Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Nincs vége: vasárnapig tart a hőségriadó

2015. 07. 24. 18:40
Forrás: Turizmus Online
Fürdőzés
Vasárnapig meghosszabbították a hőségriadót, több budapesti strand is tovább tart nyitva a nagy melegre való tekintettel.
Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzését és az Országos Közegészségügyi Központ javaslatát figyelembe véve az ország egész területére 2015. július 26-án 24.00 óráig meghosszabbította a 3. fokú hőségriasztást.
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt fokozott készenlétet tart fenn, folyamatosan locsolják a budapesti közúthálózatot. Az aszfaltra permetezett vízzel enyhítik a forróságot – az útburkolat 50-60 fokra is felhevülhet – így csökkentik a lakosság hőérzetét, javítják közérzetüket, illetve lekötik a port és a polleneket.

Várnak a fővárosi strandok

A Palatinus Strandfürdő, a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda, valamint a Dagály Termálfürdő Strandfürdő és Uszoda visszavonásig meghosszabbított nyitva tartással – este 9 óráig, a Széchenyi Gyógyfürdő és Szent Lukács Gyógyfürdő este 10 óráig – várja a hűsölni vágyókat. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. kezelésében lévő valamennyi strandnál a pénztárakhoz ingyenesen használható ásványvíz automatákat helyeznek ki, valamint folyamatosan felhívják a fürdőzők figyelmét az erős UV sugárzásra, illetve a fokozott folyadékpótlás szükségességére.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem