Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Különleges erdőfürdővel is fokozhatók a termálvizes pihenés jótékony hatásai Sárváron

2021. 06. 09. 13:13
Forrás: termalfurdo.hu
Hírfürdő

Június közepétől vezetett erdőfürdő séták indulnak a Sárvári Arborétumban. Azok, akik tudatos érzékszervi gyakorlatok segítségével szeretnék befogadni a természet lecsendesítő, megnyugtató és immunerősítő hatását, a Tourinform Irodában tudnak jelentkezni a rendszeres programra.

Jó példaként a japán eredetű sinrin-yoku szolgál, a hatékony gyógyerőt pedig Sárvár város egyedülálló természeti adottságai – a föld alatt rejtőző kétféle termálvíz, a több hektáros, parkokban, folyókban és tavakban gazdag terület, a tiszta levegő és az aktív pihenést szolgáló folyamatosan szépülő infrastruktúra - adják.

 

Sárvár a legtöbbek számára a sárvári fürdőről ismert. A fürdőváros legújabb szolgáltatása az erdőfürdő séta a tudatos egészségmegőrzésre törekvőket szólítja meg

Hívhatjuk poszt-covid rehabilitációnak vagy erdei relaxációs gyakorlatnak, a lényeg a komfortzónából való kilépés, az örömteli elmerülés a fák szépségében és gyógyító energiáiban. Felgyorsult világunkban a hatékony feltöltődéshez mindenkinek szüksége van az elcsendesedésre, a lelassulásra, az itt és most felemelő pillanataira. Ehhez azonban manapság egészen szokatlan módszerekhez kell nyúlnunk - meg kell tanulnunk úgy látni, hallani, tapintani, ízlelni és érezni a fákat, ahogy eddig nem tettük - mondja mindezt Mészáros Marianna.

 

 

A sárvári erdőfürdő séták vezetője úgy fogalmaz: az erdőfürdő módszertana meghökkentő, ám örömteli és jóleső tevékenység. Rá kell hangolódni, meg kell érezni a szépségét és gyakorolni kell. Hosszú távú jótékony hatásait igazából több órás erdőjárások alkalmával fejti ki. Egy pár napos sárvári nyaralás alatt arra van lehetőség, hogy betekintést nyerjünk a módszer lényegébe és ösztönző tippeket kapjunk a további gyakorlásra. Sárváron ehhez a legjobb hely a Sárvári Arborétum, ahol több száz éves ősfák, tágra nyíló terek, a csend és a nyugalom teszik lehetővé azt, hogy páratlan élményben legyen része a programon résztvevőknek.

A termálfürdőzés és az erdőfürdőzés kéz a kézben járnak.

 

Ha az erdőfürdőzésünk után a termálvizes medencében folytatjuk a napot, megsokszorozhatjuk a hatásokat - hívja fel a figyelmet Mészáros Marianna, majd hozzáteszi: Ahogy az Japán egyes helyein szokás, úgy akár Sáváron is a sinrin-yoku részévé tehetjük a termálfürdőzést.

 

Az arborétumi erdőfürdőzés mellett egyébként vezetett erdei élménytúra is indul június közepén. A 8-10 kilométeres körtúra során a vendégek felfedezhetik Sárvár zöld részeit, a KÉK-túra útvonalát, a Gyöngyös és a Rába mentét, a Várpark, a Kirándulóerdő és a Vadkert legszebb részeit és legnagyobb fáit.

 

A heti rendszerességgel induló vezetett túrákra a Tourinform Irodában és a www.sarvar.hu honlap online felületén lehet jelentkezni.

 

Fotó: Burkon.Media / Molnár Arnold

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...


Őszi wellness akciók!

Pihenésre vágyik? Pezsdítse fel őszi napjait, fedezze fel az ezerféle színbe öltözött tájat, és élvezze a wellness szállodák kényeztető szolgáltatásait! Válogasson a legjobb ajánlatok között!Megnézem