Quantcast

Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók

Családi kenutúra télen

2016. 11. 22. 19:40
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Bár az utóbbi évek enyhe telet hoztak, azért egyikünknek sem a vízitúra az első gondolata ebben az időszakban. Pedig akár hiszik akár nem, van hazánkban egy világviszonylatban is egyedülálló hely, ahol pont egy ilyen kalandban lehet részünk!
A Hévízi-tó Európa legnagyobb gyógyító erejű tava, mely egyedülálló módon nem sziklatalajú, hanem tőzegmedrű, melyhez hasonló egyedül Új-Zélandon található, de abban nem lehet fürödni. A tavat a 41 méter mélyen, egy barlangban található hideg- és meleg forrásvizek táplálják, a langyos vízbe 1900-as években indiai vörös tündérrózsákat, és a mocsári ciprusokat telepítettek, melyek még különlegesebbé teszik a különleges állóvizet.

Evezés a télen is 22 fokos vízben egészen a Balatonig

A tó vize gyógyító és nyugtató hatású, de ami a sportolni vágyók szívét legalább ennyire megdobogtatja, az a belőle táplálkozó csatorna, amelybe a tó vizét eresztik. A Hévíz-patak a legjobb téli vízitúra útvonal, a leghidegebb időben is el lehet evezni a Zaláig, vagy a Balatonig is. A patak a Hévízi tavat elhagyva 16 km után torkollik a Zala folyóba. Az induló szakaszon a víz nagyjából 22 fokos, találkoztunk itt hattyúval, kis vadkacsákkal, tavirózsával, vízi liliommal.
Családi kenutúra télen

Gyerekeknek is remek program

A Hévíz-patak egy igazi különleges téli vízitúra helyszín, hiszen Magyarországon ez az egyetlen evezhető meleg vizű csatorna. Téli időszakban a tó és a patak felett lebegő páraréteg, a rengeteg tündérrózsa, a part menti mocsaras lápvidék meseszerű hangulatot ad a túrának. Hévízen több kirándulás szervező cég és központ szervez téli túrákat a gőzölgő vízen, érdemes megkeresni a megfelelő időpontot és csatlakozni valamelyikhez. A túra 5-6 órás, de könnyű teljesíteni. Gyerekeknek és gyakorlatlan kenusoknak is jó szívvel és biztonsággal ajánlják.
Képek forrása: turabotos.hu
Fürdőajánló
Hévíz Tófürdő
Iratkozzon fel értesítéseinkre, hogy ne maradjon le a fürdőkkel, fürdővárosokkal kapcsolatos legfontosabb és legfrissebb hírekről! Kattintson az alábbi gombra...