Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

Top 7 – Ezek a legjobb hazai fürdők szaunázáshoz

2015. 11. 08. 20:13
Szerző: Werkner Anita  Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Sokan vannak, akiknek már ősszel hiányozni kezd a nyári forróság, számukra ideális választás lehet a következő néhány fürdő, melyben mindben legalább tíz szauna van.
A hazai fürdők közül a Gyulai Várfürdő rendelkezik a legtöbb szaunával, összesen tizenkettővel, ráadásul ezek közül az egyik nem hagyományos, hanem krioszauna. A krioszauna a „hétköznapi” szauna ellentettje, lényege, hogy a szervezetet egy-három percre mínusz 120 és 170 Celsius fok közötti hőmérsékletnek teszi ki. Gyulán emellett megtalálhatók, a hagyományos, forró szaunák is, összesen öt finn szauna, két gőzkabin, egy aromakabin és három infrakabin ad lehetőséget az izzadásra.
Top 7 – Ezek a legjobb hazai fürdők szaunázáshoz
Széchenyi Gyógyfürdő
A Széchenyi Gyógyfürdőben a napokban adtak át Magyarország első termál-kaszkád hőlégkamráját, így Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumában már négy hőlégkamra, négy gőz- és egy aromakabin, továbbá egy fényterápiás szauna gondoskodik a forró hangulatról.

Fürdők tíz szaunával

A dobogó harmadik fokán tolonganak a fürdők. Ezek mind olyan létesítmények, ahol tíz szauna található; ide tartozik az Orosháza - Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdő is. 2013-ban adták át a három padsoros, dupla szauna-kályhás, 25 fő befogadására alkalmas finn szaunát, mellyel a régió legjobb szauna-szolgáltatás helyszínévé vált a fürdő. Emellett további három finn- és két bioszauna, aroma-, két gőz-, infrakabin és danárium gondoskodik a tökéletes felfrissülésről.
A Győrben található Rába Quelle kétszintes, nemrégiben felújított, frigidáriummal bővített szaunavilággal várja a forróság szerelmeseit. A szaunavilágban öt különböző hőmérsékletű és aromájú finn szauna, két gőz-, két infra- és egy levendulakabin gondoskodik a tökéletes ellazulásról.
A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum exkluzív szaunavilággal rendelkezik, melyben tepidárium, kristály és aroma gőzfürdő, infrakabin, finn szaunák, aromaszauna és kültéri ördögszauna várja az ellazulni és felfrissülni vágyókat. A szaunázás utáni pihenésről hangulatos szaunaudvar és fedett szaunapihenők gondoskodnak.
Top 7 – Ezek a legjobb hazai fürdők szaunázáshoz
Aquaticum Debrecen
Az Aquaticum Debrecenben is megadják a módját a szaunázásnak. A fürdőben több száz négyzetméter alapterületű szaunavilág található, melyben három finn szauna, négy gőzkabin, jégkút, tepidárium, infra- és négy gőzkabin, hideg vizes csobbanó medence, illetve egy stollen szauna szolgálják a kikapcsolódást. A szaunavilág területén két elkülönített pihenőszoba és egy pihenőkert is található, melyekben nyugágyak, hangulatvilágítás és halk relaxációs zene segítik a pihenést.
A főváros abban a szerencsés helyzetben van, hogy a Széchenyi fürdő mellett akad itt még egy „szauna nagyhatalom”, az Aquaworld Resort Budapest. Az Aquaworld szaunavilága a vizes forgatagtól elkülönítve helyezkedik el, így valóban alkalmas a nyugalmas pihenésre. Tepidárium, orosz, két finn, és bioszauna, két gőz-, egy infra- és egy aromakabin segít, hogy visszanyerjük testi és szellemi frissességünket.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Pihentető wellness Tapolcán

Töltsön pár napot a Balaton-felvidék szívében, kattintson a Hunguest Hotel Pelion kedvezményes ajánlatáért!Megnézem