Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Kénes vizek

Kénes vizek a ként kén-hidrogén, karbonil-szulfid (COS), ritkán nátrium-szulfid, kalcium-szulfid alakjában tartalmazzák. Ezek fürdő formájában is alkalmasak arra, hogy a szervezet kénhiányát pótolják, a kénes fürdő erélyes hatású, leginkább a reumás betegségek és egyes bőrbetegségek, mint például a pikkelysömör és az ekcéma kezelésében van nagy jelentősége. A kénes vizek ezen felül serkentik a hormontermelést és az anyagcserét.
Ilyen források Budapesten az „Imre”, a „Lukács” és a „Rudas” fürdő egyes forrásai, valamint Aranyos fürdő, Balf több forrása, a parádi Csevice forrás. Kénes termálvize van Harkány és Mezőkövesd több fúrt kútjainak.


Témába vág

Nem ásványvíz - gyógyvíz!

A gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek kezelésében több mint száz éves múltra tekint vissza. Ezek közé a gyógyvizek közé tartoznak az un. szulfátos, azaz keserűsós és glaubersós, valamint a kénes gyógyvizek. A szulfátos gyógyvizek eg

Így hatnak a kénes gyógyvizek

A kénes gyógyvíznek nemcsak a szaga erős, hanem hatása is számottevő: elsősorban ízületi fájdalmak és pikkelysömör esetén érdemes fontolóra venni rendszeres használatát.

Jó a bőrre - szulfid tartalmú, kénes gyógyvizek

A gyógyvizek között ritkaság számba menő jelentős kéntartalmú hévíz található Harkányban, Balfon, Mezőkövesden, Csisztapusztán, Parádon.