Quantcast

Aktuális akciók
Évindító akciókÉvindító akciók

Ússzunk a szabad ég alatt télen is

2022. 11. 30. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Fürdőzés
Nem mindenki elég merész, hogy kipróbálja, de aki egyszer megtette, biztos, hogy legközelebb is rászánja magát, hogy a téli időszakban is a szabadban ússzon. A szabadtéri úszómedencék egyre népszerűbbek a sportrajongók körében, hadd ajánljunk néhányat a főváros környékéről!
A hideg, de sokszor napfényes időben még a viszonylag hűvös medence vize is gőzölögni látszik, arcunkat süti a nap úszás közben, a hideget pedig mozgás közben nem érzékeljük. A legtöbb fürdő, uszoda, gyógyfürdő az úszási lehetőség és a „hagyományos” masszázsok mellett számos olyan, wellness-szolgáltatást is kínál – a szaunázástól a pezsgőfürdők, jacuzzik használatán át a különféle spa és szépészeti kezelésekig –, amelyeknek köszönhetően átmelegíthetjük, megnyugtathatjuk testünket úszás után.

Oda kell figyelni magunkra

Persze téli fürdőzéskor nem árt betartani néhány alapszabályt:
  • Ha meleg vízben is megmártózunk, soha ne távozzunk rögtön a fürdőből, pihenjünk, várjuk meg, hogy testünk fokozatosan álljon vissza a normál testhőmérsékletre.
  • Vizes hajjal ne töltsünk kinti medencében hosszabb időt, vagyis igyekezzünk elkerülni, hogy a fejbőrünk megfázzon.
  • Általános fürdőzési, strandolási szabály, hogy ne fürödjünk, ússzunk se üres, se teli gyomorral, vagyis bő étkezés után legalább két óra elteltével menjünk csak meleg vizes vagy úszómedencébe.
  • Télen túl sok ideig ne tartózkodjunk a szabad ég alatt, inkább többször menjünk be a fürdő/uszoda belső terébe.

Remek lehetőségek a főváros környékén

Budapesten és környékén több fürdő is kínál szabadtéri úszási lehetőséget. Így például egyik legnépszerűbb termálfürdőnk, a Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda is.  A szabadtéri termálmedencék mellett az úszómedencét is egész télen nyitva tartják a Szecskában, ahol szinte egy pillanat alatt „átugorhatunk” a hideg vízből a meleg termálmedencébe, onnan pedig a szaunába. Utána kezdhetjük előröl a kört, szuper felüdülést ígér.
A Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda medencéi a Margit-sziget fái közé várják a sportolni vágyókat. Bár a központban folyamatosan edzenek sportolóink, ezért a medencék nyitva tartása korlátozott, érdemes előzetesen érdeklődni és kipróbálni a szabadtéri medencét. Fantasztikus élmény.
A Gödi Termálfürdő uszodája csak néhány éve várja télen is az úszni vágyókat. Korábban csak a meleg vizes medencéket üzemeltették a téli időszakban, de aztán néhány éve egy pár hetes próbaidőszak bebizonyította, van rá igénye a közönségnek. Göd alig fél óra alatt elérhető a fővárosból, kellemes nyugodt környezetben úszhatunk, érdemes kipróbálni.

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...