Quantcast

Aktuális akciók
Tavaszi akciók Tavaszi akciók Tavaszi fürdőtippekTavaszi fürdőtippek

A legjobb fürdők újbor kóstoláshoz

2016. 11. 04. 07:21
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
A Márton nap a 40 napos adventi böjtöt megelőző utolsó nap, amikor a jóízű és gazdag falatozás, vigasság megengedett. Ilyenkor ma is sok helyen táncos mulatságot csapnak, ahol az asztalról nem hiányozhat egy libafogás és az újbor.
Mit szólnának hozzá, ha a libavacsorás újbor kóstolás élvezetét még a kellemes termálvíz is fokozná? Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget, ahol az újborokat fürdőzés előtt vagy után kóstolhatjuk meg.

Több száz éves tradíció Villányban és Harkányban

Villány az ország legdélebbi borvidéke, Harkány pedig az egyik leghíresebb tradicionális hazai gyógyfürdő, egymástól alig 20 kilométerre. Villányban a szőlőművelés eredete bizonyíthatóan a rómaiakig nyúlik vissza. Ha valaki Harkány vagy akár Siklós gyógymedencéiben gyógyul, semmiképp ne hagyja ki a villányi pincesort, amely nemcsak ízeivel, de látványával is elkápráztatja az odalátogató turistákat. Villány a fantasztikus nedűn kívül egyedülálló gasztronómiai élmény is kínál a vendégeknek, úgyhogy biztosak lehetünk benne, hogy az újborok mellé kínált libapecsenyében sem fogunk csalódni. A  Harkányi Gyógy- és Strandfürdő, Közép-Európa egyik leghíresebb fürdőhelye, története legalább olyan régre nyúlik vissza, mint a pár kilométerre lévő  borvidéké. A 2003-ban felújított gyógyfürdőben egy teljesen, egy félig fedett és egy szabadtéri gyógymedence összesen 2098 m2 vízfelszínnel 34-38 fokos vízzel biztosítja vendégeinknek a gyógyulást.

Csodás egri borok és török fürdő

Eger borvidékének történelmi tradícióiról már biztosan mindenki hallott. Az Oszmán Birodalom északi batárterülete volt, ahol kadarka mellett régi fehérbor szőlőfajták teremtek a Bükk-hegység déli lejtőin. A Szépasszony Völgy pincéi nemcsak gasztronómiai élménnyel, de látványos pincelabirintusával is felkelthetik az idelátogatók érdeklődését. Az összenyitott pinceágakon keresztül a város a föld alatt is teljes szélességében átjárható. A török hagyományok a bort és a fürdőkultúrát is összekapcsolják, hiszen az Egri Termálfürdő mellett a török fürdőt is kipróbálhatjuk. Az Egri Termálfürdő 1932-ben nyitotta meg kapuit, Magyarország egyik legszebb fürdőhelye, mely a külföldi turisták körében is népszerű. A gyönyörű ligetes környezetben elhelyezkedő fürdő a gyógyulni, sportolni és szórakozni vágyók paradicsoma. Az Eger belvárostól néhány percre található fedett-nyitott vízi élménysziget hét medencével, sportpályákkal és közvetlen átjárási lehetőséggel rendelkezik a Török Fürdőbe.

Balaton-felvidék borai és Hévíz meleg vizű tava

A több ezer éves tőzegfenekű gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang több, ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizű forrása táplálja. A 410 literes másodpercenkénti vízhozam mellett a tó vize három nap alatt kicserélődik. A feltörő víz hőmérséklete a forrásnál 38,5 fok. A tó vizének hőmérséklete nyáron eléri a 37 fokot, de télen sem csökken 24 fok alá, így még a leghidegebb hónapokban is alkalmas a fürdőzésre. Hévíz meleg vizű tava mellől egy nagyobb kirándulás keretében kereshetjük fel a Balaton-felvidéki borvidék, a Káli-medence falvait, vagy a Badacsonytól nyugatra fekvő balatoni települések valamelyikét. Ez a borvidék nem csak tradicionális ízeivel, de csodás tájképével is elkápráztatja a kirándulókat. Az egész Balaton környékén nem ritkák a római kor 2000 éves emlékei, az 1300-as évek elején a veszprémi püspökségnek már kiterjedt szőlőbirtokai voltak itt, de feltehetőleg már a kelták itt is termesztettek szőlőt. Századokon át királyi birtokok és főúri szőlők, valamint kisnemesi szőlőbirtokok hirdették ennek a területnek a kiváló borait.

Sváb falu a fővárostól pár kilométerre

Budapest gyógyfürdőinek látogatói nyilvánvalóan dúskálnak a programokban, hiszen a főváros mindig rengeteg látnivalót és újdonságot kínál még az „őslakosoknak” is. Ha azonban valaki a természet közelsége után vágyik, látogasson el a fővárostól alig 30 percnyi autóútra fekvő Etyeki pincék térségébe. Bár ez a terület borvidéki rangot csak 1990-ben kapott, a szőlőtermesztésnek több évszázados hagyománya van itt. Elsősorban a pezsgő alapbor termelése jellemző a vidékre. A híres Törley pezsgők is etyeki alapborból készülnek a XIX. század végétől.
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...

Hévízi wellness -30%!

Jöjjön júniusban most 30% kedvezménnyel Hévízre a Hotel Európa Fit****superior szállodába, ahol az extra kedvezményes árak mellett 8 beltéri és kültéri úszó-, élmény- és gyógymedence, kétszintes szaunavilág, félpanziós ellátás, változatos programkínálat várja Önt. Ne maradjon le erről az ajánlatról, amely a tökéletes pihenést kínálja most különleges áron! Az ajánlat visszavonásig érvényes.Megnézem