olvasónknak sem kell részletesen bemutatni. A történelmi emlékek, a gyönyörű Dóm és a hozzá tartozó tér valamint az ide szervezett kulturális fesztiválok, koncertek és színházi előadások mind-mind csábítják a pihenni, kikapcsolódni vágyó közönséget. A város a Tisza partján is rengetegféle vízi sportolási lehetőséget kínál a vállalkozó szelleműeknek, de a legnépszerűbb fürdőzési úti cél természetesen a Napfényfürdő Aquapolis, amely a korszerű gyógyászat, az élményfürdő és a strand mellett 13, összesen 1000 méter hosszúságú csúszda áll a fürdővendégek rendelkezésére. A négy évszakos vízivárosban a belső élménymedence térben sodrófolyósok, zuhatagok, pezsgőágyak és egyéb élményelemek várják a fürdőzőket. A Napfényfürdő Aquapolisban kialakítottak egy exkluzív csendes wellness részleget, mely tökéletes kikapcsolódást biztosít mindenki számára. Ebbe a különleges relaxációs zónába csak 16 éven felüliek léphetnek be, biztosítva ezzel a nyugodt környezetben történő pihenését.
Hét fürdő a legszebb folyóink partja mentén
Napfényfürdő Aquapolis
Borítókép: Lajta folyó

Szóljon hozzá