Quantcast

Aktuális akciók
Őszi wellness akciókŐszi wellness akciók Őszi fürdőtippekŐszi fürdőtippek

A Zalakarosi Fürdő összefogott a környék látnivalóival: 20% kedvezményt adnak egymás látogatóinak

2020. 06. 24. 20:57
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő
A Balaton-felvidéki Nemzeti Park a kis-balatoni látogatóhelyeivel, a Zobori Élménypark a Balatoni Hullámvasúttal, a Helikon Kastélymúzeum, és a Zalakarosi Fürdő egy forgalomélénkítő kedvezményrendszer bevezetésével indítja útjára a nyarat. Egymás belépőjegyeinek felmutatásával 20% kedvezmény igénybevételére lesznek jogosultak a vendégek. 

A kedzményrendszert sajtótájékoztatón jelentették be június 24-én, szerdán, és annak kommunikálására megalkották a West of Balaton márkát.

 

Az összefogás elsősorban a nyugat-balatoni régióba látogató családok számára biztosít kedvezményeket.

 

Puskás Zoltán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója kiemelte, a nemzeti parkok fenntartásában kiemelkedő szerepet játszik a társaság 14 ökoturisztikai látogatóhelyének tevékenysége. Igazgatósági szinten is egyedülálló a West of Balaton kedvezményrendszer, amely kifejezetten a családokat érinti, amely a jelenleg felélénkült belföldi turizmus tovább erősítése szempontjából kiemelten fontos. Puskás Zoltán elmondta, jelenleg 6 Milliárd Forint fejlesztés valósul meg a nemzeti park vonatkozásában.

 

Pálinkás Róbert, a Helikon Kastélymúzeum igazgatója kiemelte az időjárástól független családbarát látogatóhelyek szerepét a régióban, amely egy balatoni nyaralás során kiemelten fontos a vendégek számára.

 

Novák Ferenc Zalakaros polgármestere elmondta, az elmúlt időszakban Zalakaros készült az újranyitásra, valamint folyamatosan olyan fejlesztéseket valósítanak meg, amelyek alapvetően meghatározzák és átalakítják Zalakaros turizmusát, a város és a Zalakarosi Fürdő vonatkozásában is. Novák Ferenc látnivalókat illetően a régiót Magyarország egyik legértékesebb desztinációjának nevezte, az együttműködést pedig egy valós igényeken alapuló kiváló lehetőségnek tartja.

 

Szabadics Zoltán, a Zobori Élménypark tulajdonosa hangsúlyozta: a család számára a kaland, a kultúra, a természet és a csobbanás az a négy vezényszó, amely minden időszakban érvényes. Kiemelte, hogy a West of Balaton által nyújtott 20% kedvezmény a pénztárcát illetően nagy előnyt nyújt a családok számára.

 

Zalakaroson továbbb bővült a kedvezmények és ajándékok köre a Kidness kezdeményezéssel, amelynek keretében a gyerekek kaphatnak ajándékokat, kedvezményeket Zalakaros és a környék különböző szolgáltatóinál. A Kidness programról itt írtunk.

 

Megugrottak a foglalások a Balatonnál

A kedvezményrendszert ismertető sajtótájékoztatón Könnyid László, az MTÜ vezérigazgató-helyettese prezentálta az elmúlt hetek, az újranyitást követő időszak statisztikáit, amelyek alapján rendkívül erős nyárra számít a Balaton régió. A nyári hónapok mellett az előrejelzések rendkívül pozitívak szeptember hónapra vonatkozóan is. Ami a tendenciákat illeti, az elmúlt hetekben robbanásszerűen megnőtt a foglalások száma. Az elmúlt héten 28 ezer vendég fordult meg egy hét alatt a Balatonnál, a vendégéjszakák száma közel 60 ezer volt, amely az országos forgalom egyharmadát teszi ki. A Balaton az elsőszámú turisztikai attrakció Magyarországon a nyári időszakban, amelyet a résztvevők a hálózatos együttműködéssel még tovább tudnak erősíteni.

A foglalások tekintetében legnépszerűbb települések sorrendben: Balatonfüred, Siófok, Zalakaros, Hajdúszoboszló, Miskolc, Gyula, Sárvár, Bük.

 

Fürdőajánló
Zalakarosi Fürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Legyen részese Ön is a vidéki mulatságnak!

2023. október 19-22. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált, amely egy igazi gasztroélményt nyújt minden résztvevő számára. Van egy remek ajánlatunk a szálláshoz. A megújult Hunguest Gyula a fesztivál helyszínétől nem messze, Gyulán várja a pihenni vágyókat. Megnézem