Aktuális akciók
Karácsonyi ajándéktippekKarácsonyi ajándéktippek Fürdőbelépő ajándékbaFürdőbelépő ajándékba Adventi és karácsonyi ajánlatokAdventi és karácsonyi ajánlatok További ajánlatok

Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk

2018. 07. 14. 08:14
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Vidámságra, mozgalmas hétvégére vágyik a család? Már nem győzik lekötni a gyerekek energiáit úszással, labdázással, vízbe ugrálással? Akkor itt az ideje, hogy kitombolja magát a család egy izgalmas vízi parkban! Összegyűjtöttünk néhányat az ország hat különböző pontjáról, utánajártunk a belépőáraknak is.
Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a nyár végéig még Az Év Fürdője cím birtokosa a Hungarospa Hajdúszoboszló. Jó időben a strandhoz kapcsolódó aquaparkban, rossz idő esetén pedig az Aqua-Palace élményfürdőben mulathatunk, elképesztően látványos környezetben. Az Aqua-Palace húsz medencéje között exkluzív élménymedencéket találunk, melyek különböző korokat és helyszíneket idéznek meg, ilyen a trópusi fürdő, a jégbarlang fürdő, a mozi fürdő, a Gangesz fürdő, a Római fürdő vagy a barlangfürdő, de a kalandra vágyókat családi és óriáscsúszda is várja. A gyönyörű, egy szakaszon pálmafákkal övezett „mediterrán” tengerparttal is rendelkező strandhoz kapcsolódó aquapark tizenöt különféle csúszó pályát ígér, ahol a versenycsúszdától a kamikázén át a twisterig mindent megtalálnak a látogatók. A bátrabbak kipróbálhatják az extrém zónát is, ahol az adrenalin növelő kalandcsúszdák mellett sziklát mászni is lehet.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
Hungarospa Hajdúszoboszló
Az Aqua Palace élményfürdőbe felnőtteknek 3900, gyerekeknek 1700 Ft a belépőjegy. Ha az Aquaparkot keresik fel, a strandbelépő mellé megváltandó napijegy 3400 forint, de a kis csúszdákat használó apróságoknak és kísérőknek csak 1900 forintot kell fizetniük fejenként.
Az árnyas fákkal borított, gyönyörű parkban kiépített Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum fedett és nyitott medencékkel és a kicsiknek kedvező „gyerekszakasszal” várja a látogatókat. Számos gyógyvizes, sportolásra alkalmas, családi, illetve gyermekmedence áll a vendégek rendelkezésére, de a legkisebb előtt egy vizes játszótér is nyitva áll. A szabadtéri csúszdakomplexum négy pályából áll. A családi csúszdán szülők és gyermekek akár együtt is csúszhatnak, az anakonda csúszda hosszasan kanyarog, a hirtelen esésű kamikaze igazi bátorságpróba, a hagyma csúszdán pedig centrifuga-szerűen pörögve érkeznek a vízbe. Rossz idő okozta kellemetlenségekről a fedett élményfürdőben a sodrófolyosók, medencék és a kicsik számára kialakított „Cápabarlang” élményei között feledkezhetünk meg.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum
A felnőtteknek szóló napijegy 3000, a gyerekek részére kiállított belépő 1650 forintba kerül.
A budapesti Aquaworld Resort And Spa a fővárosiak talán legkedveltebb „vizes” szórakozóhelye, ahol télen-nyáron tizenöt medence és tizenegyféle, összesen egy kilométer hosszú csúszda várja a látogatókat. Az élményfürdő kínálta pihentető pancsolás mellett a hullám medence a tengerpartra kalauzol bennünket. A fürdőtérben kialakított gyermekbirodalom változatos programot kínál a kis vendégek számára – a totyogóktól a kamaszokig – a gyermekmedencével, csúszdákkal, csobogókkal és száraz játszótérrel. A 11 csúszda között találunk családi -, hagyma- és szivárvány csúszdát is, de a legbátrabbak a kamikázén vagy a magas toronyból induló „repülő szőnyegen” is kipróbálhatják magukat.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
Aquaworld Resort- And Spa
Az Aquaworld Resort- And Spa élményfürdőjébe szóló egész napos belépőjegy felnőtteknek 6390, diákoknak és nyugdíjasoknak 5190, gyerekeknek 2190 forintba kerül, de spórolhatunk egy kicsit, ha a családi belépőjegyet választjuk.

