Quantcast

Aktuális akciók
Nyugdíjas álomszállásokNyugdíjas álomszállások Nyári fürdőtippekNyári fürdőtippek Nyári wellness ajánlatokNyári wellness ajánlatok

A java még hátra van: fesztiválmustra a Balatonnál

2018. 07. 12. 19:19
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Ismerünk még egy ilyen helyet, ahol egyszerre nyaralunk, fesztiválozunk és strandolunk? Tengernyi program vár még idén minket: Balatonboglár, Veszprém, Keszthely, Paloznak, Siófok: összegyűjtöttük, mit tartogat még számunkra a balatoni nyár.
Június 16-szeptember 2-ig folyamatos koncertsorozattal vár a siófoki PLÁZS, a magyar tenger legszebb partszakasza, nappal felhőtlen strandolással, este pedig feledhetetlen koncertekkel. Punnany Massiftól Sean Kingstonig a Piramison át, minden korosztály talál kedvére való programot, koncertet. A Balaton-part legnagyobb városában érdemes egy sétát tenni a Főtéren, enni egy finom fagyit, megnézni a hatalmas Víztornyot, megcsodálni a kikötőt és a dualizmus kori villákat.
Július 11-15-ig tart a VeszprémFest. Fellépők között lesz a nyolcszoros Grammy-díjas Ziggy Marley, Bob Marley fia, de természetesen olyan népszerű magyar előadókat is meghallgathatunk, mint Lajkó Félix, Rost Andrea, vagy Miklósa Erika.
Július 18-21-ig ingyenes Utcazene Fesztivált is tartanak Veszprémben, ahol főszerepet kapnak az utcazenészek, a város terei, utcái, a hip-hop, a gitár, a beatbox, a blues, és a soul is. Ha már erre járunk, mindenképp keressük fel a veszprémi várat, mely közel 50 m magasra kiemelkedő dolomitszikla-gerincre épült és szinte érintetlenül fennmaradt barokk pompájában. 
A java még hátra van: fesztiválmustra a Balatonnál
Veszprémi vár
Július 20-29-ig 10 napon át tart a Művészetek Völgye a Balaton-felvidék 3 falujában, Kapolcson, Taliándörögdön, Vigántpetenden, ahol ilyenkor a kis utcákon hömpölyög a tömeg, és megtelik élettel a vidék. Itt találunk kézműves termékeket, helyi alapanyagból készült házi kosztot egyaránt, ezzel válik az egész egy meghitt, családias programmá. A fellépők között találjuk Rebecca Fergusont, Margaret Islandot, a Quimbyt, Péterfy Borit, de érkeznek fellépők Örményországból, Ukrajnából, és még Mauritiusról is.
A java még hátra van: fesztiválmustra a Balatonnál
Művészetek Völgye (Forrás: ilovebalaton.hu)
Augusztus 4-én a Paloznaki Jazzpikniken a helye mindenkinek, aki egy kicsit is kedveli a jazz zenét, a nyitónapon Jamie Cullum ad nagykoncertet. A különleges hangulatú jazz koncertsorozatot már 6. alkalommal rendezik meg, több mint 20 zenei produkcióval, gyerekprogramokkal, fesztiválbusszal és persze a Balaton közelségével, hogy a koncertek előtt csobbanni is lehessen. Paloznak falut a Balaton északi partján találjuk, nevezetes épületei közé tartozik az Árpád-kori katolikus templom gótikus részleteivel, a református harangláb, a népi építészet hagyományos stílusjegyeit őrző egykori Diószegi-ház, a Pongrácz-kastély.
Augusztus 19-én Balatonbogláron a Balaton Piknik veszi kezdetét, ahol a downtempo stílus kedvelői élvezhetik a ritmusokat a Gömbkilátónál, ami a magyar Atomiumként is ismert kilátó. 15 méter átmérőjű, és a 60-as évek végén érkezett Balatonboglárra. 2013 óta felújított állapotában várja azokat, akik a kalandparktól és a bobpályától se riadnak vissza, ugyanis ezeket is megtaláljuk mellette.
Augusztus 22-25-ig Keszthelyen a B my Lake fesztivált már hatodik alkalommal rendezik meg, amely Európa egyik első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, ami „Európa Legjobb Új Fesztiválja” díjat is elnyerte. Közvetlenül a vízparton, árnyékos környezetben 4 napon át 4 színpadon szórakoztatják a fesztiválozókat. Kihagyhatatlan látnivaló az ország egyik legszebb kastélya, a 18 termes, eredeti bútorokkal berendezett Festetics-kastély, melynek angolparkja is meseszép.
Augusztus 22-25-ig ott lesz Zamárdiban az, aki szereti a 30 Seconds to Mars, Robin Schulz, Rag’N’Bone Man, Kensington, Sigala zenéjét, mert indul a családias hangulatú Strand Fesztivál, melyre évente közel 100.000-en látogatnak el. Ha már meguntuk a nagy zajt, akkor érdemes megnézni a város egyik legfőbb nevezetességét, a Szamárkövet. Az erősen lekopott, hullámos felszínű sziklán vályúszerű mélyedés, "tűzgödör" látható és a vulkáni utóműködés idején keletkezett. Egy legenda szerint erre járt a gyermek Jézus Szűz Máriával és Szent Józseffel szamárháton. A kő mellett elsétálva, a szamár odakapott a szikla oldalán kinőtt fűcsomóhoz, ezért lett a kő neve Szamárkő. Ha csodás panorámára vágyunk, akkor muszáj lesz felmennünk a Kőhegyi kilátóba.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...