Aktuális akciók
Őszi akciókŐszi akciók

Egri bazilika

Eger
További információ
Eger látnivalói között jelentős helyet tölt be Magyarország második legnagyobb bazilikája, a klasszicista stílusú Egri bazilika.
A Szent István idejében épített székesegyház többször esett áldozatul a történelem viszontagságainak – az Egri Vár ostroma többek között ide is elért. Később, az egri népesség növekedése miatt megszületett az igény a nagyobb templom iránt, ami végül közel kétszeres bővítés formájában valósult meg.
Az Egri bazilika belső terét a mai napig alakítják, az itt található 2000-ben felújított orgona a hangzást és technikát tekintve az országban az egyik legjelentősebb. A szentélyt freskók díszítik, az oltárt pedig a liturgikus reformnak megfelelően alakították ki. A bazilika akár 4000-5000 főt is be tud fogadni, a vasárnaponként megrendezett 6 misére pedig mintegy 1500-an látogatnak el.

Járja be az Egri bazilikát egy virtuális túrán! 

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával). A nyilakra kattintva új helyszínre jut.


 

Nézze meg a 360 fokos képeket a bazilikáról!

Mozgassa a képeket az egérrel (mobilon az ujjával).
Tekintse meg az Egri bazilikáról készült videókat is!


Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel és Eger látnivalóival kapcsolatos legfontosabb információkról! Kattintson az alábbi gombra...

A legjobb elérhető szállások Egerben

Kattintson ide és nézze meg, melyik szálláshelyen mennyiért tud megszállni...MegnézemFürdőajánló
Szállásajánló

Hotel Eger & Park****

Eger
Fürdő a közelben: Egri Termálfürdő
wellnesswellness
városivárosi
gyógygyógy
állatbarátállatbarát
Közeli látnivalók
Varázstorony
Az egri Eszterházy Károly Főiskola épületében található Varázstorony ad otthont hazánk egyetlen állandó kiállításának, mely a 18. század csillagászati távcsöveit és mérőeszközeit mutatja be eredeti környezetükben.
Részletek

Város a város alatt
Az Egri bazilika főbejáratához vezető lépcsősor mellett nyílik a Város a város alatt kiállítóhely, a török hódoltság alatt épült egykori érseki pincerendszer bejárata. 
Részletek

Egri Road - Beatles Múzeum
Magyarország első állandó Beatles gyűjteménye 2015 májusában nyitotta meg kapuit Egerben. Hasonló jellegű múzeum csak három másik helyen található a világban.
Részletek

István Pince és Nemzeti Bormúzeum
A több mint 220 éves István Pince és Nemzeti Bormúzeum Eger város központjában, 15 méter mélyen helyezkedik el, muzeális értékű borokkal.
Részletek

Kopcsik Marcipánia
Az egri Kopcsik Marcipániában kiállított közel 120 darab különböző tárgy mind marcipánból készült. 
Részletek

Programajánló
További programok