Keserűvizek

A keserűvizek jellegzetes keserű ízét a szulfátion adja, de a glaubersós vizek ezen felül még nátriumiont, a keserűsós vizek magnéziumiont is tartalmaznak. Hígítva a gyomor-, bél-, máj-, epebetegek ivókúrájára használják, hashajtóhatásuk közismert.
Ilyen források Őrmezőn a „Hunyadi János” és a „Ferenc József”, a nagyigmándi „Igmándi”, vagy a tiszajenői „Mira” keserűvíz.


Témába vág

Fűben, fában, vízben orvosság van

Közeledik a víz világnapja, így egyre több szó esik a vízfogyasztás fontosságáról, szervezetünk folyadékháztartásában betöltött szerepéről. Vizeink azon csoportját amelyek nem szomjoltási célra használatosak, hanem gyógyhatásuk miatt fogyasztjuk, már jóval kevesebben ismerjük.

Nem ásványvíz - gyógyvíz!

A gyógyvizek eredményes alkalmazása emésztőszervi betegségek kezelésében több mint száz éves múltra tekint vissza. Ezek közé a gyógyvizek közé tartoznak az un. szulfátos, azaz keserűsós és glaubersós, valamint a kénes gyógyvizek. A szulfátos gyógyvizek eg

Hogyan őrizhetjük meg egészségünket különböző életkorokban?

Az, hogy mi a jó egészségünknek, melyik sportág javasolt, és melyik vitaminból kell többet bevinnünk, azon is múlik, éppen melyik életkorban vagyunk. Minél fiatalabban kezdjük el a tudatos, aktív életvitelt, annál jobban meghálálja majd testünk a későbbiekben.