Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

Taroltak a budapesti strandok

2015. 09. 09. 18:54
Forrás: Turizmus Online
Fürdőzés
Kitűnő forgalommal zárták az idei nyári szezont a budapesti strandok. A hat egység 2015. május-augusztus között több mint 700.000 vendéget fogadott, mely a tavalyi esős nyárhoz képest 43 százalékos növekedést jelent. A legnagyobb forgalmat idén is a Palatinus és Dagály strandok bonyolították le.
Az idei nyár, mely során öt alkalommal hirdettek hőségriadót a fővárosban, kedvezett a strandok forgalmának. A nyár eleji kánikulának köszönhetően két hétvégén is előfordult, hogy hosszú évekre visszamenőleg rekord számú vendég kereste fel a budapesti strandokat, fürdőket, hiszen egy-egy hétvége alatt több mint 60.000 látogató frissítette fel magát a 12 fürdőegységben. Összességében a hat budapesti strand forgalma 43 százalékkal volt magasabb 2014 hasonló időszakához viszonyítva - tájékoztatta a Turizmus Online-t a fővárosi fürdők többségét üzemeltető Budapest Hévizei és Gyógyfürdői Zrt.
Míg a Pünkösdfürdői strand megduplázta látogatóinak számát, a többi strandon 19-85 százalékos növekedést volt tapasztalható. A legerősebb hónap július volt, amikor a vendégek száma megközelítette az 270.000 főt, így a hat fürdő ebben a hónapban átlagosan napi 8800 fürdőzőt fogadott. Augusztusban kimagasló eredményt ért el a Római, Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strand is, hiszen ezeken a strandokon több mint háromszorosára nőtt a vendégforgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest. A hat strand bevétele is kedvezően alakult, közel 50 százalékkal nőtt meg a tavalyi szezonhoz képest.

A héten még nyitva a Palatinus és a Paskál

Kiemelkedő eredményt ér a Római, Csillaghegyi és Pünkösdfürdői strand is. Még a Dagály fürdő bevétele is 10 százalékkal növekedett annak ellenére, hogy a strand területe mellett folyó építkezés miatt a jegy- és bérletárak 15%-kal csökkentek. A kedvező eredményekhez nemcsak az időjárás, hanem a strandokon rendszeresen megszervezésre kerülő családi, sport- és gyerekrendezvények is hozzájárultak. A Római és a Pünkösdfürdői strandok ugyan bezártak, de a Palatinus és Paskál strandfürdők – időjárástól függően – szeptember 15-ig tartanak nyitva. A Dagály fürdő strandterülete szeptember 30-ig üzemel.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem