Aktuális akciók
Nyári akciókNyári akciók Romantikus ajánlatokRomantikus ajánlatok További ajánlatok

Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia

2017. 08. 05. 10:30
Forrás: termalfurdo.hu
Útitárs
Mit szólnának egy hétvégi kiruccanáshoz a Fertő tó és Burgenland vidékére? Akár egynapos kirándulást is megér, ráadásul kevesen tudják, hogy a térségben Ausztria legszebb fürdői várják a strandolni és pihenni vágyókat. Összegyűjtöttünk néhány úti célt, válogassanak kedvükre!
A Fertő tó közvetlen szomszédságában, a Fertő-Fertőzug nemzeti park szélén, Európa egyik legvarázslatosabb és leglátványosabb természeti környezetében találjuk a St. Martins termálfürdőt. Igazi ínyenceknek való szuper színvonalas fürdő, ahol exkluzív környezetben pihenhetünk és indulhatunk útnak a fürdő mellett haladó turista útvonalak valamelyikén. A St. Martins termálfürdő rendkívül tágas wellness oázissal, napfényes fürdőrészleggel és öt különböző szaunával, valamint gőzfürdővel várja a kikapcsolódni vágyókat.
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
St. Martins termálfürdő
A Szombathelytől körülbelül 50 kilométerre fekvő Bad Tatzmannsdorf, azaz Tarcsafürdő is megér egy hétvégi kiruccanást. Fantasztikus környezet, magas színvonalú szolgáltatások és több mint 2000 m2 vízfelület vár minket a komplexumban. A fürdő különlegessége a tóban kialakított termálmedence, amely 36°C-os hőmérsékletével, a hozzá tartozó vízesést imitáló fúvókákkal és a hangulatos esti fényjátékokkal szinte elvarázsolja a fürdőzőket. A szaunázás szerelmeseit 16 szauna, ebből 5 termál szauna várja Bad Tatzmannsdorfban. A sokféle szauna élmény között ki lehet próbálni a tószaunát, ami egy burgenlandi specialitás sok náddal és szalmával. A fürdő- és szauna részleg mellett a termálfürdő vendégeit egy ingyenes wellness részleg, a sport szerelmeseit pedig a termálfürdő közelében található futó-, bicikli-, golf és teniszpályák várják.
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
Bad Tatzmannsdorf
A Burgenland tartományban lévő Stegersbach, magyar nevén Szentelek legnagyobb vonzerejét a termálvíz jelenti. A meleg gyógyvíz 3000 méter mélyről tör a felszínre és magas kéntartalma miatt gyógyításra is használják, sőt kozmetikumokat is készítenek belőle. A családi termálfürdőben, Az Allegria Thermében 14 különböző hőmérsékletű és mélységű medence várja a vendégeket, és aminek a családosok külön örülhetnek, hogy rendkívül tágas, majdnem 1500 négyzetméternyi vízfelület áll a babák, kisgyermekek és gyermekek rendelkezésére. A gyereknek épített játékos csúszdák mellett óriás csúszda is várja az adrenalin függőket. Akik ellazulásra vágynak és új erővel szeretnének feltöltődni, azoknak érdemes ellátogatniuk a szauna oázisba, ahol különféle szaunák és gőzfürdők, valamint fedett és szabadtéri pihenőhelyek gondoskodnak a vendégek feltöltődéséről.
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
Allegria Thermé
Bad Sauerbrunn (Savanyúkút), Burgenland egyik legrégebbi és legkedveltebb fürdővárosa Kismartontól 20 km-re, délnyugatra fekszik. Nevét ásványokban gazdag, savanyú ízű gyógyvizéről kapta.  A Bad Sauerbrunn Gyógyközpontban egészségmegőrző és kényeztető ajánlatok széles választéka várja a vendégeket. Gyógyfürdő és pezsgőfürdő mellett finn szauna, egy aromagőzfürdő és egy bioszauna, valamint egy modern infrakabin is várja a vendégeket. A termálfürdő szauna részlege tágas szabadtéri termálmedencével is büszkélkedhet. A szaunázást követően pedig hangulatos pihenőhelyiségek várják a vendégeket, amelyek a csend és a nyugalom mellett varázslatos kilátást kínálnak a környező tájra is.
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
Bad Sauerbrunn
A burgenlandi fürdő Lutzmannsburg (Locsmánd) település fő attrakciója, a magyar határtól mindössze pár kilométernyire található. Sonnentherme nem csak Ausztria, de Európa egyik legcsaládcentrikusabb fürdője. A fürdőkomplexum esetében elképesztő számokat említhetünk, hiszen több mint 1500 m2 vízfelület várja a látogatókat csaknem 45 ezer m2 területen. A komplexum három része egyszerre kínál biztonságos fürdőzést a babáknak, önfeledt játszadozást a gyerekeknek és nyugalmas pihenést a felnőtteknek. A fürdő központja a Napfényfürdőnek keresztelt, jókora fakupolás csarnokban helyet kapó élményfürdő, ehhez kapcsolódik a 23 méter magas csúszdatorony, valamint innen indul az XXL Monster Ride csúszda is a maga 270 méter hosszával, mellyel elnyerte Ausztria leghosszabb beltéri csúszdájának a címét.  
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
Sonnentherme Lutzmannsburg
A Fertő tó partján, Fertőrákossal szemben fekvő Mörbisch strandja nem nagy, de megvan benne minden, ami egy családi strandoláshoz kell. Úszhatunk a tóban, amelynek itt a legtisztább és a legmélyebb a vize, ráadásul a gyerekek számára elkerítettek egy sekélyebb részt is, a nagyobbacskákat pedig a mélyebb részen néhány vízi játék várja. Azoknak, akik a strandolást jobban szeretnek csendesen pihenni a tóparton, csak át kell menniük a hídon, a nádas mélyén megbújó szigetre. Ez valóban a nyugalom szigete, itt nincs sem büfé, sem játékok, csak tökéletesen nyírt puha gyep, néhány pad, öltözők, ráadásul, ha szerencsénk van, innen még a strand melletti vízi színpadon zajló színpadi próbákat is megleshetjük.
Ezeket a fürdőket Burgenladban járva ki kell próbálnia
Mörbisch

Szóljon hozzá