Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

2023. 11. 23. 08:00
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A hűvösebb idő ellenére kirándulni ősszel is lehet. Ha olyan úti célt választunk, ahol termálfürdő is várja a látogatókat, a városnézés után a jó meleg vízben pihenheti ki magát a család. Összegyűjtöttünk öt várost, melyekkel biztosan nem nyúl majd mellé.

Debrecen

A cívisváros és a hozzá közeli Hortobágyi Nemzeti Park minden évszakban csodákat kínál az idelátogató turistáknak. Akár városnéző túrára, akár egy kis kirándulásra vágyik az ember, a hajdú-bihari település és környéke biztosan elég látnivalót kínál majd. A Nagytemplom, a Déry Múzeum vagy a Modem Modern és Kortárs Művészeti Központ minden korosztály számára érdekes és tartalmas időtöltést ígér. Ha megnézték, sétáljanak egyet a Nagyerdő fái között, látogassanak el Debrecen gyönyörű állatkertjébe vagy ha több idejük van, pattanjanak autóba és látogassanak el a Hortobágyi Nemzeti Park csodái közé. Miután kikalandozták magukat, jól fog esni a fürdőzés az Aquaticum Termálfürdőben, amely csodaszép mediterrán környezetével ősszel és télen is a forró évszak hangulatát adja a fürdőzőknek.
5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

Miskolc

Miskolc és környéke több napra is remek kirándulóhelyeket ígér azoknak, akik ellátogatnak ide. A Garadna-völgy, az egyik leghosszabb hazai erdei vasút, a lillafüredi vízesés vagy a szépen felújított miskolci belváros főutcája remek sétára ad alkalmat. Ami viszont jó és rossz idő esetén is remek szórakozás a család minden tagja számára, az a Diósgyőri vár. Diósgyőr ma Miskolc része, de olyan, mint egy kisváros a nagyvárosban. Évszázadokon keresztül a mindenkori királynék mondhatták a magukénak nászajándékul kapva férjeiktől. A XVI. századtól a hódító török ellen végvárrá alakították át, falai sokszor láttak ellenséges seregeket. A harcok folytán gyors romlásnak indult, a csaták után pedig a helyiek kezdtél el „lebontani” a vár megmaradt falait, hogy házat építsenek a kövekből. A diósgyőri rom megmentésére 1953 óta végeznek munkálatokat, melyeknek köszönhetően mára nagyon szépen újjáépítették a várat, melynek falai között Vármúzeum és nyáron színház működik. A vár meghódítása után jól fog esni a pihenés Miskolctapolcán, a Barlangfürdőben.
5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

Keszthely

Aki szereti a szép kastélyokat és a gyönyörű, muzeális kastélybelsőt, annak Keszthelyre kell mennie, ahol remek kirándulást és kiváló programot jelenthet a Helikon Kastélymúzeum. Keszthely pompás kastélyának kiállításai során megismerkedhetünk az épülettel, benne a lenyűgöző könyvtárral, a további épületekben pedig a hintó kiállítást, a Pálmaházat, a hatalmas gyűjteménnyel rendelkező vadászati kiállítást is megnézhetjük egy füst alatt. Kifejezetten érdekes a kastély parkja is, ahol ősfák és növény-ritkaságok között sétálhatunk. Mindenképpen tegyünk egy sétát Keszthely ódon utcácskáin, nézzük meg a kikötőben a Balatont, majd pedig irány a pár kilométerre fekvő Hévíz, ahol Közép-Európa legnagyobb melegvízű tavában télen is a szabad ég alatt melegíthetjük fel és lazíthatjuk el megfáradt tagjainkat.
5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

Pécs

Akár kettesben, akár kisgyerekkel indul útnak valaki, jó döntés lehet, ha Pécs felé veszik az irányt. A Mecsek völgyében és lankáin fekvő város szűk utcácskái, ódon belvárosi épületei azonnal elvarázsolják az idelátogatókat. Sok kis bisztró, étterem és cukrászda kínálja finomságait a mediterrán hangulatú házak között. A belváros közepén található török dzsámi és a vele szemben álló belvárosi templom különleges hangulatot teremt. A méreteivel és látványával is lenyűgöző pécsi Székesegyház felé sétálva nem szabad kihagyni a Csontváry és a Vasarely múzeumot. Érdemes felmenni a Tv-toronyhoz, melyről csodaszép panorámát kínál a város. Aki gyerekkel érkezik a városba, annak kihagyhatatlan a Tettye várromokkal, játszótérrel színesített parkja és a Pécsi Állatkert. Ha pedig már töviről hegyire bejárták a várost, irány a nem messze fekvő Harkány, ahol a gyógyfürdőben magas szintű gyógy- és wellness szolgáltatások várják.
5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

Budapest

Végül, de nem utolsó sorban nem hiányozhat az összeállításból Budapest sem. A magyar főváros még az ott élőknek is folyamatosan kínál újdonságokat, mindig akad egy-egy még felfedezetlen, ismeretlen terület, ahol úgy sétálgathat az ember, mintha idegen helyen járna. A szokásos Budai Vár – Országház – Városliget kör mellett érdemes egy kicsit elidőzni a szűk óbudai utcákban vagy felkeresni a Nemzeti Múzeum mögötti Palotanegyedet, amely régi épületeivel biztosan lenyűgözi az idelátogatókat. Szinte nincs olyan nap, hogy a fővárosban ne nyílna egy-egy érdekes kiállítás, az állandó tárlatok mellett ezeknek is érdemes utánanézni. Gyerekkel érkezve mindenképp fel kell keresni az Állatkertet és a nemrég vadonatúj helyszínre költöző Csodák Palotáját. A sok séta után jól fog esni a fürdőzés a főváros valamelyik történelmi fürdőjében, amelyek közül bármelyiket választják is, biztosan különleges környezetben fognak feltöltődni.
5 remek tipp itthonról, ahol városnézés után fürdőben lazíthatunk

Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...