Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók További ajánlatok

Modern komplexummá fejlesztik a tiszafüredi fürdőt

2019. 01. 25. 12:25
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Jelentős kormányzati támogatást kapott Tiszafüred a helyi gyógyvízre épülő fürdő fejlesztésére. A gyógyfürdő fejlesztésével a város egész évben vonzó úti céllá válhat.
A gyógyfürdő modernizálásához szükséges tervek elkészítéséhez 180 millió forintos kormányzati támogatásban részesül Tiszafüred – hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Ujvári Imre polgármester és Lendvay Imre a Tisza-Víz Kft. ügyvezetője tartott ezzel kapcsolatban  - olvasható a szoljon.hu portálon.
Ujvári Imre szerint a fürdő fejlesztésére már évtizedekkel ezelőtt is szükség lett volna, de ennek gátat szabott, hogy több önkormányzat tulajdonában volt a Tisza-Víz Kft., ezért, - hogy egyáltalán pályázni tudjon a város - a legfontosabb feladat a tulajdonviszonyok rendezése volt. Az előkészületek során, két évvel ezelőtt megszerezték a gyógyfürdő minősítést is. 2017 végére a látványtervekkel együtt elkészült egy megvalósulási tanulmány is, melynek eredménye ez a mostani kormánydöntés. Ennek segítségével már a tervezési, előkészítési munkákat meg tudják kezdeni. Megvalósulása esetén pedig egy modern, XXI. századi létesítményt kap majd a város – fogalmazott a polgármester.
Modern komplexummá fejlesztik a tiszafüredi fürdőt
Az elképzelések szerint új főbejárattal, új főépülettel, valamint újabb bel- és kültéri gyógymedencékkel bővülne a fürdő. A fürdőben jelenleg nincs gyermekmedence, a fejlesztésekkel már a kisebbekre is gondolnak, és a tervek szerint tanuszoda is létesülne a strandon. Mivel a fürdő a Tisza-tó közelségében fekszik, ezért a természeti és környezeti adottságaihoz fogják igazítani a terveket. A fürdő fejlesztése hozzájárulhat, hogy Tiszafüred és a Tisza-tó minden évszakban vonzó turisztikai célponttá váljon.

Ha van véleménye, kérdése a cikkel kapcsolatban, szóljon hozzá a Facebookon. Kattintson ide