Érdemes felkeresni az Atlantika Vízividámparkot is Gergelyiugornyán, amely a Tisza-Szamos torkolattól kevesebb mint egy kilométerre található, s az olcsóbb kategóriát képviseli az aquapark-kínálatban. A hangulatos és gyönyörű természeti környezetben kialakított víziparkban a hullámmedence minden második órában megidézi a tengeri hullámzás hangulatát, a labdamedencében elhelyezett 22 méter átmérőjű, 5 méter magas felfújt műanyaglabda pedig próbára teszi a gyerekek ügyességét. A három Anakonda csúszda vad száguldást, a dupla kamikaze pedig garantált adrenalin növekedést ígér. A két Shuttle csúszda Magyarországon egyedülálló, egy két sávos csúszdában 15 méterről, 45 fokos eséssel érkezünk a medencébe. Magyarországon egyedülálló, hogy az Atlantikában fóka show is szórakoztatja a fürdővendégeket naponta kétszer és jó tudni, hogy pénteken és vasárnap éjszakai fürdőzésre is lehetőség nyílik.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
Atlantika Vízividámpark
Az Atlantika Vízividámparkba gyerekeknek 2000, felnőtteknek 2500 forintba kerül az egész napos belépőjegy.

Mogyoródon, a Hungaroring szomszédságában található Aquaréna az ország egyik első vízi vidámparkja volt. A parkban a 26 csúszdapálya, ugrómedence, lassú folyó és medencék mellett izgalmas szárazföldi élményeket is kínálnak a vendégeknek. Másfél kilométernyi csúszda húzódik, melyek föld fölötti és föld alatti kalandokat ígérnek. Kilenc medence várja a látogatókat, összesen 3500 méter vízfelületen, melyek között talán a Kék Barlang a legkülönlegesebb. A csúszdák között az idelátogatók kipróbálhatják a 30 méter hosszú óriáskígyót, de a rafting és a szabadesés élményét is.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
Aquaréna
Az egész napos belépő felnőtteknek 6500, diákoknak és nyugdíjasoknak 5500, gyerekeknek 3500 forintba kerül.
Zalaegerszegen az AquaCity vízi vidámparkja is rengeteg élményt kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A Közép-Európa legnagyobb víztömegével büszkélkedő park, 6000 m2 vízfelülettel várja a fürdőzőket. A család kipróbálhatja a tíz óriáscsúszdát, megmártózhat az ország egyik legnagyobb hullámmedencéjében, de próbára teheti bátorságát az ugrómedencében vagy a mászófalon is. Az aquapark leghosszabb csúszdája az „Őrült folyó”, amely körülbelül 120 méter hosszú és vadvízi kenuzáshoz hasonlítható élménnyel vár mindenkit. A körülbelül 100 méter hosszú „Fekete lyuk” csúszda az élményfürdő egyik legkedveltebbje, igazi élményt jelent az adreanlinra vágyóknak. Bár itt is vannak korhoz és magassághoz kötött élményelemek, Zalaegerszegen a legkisebbek sem maradnak program nélkül. A gyermek és bébi medencék különböző élményelemekkel várják a gyerekeket, de vicces élményt nyújt a spriccelő bohóc, a gombazuhany, a mini csúszda és a fürdő kedvence, egy rózsaszín elefánt is.
Mennyibe kerül a családnak? Hat hazai aquaparkban jártunk
AquaCity
Az egész napos belépő felnőttek részére 3000, diákoknak 1400, gyerekeknek 1500 forintba kerül.
A nyitókép a Hungarospa-ban készült.